Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-04, 14:45 Reflektory Duster 4x4
Mam dwa pytania:
1. Czy przednie reflektory z Dustera 4x4 pasują do Dustera z napędem na jedną oś?
2. Zna ktoś może cenę takich światełek w ASO? laisar może Ty?
Na alledrogo są używki w okolicach 350 PLN i jakieś nówki po 420 PLN za sztukę. Bardzo mi się podobają takie światła i jeśliby pasowały - zmieniłbym w swoim Dusterze. [/b]
Ostatnio zmieniony przez laisar 2012-01-02, 00:19, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś już było takie pytanie zadane i z tego co pamiętam laisar napisał że będą pasowały reflektory z 4x4 do 4x2 Tak jak w sandero pasują z wersji BlackLine lub Stepway
Mam nadzieję że laisar to jeszcze potwierdzi swoim postem
jak wiecie posiadam dwa Dustery z oboma rodzajami reflektorów i zupełnie obiektywnie (bo akurat ja posiadam 4x4) stwierdzam, że te z całymi srebrnymi odbłyśnikami lepiej świecą (w samochodzie ojca). Wynika to IMHO z budowy reflektora - przyjrzycie się, że "tunel" od odbłyśnika reflektora do "szkła" w 4x4 jest matowy i czarny a Dusterze z napędem na przednią oś pokryty jest warstwą odblaskową i inaczej odbija światło - i moim zdaniem jest go więcej w najbliżej okolicy auta :)
Zaznacza, że oba pojazdy posiadają prawidłowo ustawione światła i jednakowe żarówki.
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-05, 07:56
Czy wie ktoś może jak wymontować reflektory z Dustera?
Nowe już zamówiłem, wczoraj zajrzałem pod machę i tam jedna śruba na wierzchu, do drugiej jakoś się dostanę pewnie po zdjęciu przedniej atrapy, ale do trzeciej to nie wiem czy błotnika nie będzie trzeba zdejmować :|
Wysłany: 2011-04-05, 09:25
Dzięki wielkie.
Właśnie ściągnąłem sobie serwisowe manuale w całości. Przy zdjęciu zderzaka są potrzebne dwie osoby, zaczyna mnie to przerażać.. Ciekawe ile serwis sobie życzy za wymianę świateł (bo i tak czeka mnie regulacja po wymianie).
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-05, 11:14
Prezes napisał/a:
Przy zdjęciu zderzaka są potrzebne dwie osoby, zaczyna mnie to przerażać..
Jeśli serwisówka nie przedstawia jakiejś wyższej magii, a nie masz warunków do zrobienia tego pod domem, to może zgarnij kumpla/ojca/syna/wnuka, zaklep sobie dwie godzinki w Autohobby (60 zeta niecałe) i ognia? :]
Podają, że za oba, ale to tylko suche dane z cennika - więc lepiej po prostu zapytać w ASO.
bebe napisał/a:
może zgarnij kumpla/ojca/syna/wnuka, zaklep sobie dwie godzinki w Autohobby (60 zeta niecałe) i ognia? :]
Ba, sam bym podał pomocną dłoń (albo i dwie) za możliwość dokładnego oblukania dustera od spodu (:
(TSD był kiedyś taki pomysł, żeby sobie zrobić wspólnego spota majsterkowiczowego, właśnie celem wspólnego zrobienia różnych rzeczy w naszych autkach).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum