Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: pod maską, i to z przodu.
Rocznik: obecny i to w dodatku ten
Wysłany: 2011-03-26, 00:00 Sandero - optymalna wersja dla kobiety - los pytanios;-)
Hm...
nie mogę znaleźć odpowiedniego działu,
więc pozwolę sobie zacząć ten temat tutaj.
Jeśli bym źle trafił to proszę moda o przeniesienie tematu w do odpowiedniego działu.
Kupuję mojej Pięknej Dacie Sandero.
Niedługo dostarczę zadatek do Salonu
i zamówię sobie upatrzoną wersję. I tą wersję... proszę mi zweryfikować, jak "możeta" szacowni znawcy i fachowcy.
Zacznijmy od profilu użytkownika:
Kobieta lat 30,
do tego świeżo urodzona bestia płci męskiej,
cena samochodu ważna... więc benzyna...
i po powrocie do pracy... za rok... znowu będzie ważna ekonomiczność czyli w przyszłości do założenia gaz.
Kobieta... która przesiada się z seicento, więc mega osiągi nie są potrzebne (tak czy inaczej będzie lepiej, szybciej i mocniej),
a najbardziej w obecnych pięciozłotowych czasach ważne... spalanie.
Wstępny plan:
Dacia Sandero SL Arctica (z klimą manualną)
benzyna, silnik 1,2 (bo o spalanie chodzi, a nie osiągi)
Dodatkowe płatności:
lakier metalik
koło zapasowe
pakiet elektryczny
Coś byście panowie/panie dodali/odjęli z tego mojego planu?
Skoro cena samochodu jest ważna, to spokojnie można sobie odpuścić metalik i zapas - ten pierwszy nie jest znowu aż taki dużo lepszy, a przy miejskich (?) obcierkach w dodatku droższy w naprawach, natomiast to drugie można sobie taniej dokupić w postaci lżejszej dojazdówki poza salonem.
Dołożyłbym za to na 100% boczne poduchy...
Aha - jeżeli ktoś nie jest przesadnym melomanem, a opcja okaże się dostępna, to zamiast Arctiki (czyli Ambiance + klima) można wziąć zwykłego Ambiance + "pakiet opcji": klima + radio; różnica to... 50 zł (:
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-03-26, 00:49, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-26, 11:29
Moim typem byłby zestaw: Sandero Arctica (metalik, boczne poduchy,jakieś radio)+ Duster Laureate 1.6 4x2. W zależności od przebiegów danym wozem można się zastanowić nad instalacją gazową.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dci 68 KM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-26, 12:09
W zasadzie zgadzam się z tym co napisał laisar, z jednym drobnym "ale". Ja bym jednak obstawal przy lakierze metalicznym. Widziałem kilka czerwonych i granatowych Dacii, które miały gdzieniegdzie miejsca wytarte do białego pokładu. W metalicznych to się nie zdarza, bo jest więcej warstw. Aczkolwiek nie jest on chyba lepszym zabezpieczeniem antykorozyjnym.
Wysłany: 2011-03-26, 12:51 Re: Sandero - optymalna wersja dla kobiety - los pytanios;-)
D napisał/a:
Wstępny plan:
Dacia Sandero SL Arctica (z klimą manualną)
Dodatkowe płatności:
lakier metalik
koło zapasowe
pakiet elektryczny
Coś byście panowie/panie dodali/odjęli z tego mojego planu?
Wszystko zależy od preferencji/oczekiwań kobiety. Myślę, że po przesiądnięciu się z seicento to nawet "golas" byłby niezły Dla mnie osobiście koło zapasowe jest niezbędne, wolę mieć poczucie zabezpieczenia w razie niespodzianki. Lakier metalik wybrałabym z dwóch powodów: jest ładny i uważam że to jakaś dodatkowa warstwa ochronna jest. Pakiet elektryczny - bardzo wygodna rzecz, a poduszki boczne - bezpieczna.
mrówa,
i jak tu nie wierzyć w "solidarność jajników" , a tak na poważnie to chyba najbardziej optymalny wybór na chwilę obecną jak i na założenia przyszłościowe kol. D...
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-03-26, 20:47 Re: Sandero - optymalna wersja dla kobiety - los pytanios;-)
D napisał/a:
Cóż, małe silniki nie zawsze mało palą. Szczególnie pod stópkami pań. Grande Punto 1.2 żony smoli prawie tyle co moja MCV 1.6. Komputer fiacika za ostatnie 2900 km pokazał średnią 7.2l./100km. Czacha dymi... I nie chodzi tu o styl jazdy, bo kiedyś lekko wkurzony postanowiłem udowonić, że Punto może spalić tyle co fabrykant deklaruje, czyli 4.9-6.5 l/100 km/trasa/miasto. I figa, choć uzyskanie spalania wg instrukcji w MCV nie jest jakimś wielkim wyczynem. Mały silnik wcale nie musi mało palić.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum