Wysłany: 2011-03-09, 02:39 Oficjalny Zjazd DKPL 2011 - 28 maja
Rozmawiałem wczoraj z "Renault Warszawa" (RRG) nt możliwości wspólnej organizacji powtórnego zlotu i pomysł spotkał się z bardzo miłym przyjęciem (:
Co prawda Renault Polska zaplanowało już na 11 czerwca powtórkę z zeszłorocznego "Pikniku z Dacią", ale przy niezmienionej formule - czegoś raczej w rodzaju "Dnia otwarytch drzwi", organizowanych osobno przez wszystkich polskich dilerów Dacii - można się niestety obawiać podobnego do 2010 r. wyniku takiej imprezy, czyli zupełnego rozproszenia klubowiczów. Wciąż jest nas bowiem stosunkowo niewiele...
Dlatego też lepszym rozwiązaniem wydaje się forma naszego pierwszego, "centralnego" zlotu z roku 2009.
Mógłby się on odbyć albo w tym samym terminie co piknik RP, albo w innym - w tym np 22 maja, tak jak z kolei impreza francuska. (Kto wiem, może w takim przypadku jeszcze jakiś inny kraj dołączyłby do "Dnia Dacii"? (; ).
Otwarta pozostaje również kwestia miejsca i charakteru samej imprezy - może być tak jak poprzednio w samym salonie i jego sąsiedztwie (Puławska lub Mory w Warszawie), z podobnymi atrakcjami (konkursy, zabawy, badania i porady techniczne) albo.... wyjazdowo-plenerowy, faktyczny piknik na świeżym powietrzu.
11.06 to w tym samym czasie co Borki więc myślę że odpada. Natomiast majówka 22 może być. Zobacze jak będzie z terminami u mnie, to może się zjawię. Raczej piknikowo
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2011-03-09, 08:27, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-09, 14:02
Taak, taak! Ja jestem bardzo chętny. :]
Najfajniej brzmi impreza plenerowa, ale do jej organizacji potrzebny jest plener, a plener zazwyczaj kosztuje. Czy RG zająknęło się na temat jakiegoś budżetu na taką imprezę, czy tylko mają dobre chęci? :)
Co do miejsca, to w przypadku konkretnego zlotu - każde miejsce z torem/lotniskiem, czyli Borki, to miejsce na "U", tor Poznań, tor Kielce, jeszcze jest kilka innych, ale nie pamiętam.
Pomysły:
z uwagi na rodzinny charakter marki ;) - przede wszystkim jakaś przechowalnia dla dzieci, już to w wieku żłobkowo-przedszkolnym, już to starszych,
małpi gaj dla dusterowców :) , czyli jakieś wertepki, strumyczek, przeszkody, ludź bądź ludzie z pojęciem o jeździe w terenie do poprowadzenia szkółki jazdy terenowej,
testy sprawnościowe dla całej reszty, wyścig na 1/4 mili raczej odpada ;D , jazda precyzyjna, z zamkniętymi oczami i pilotem, takie tam,
wykład na temat jazdy defensywnej - rzecz znacznie ciekawsza niż eko-snujing :> i znacznie bardziej przydatna na co dzień niż kontrolowany poślizg,
MCV Family Challenge! :> Mordercze zawody w stylu strażackim dla całej rodziny! :] Polegające z grubsza na tym, że czteroosobowa drużyna (rodzina, choć jesteśmy tolerancyjni :) musi: zwinąć namiocik pokaźnych rozmiarów, spakować tenże plus ileśtam metrów sześciennych atrap bagaży w dziwnych kształtach do MCVki, wskoczyć na siedzenia, kierowca - precyzyjnie ustawić wysokość świateł tym analogowym pokrętełkiem ;> , przejechać kilkanaście metrów, wysiąść, rozpakować MCVkę, rozbić namiocik. :]
jeśli impreza nad wodą, to może śliczni chłopcy z Dacia Surfing Team poprowadziliby szkółkę windsurfingową? :)
zainteresować imprezą ubezpieczycieli, ci zazwyczaj zapewniają na takich imprezach pokazy ratownictwa medycznego, symulatory dachowania, zderzenia, jazdy po pijaku, itd.
skoro "think big, pay little", to jakaś konkurencja z "pay little", zawody na najtańsze zakupy albo co, ale konkretnego pomysłu nie mam, :/
a, no i obowiązkowo - Miss Uszczelka W Komorze Silnika. ;)
no bebe gratuluję polotu (zwłaszcza, że jak to ująłeś "tak na szybko")
byłoby super gdyby:
- to się udało "przeforsować" w takiej postaci,
- RP rzeczywiście chciało to wspomóc (nie tylko moralnie... ) również logistycznie i ... finansowo ,
- wybór miejsca "padł" gdzieś centralnie, co by wszyscy chętni mieli w miarę blisko...
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-09, 14:33
Myśleliście o jakiejś zabawie typu"ilu ludzi wejdzie do MCV-ki"?:D oczywiście nie mówię o miejscach do przewozu przewidzianych w homologacji Oczywiście musibyć odpowiedni teren zabezpieczony, poza drogą publiczną itp itd
Wysłany: 2011-03-09, 14:43
benny86 napisał/a:
Myśleliście o jakiejś zabawie typu"ilu ludzi wejdzie do MCV-ki"?:D oczywiście nie mówię o miejscach do przewozu przewidzianych w homologacji Oczywiście musibyć odpowiedni teren zabezpieczony, poza drogą publiczną itp itd
Myśleliśmy, ale potem pomyśleliśmy - kto poświęci swoją MCVkę? ;)
plener zazwyczaj kosztuje. Czy RG zająknęło się na temat jakiegoś budżetu na taką imprezę, czy tylko mają dobre chęci? :)
Budżet jest.
(Aczkolwiek od siebie dodam, że trzeba sobie zdawać sprawę, że nawet z najlepszymi chęciami to jednak co Dacia, to Dacia...).
Cytat:
jeśli impreza nad wodą, to może śliczni chłopcy z Dacia Surfing Team poprowadziliby szkółkę windsurfingową?
Ale chyba na sucho?! (; Bo może i oni przyzwyczajeni do pluskania i w chłodniejszych wodach, ale jednak bez przesady - u nas mało który akwen nadaje się do kąpieli przed lipcem [:
Ogólnie: faktycznie, gratuluję (: - spodziewaj się więc w razie czego wezwania do "daćkowo-zlotowego OHP" (((;
Ogólnie ogólnie @ll: Łono natury wydaje się mieć przewagę - zobaczymy zatem, co RRG na to...
Natomiast w dalszym ciągu liczą się wszelkie uwagi - czasu wbrew pozorom nie jest zbyt wiele i jeśli przyjdzie coś zrobić to trzeba się będzie sprężać [:
Wysłany: 2011-03-10, 13:57
laisar napisał/a:
Cytat:
jeśli impreza nad wodą, to może śliczni chłopcy z Dacia Surfing Team poprowadziliby szkółkę windsurfingową?
Ale chyba na sucho?! (; Bo może i oni przyzwyczajeni do pluskania i w chłodniejszych wodach, ale jednak bez przesady - u nas mało który akwen nadaje się do kąpieli przed lipcem [:
Człowieku małej wiary! :> Jam to, niechwalący się, dziecięciem będąc, sezon żeglarski rozpoczynał na Zegrzu, kiedy lód puszczał, a kończył, kiedy lód łapał (rekord - trening w święto niepodległości :). A serio, słowem - kluczem jest pianka. :] Bez tego to nawet w lipcu moczydupstwo (jako prawdziwy żeglarz windsurfingiem programowo pogardzam :] ) bez pianki jest mało komfortowe.
laisar napisał/a:
Ogólnie: faktycznie, gratuluję (: - spodziewaj się więc w razie czego wezwania do "daćkowo-zlotowego OHP" (((;
Okej, ale miej na względzie, że mam małe dziecko i tym samym żyję na łasce i niełasce mikrobów. ;) (Teraz na przykład siedzę w domu i niańczę zapalenie uszu. :/ )
laisar napisał/a:
Natomiast w dalszym ciągu liczą się wszelkie uwagi - czasu wbrew pozorom nie jest zbyt wiele i jeśli przyjdzie coś zrobić to trzeba się będzie sprężać [:
Fajnie byłoby coś wymyślić, co łatwo będzie sprzedać szefostwu RRG jako promowanie marki, budowanie relacji z klientem, kreowanie wizerunku i takie tam marketingowe mambo-dżambo. Żeby wyglądało, że nie jest to tylko wywalenie kasy na jakichś tam miśków od tanich samochodów, którzy już i tak te samochody kupili, tylko ma to jakiś głębszy sens również z szefostwa punktu widzenia.
22. maja (na dziś) ok.
Ja z kolei optuję za zlotem przy którymś z salonów/warsztatów. Bądź co bądź, to ułatwia wiele kwestii organizacyjnych, zarówno dla nas jak i organizatorów po stronie RRG.
Wysłany: 2011-03-13, 19:04
Jeszcze odnośnie pomysłów - klauni z balonikami. :] Tyle, że zamiast skręcać zwierzaczki z podłużnych baloników - "nasi" skręcaliby zwierzaczki z Uszczelki™! :D
Wstępna decyzja RRG jest "za", ale proponowany termin to 14 maja, w ASO Puławska - w połączeniu z mającym się odbyć jednocześnie (także w pozostałych warszawskich zakładach firmy) "Festiwalem Samochodów Używanych"...
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-24, 19:58
Ja jako ciekawostkę coś dorzucę. W zeszłym roku brałem udział w poszukiwaniu miejsca na zlot dla innego klubu.
Znalazłem wtedy to miejsce:
http://www.nadpilica.friko.pl/
Dużo miejsca, dużo atrakcji dookoła. Kontaktowałem się też wtedy z właścicielem i dla większej ilości gości pole namiotowe za darmo, jeśli śniadania brane u nich. Jeśli komuś nie pasuje namiot, to oczywiście są też pokoje. Do tego rzeczka, kajaki. Kwestia tylko, czy pogoda dopisze
Ja osobiście nie wiem, czy przyjadę, gdyż moja małżonka to obecnie 2w1, a na zloty zawsze jeździliśmy razem
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Wysłany: 2011-03-25, 00:04
laisar napisał/a:
Wstępna decyzja RRG jest "za", ale proponowany termin to 14 maja, w ASO Puławska - w połączeniu z mającym się odbyć jednocześnie (także w pozostałych warszawskich zakładach firmy) "Festiwalem Samochodów Używanych"..
No nieee wiem... A oni tam mają jakiś plac, łączkę, cokolwiek? Bo przed salonem to na co dzień jest zaparkować ciężko, jak się tłum klubowiczów zwali i dodatkowo ludzie z ulicy na ten Festiwal...? A gdzie wyszynk czy inną żołnierską grochówkę postawią? A jakąś hasalnię dla dzieci?
a miało być w centralnej Polsce coś czuje że przy dilerze niezła mizeria z tego będzie
- mało miejsca do parkowania
- mało miejsca dla dzieciaków jak juz kolega wspomniał wyżej
- a gdzie sie jeszcze ma zmiescici tabun gości? na serwisie pod podnośnikiem?
no dobra z tą centralna to oże się i troche zapedziłem aler wydawało mi się że gdzieś coś przeczytałem o centralnej ale nie ważne
Laisar to ja sie tam juz przykulamy to bedzie lipa z parkowaniem rozumiem
dwa na którym zadupiu ten salon w wawie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum