Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Dacia na torach
Autor Wiadomość
zyga03 

Marka: Dacia 2x
Model: DUSTER 1.3 Tce 4x4 150 kM
Silnik: Stepway 1,5 DCi
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Wysłany: 2011-04-04, 08:47   Dacia na torach

http://www.daciaklub.pl/f...p?p=78636#78636
pkplxd2245 napisał/a:
jestem w trakcie załatwiania projektu kół drewniano stalowych wraz z blokadą kierownicy - czyli chcę przystosować ja do jazdy tymczasowej po torach kolejowych 1435 mm - jak np zabytkowa Warszawa na sekcji PKP PLK Białystok

to jest najbardziej ciekawa informacja jaką ostatnio czytałem. Jesli to już będzie wszystko działać to proszę, poinformuj mnie gdzie i jak to obejrzeć. Jestem zauroczony pomysłem.
Widzę , ze masz bardzo ciekawe zajęcia : wąskotorówki, parowozy , pozazdrościć.
Doskonale pamiętam Warszawy na torach , piętrowe wagony, wagony z wieloma drzwiami i wspólną dechą jako stopień do wysiadania. Miałem taki wagon jako domek na działce.
Fantastyczne czasy.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2013-04-08, 22:31, w całości zmieniany 2 razy  

TD Pedro 

Marka: Dacia
Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-04-04, 09:17   Re: Jak wyłączyć/przyciszyć dźwięk nie zapiętych pasów

zyga03 napisał/a:
Ps.tak poza tematem - jestem w trakcie załatwiania projektu kół drewniano stalowych wraz z blokadą kierownicy - czyli chcę przystosować ja do jazdy tymczasowej po torach kolejowych 1435 mm - jak np zabytkowa Warszawa na sekcji PKP PLK Białystok

kogo zacytowałeś...z jakiego tematu... również chętnie bym śledził ten temat... :lol:

zyga03 

Marka: Dacia 2x
Model: DUSTER 1.3 Tce 4x4 150 kM
Silnik: Stepway 1,5 DCi
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Wysłany: 2011-04-04, 11:28   Re: Jak wyłączyć/przyciszyć dźwięk nie zapiętych pasów

TD Pedro napisał/a:
zyga03 napisał/a:
Ps.tak poza tematem - jestem w trakcie załatwiania projektu kół drewniano stalowych wraz z blokadą kierownicy - czyli chcę przystosować ja do jazdy tymczasowej po torach kolejowych 1435 mm - jak np zabytkowa Warszawa na sekcji PKP PLK Białystok

kogo zacytowałeś...z jakiego tematu... również chętnie bym śledził ten temat... :lol:

Witaj TD Pedro,

to jest odpowiedz na 1 post z tematu " Jak wyłączyć/przyciszyć dźwięk nie zapiętych pasów".
Jak widzisz skończyło się na Drakuli na torach. Bardzo ciekawe rozwiązanie. Widziałem taki pojazd szynowy jakieś 3 tygodnie temu na granicy austryjacko-włoskiej. Nie wiem jaka to była marka samochodu ale poruszała się po normalnych torach.
Zresztą ważne jest podejście do zagadnienia. Sam kiedyś zbudowałem łódz ze specjalnymi żaglami która mogła pływać prosto pod wiatr a nie pod kątem.
Podobne rozwiązanie miał Jacques Custo na swoich statkach.

Odpowiedz do tematu