Marka: Hyundai/Daihatsu
Model: ix35 4WD/Cuore VIII
Silnik: 2.0benz/1.0benz. Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Maj 2010 Posty: 172 Skąd: PL
Wysłany: 2011-02-18, 00:53
guzik daje poszerzone nadkole,chyba że montujesz ponadwymiarowe opony ,taka natura tych aut,ale jak ktoś ma nadmiar gotówki na bzdety i chce sobie humor poprawić to czemu nie.
Ależ oczywiście, że da! W końcu właśnie po to od samego początku montuje się do różnych willysów czy inszych przeprawówek / rajdówek takie szerokie błotniki (:
Tylko... jak tu jeździć z czymś takim w dusterze na co dzień??? (((;
To raz, ale poza tym wyglądałoby pokracznie. Poza tym, "...forsę niech trwoni kto się w forsie tarza..."
Dlatego też napisałem, że nie mam na to sensownego pomysłu.
Inna sprawa, że po założeniu chlapaczy, autko brudzi się jednak mniej, ale jednak...
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Jest to nawet zrozumiałe - głównym emitorem syfu lądującego na tylnym błotniku jest punkt styku koła z asfaltem i wycinek koła w kierunku tyłu, gdzie to, co odpada, leci po stycznej pod małym kątem. Od strony kierowcy jest to wycinek koła godz. 5:00-6:00. Tego nie zasłoni żaden chlapacz, chyba, że będzie ciągnął po ziemi.
A znów już w podstawówce człowiek dowiaduje się, że warstwa brudu o grubości powyżej 5cm odpada samoistnie, więc bez chlapacza proces samooczyszczania jest intensywniejszy i szybciej osiąga się stan równowagi.
PIOTRRES jak zauważyłem bardzo dużo jeździsz po Bieszczadach - i chyba tam wypoczywasz - no chyba że się mylę.
Ale teren to raczej znasz dobrze - i chyba bazę noclegową też.
I dlatego też mam pytanie - czy poleciłbyś jakieś miejsce jako bazę na 1,5 tygodniowy wypad w ten teren dla łazika wodno - górskiego (aktywne kajaki i łazikowanie po górach)
może to nie ten temat - wkońcu to prezentacja Twego auta - ale sporo ma on zdjęć w tym terenie - więc grzech nie skorzystać z doświadczeń.
PIOTRRES jak zauważyłem bardzo dużo jeździsz po Bieszczadach - i chyba tam wypoczywasz - no chyba że się mylę.
Ale teren to raczej znasz dobrze - i chyba bazę noclegową też.
Trochę, tak... Resztę mogę skrobnąc na PW, żeby nie robic K O-T' a
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Wczoraj w delegacji przejechałem się do Przemyśla: 2x88 km. Pojechałem trasą przez Pogórze Dynowskie, żeby uniknąć korków w Jarosławiu i Przeworsku. Temo. -12...-5°C,
Droga pokryta w 100%, do wyboru, do koloru (generalnie: United Colors of Beton): świeżym śniegiem, białym lodem, "czarnym lodem" ze świeżym śniegiem, w miastach gruba warstwa błota pośniegowego. Serpentyny, duże przewyższenia. Trasa generalnie widokowa, ale ja oczywiście z nosem w drodze. Korki w RZ i RPR.
Zaliczyłem przy dość intensywnym hamowaniu z V≈40 km/h taki dziwny poślizg: auto dostało szybkich oscylacji wykonując wężyka wokół średniego toru jazdy. Zatęskniłem do 4WD (komentarz Żony: " cztery łapy i możne jeszcze ogonek do podparcia?! ", O jakże myliła się Moja Najlepsza z Żon, ogonek do podparcia to już miało Renault FT-17: http://www.hobbyport.ru/m...ult_ft_17_1.gif )
Zahaczyłem o Bachórz gdzie zrobiłem zdjęcie Przyszłości Kolei Polskich
W tych warunkach (miasto 15 % trasa o charakterze górskim po zaśnieżonych drogach, korki w RZ i RPR na pokładzie 1+teczka):
L=176 km, V_śr=45 km/h, V_max=90 km/h bj=8,2 L/hkm
Bachórz.jpg DD na tle Przyszłosci kolei Polskich. Wąskotorówka Przeworsko-Dynowska. Zwróćcie uwagę, na to jakie pazury drakuli z przodu urosły
Plik ściągnięto 417 raz(y) 211,01 KB
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-02-25, 01:04, w całości zmieniany 1 raz
Widziałem w innym temacie fotki twoich uchwytów do relingów dachowych. Pisałeś że kupowałeś je w Maxie na Witosa (jestem z Ropczyc więc mam niedaleko). Możesz napisać jaki to model belek i uchwytu na narty? Bardzo mi się spodobały (niskie, eleganckie).
PS. Jeżdżę Czarną Perłą Dusterem czasem po Rzeszowie (RRS), nawet oglądałem kiedyś twoją Drakulkę pod Real-em, ale nie miałem czasu poczekać co by słowo zamienić.
Wysłany: 2011-03-18, 23:41 wielcy ludzie żyją w brudzie
eplus napisał/a:
Tego nie zasłoni żaden chlapacz, chyba, że będzie ciągnął po ziemi.
A znów już w podstawówce człowiek dowiaduje się, że warstwa brudu o grubości powyżej 5cm odpada samoistnie, więc bez chlapacza proces samooczyszczania jest intensywniejszy i szybciej osiąga się stan równowagi.
Ano właśnie, vide załącznik, tak wyglądał świeżo umyty DD po pokonaniu 20 m odcinka gruntowego dojazdu (jak mus to mus) z zabójczą prędkością 10 km/h Trafienie fontanną błota spowodowało poluzowanie się kierunkowskazu
noespa napisał/a:
Możesz napisać jaki to model belek i uchwytu na narty?
Trzeba było najpierw zapytać na forum, bo takie same są w:
... Kaszkaju też!
laisar napisał/a:
- więc mniej więcej za połowę ceny w ASO można kupić ich oryginalne zamienniki. I to komplet, 2 szt...
To dlaczego do %#&#@@#!!! do Dustera to tyle kosztuje?
Jak kupowałem zaprawkę to sprzedawca przytomnie podsunął mi lakiery do ... Koleosa
bo są o 1/3 tańsze!
Jeszcze się okaże, że części dedykowane do Dacii są droższe od tych samych dedykowanych Renault.
Do prawdy nie rozumiem tego.
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-03-23, 00:41, w całości zmieniany 2 razy
piotrkrk,
pewnie chodzi o drzwi innego "kierofcy" na parkingu...
Dokładnie tak, uderzenie musiało być prawie styczne, odpadła jedna łapka, druga pęknięta:
A teraz clou programu:
laisar napisał/a:
mnie chodziło o możliwość kupienia ich poza ASO, gdzie kosztują właśnie połowę tego co w ASO.
w ASO oprawka kierunkowskazu 129 PLN "Jak dla mnie" 109 PLN
W SziK'u przy Al. Powstańców Warszawy w RZ: 9,00 PLN za polski zamiennik (z mosiężnymi łapkami -nie wiem czy nie lepsze byłyby plastikowe) do "kangura" (pasuje do DD) słowem przebitka ponad 1000% na takim duperelu
P.S.:
Proponuję utworzyć dział z zamiennikami części drobnych by nie uzyskiwać "stachanowskich" przebitek.
zamiennik_oprawki_kierunkowskazu.jpg
Plik ściągnięto 358 raz(y) 58,04 KB
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-03-23, 19:49, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum