- wszak większość oferowanych na rynku wtórnym samochodów to wg sprzedających: "samochód dziadka, używany tylko do kościółka, nie bity, mało śmigany, prawie funkiel"
Jak dla mnie żaden problem, pod warunkiem że byłaby możliwość odwiedzenia wybranego przez klienta serwisu przed kupnem. Już teraz w Auchan dealerzy różnych marek wystawiają samochody pokazowe, ale są to nówki a sposób ma jedynie przyciągnąć klienta do salonu... W używanych to, czy komis będzie osobną firmą, czy będzie działał pod szyldem którejś zsieci handlowych nie ma dla mnie żadnego znaczenia...
W USA podobno jeśli ktoś jest w 100% solidny, uczciwy i wiarygodny, to mawia się "Możesz od niego w ciemno kupić używany samochód".
A czy TY kupiłbyś używany samochód od Tesco
Ostatnio zmieniony przez eplus 2011-03-10, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
do Tesco nic nie mam ale przecież Tesco nie będzie sprzedawać własnych samochodów tylko działać na zasadzie komisu a jakie można mieć zaufanie do komisów to już każdy to ocenia według własnych/zasłyszanych*, doświaczeń/domysłów*,
gdyby chodziło o samochody nowe - to co innego...
ja lubie komisy... czasami to jedyne miejsce gdzie można spotkać samochody po katastrofach lotniczych (oglądałem taką jedną Clijówkę bezwypadkową, w której znalazłem części z conajmniej trzech samochodów i trochę nierówno zespawane), ale czasami można znaleźć perełki...
Ja komisy dzielę na dwie grupy: małe rodzinne biznesy oferujące niedrogie ale w beznadziejnym stanie samochody (zdecydowana większość rynku) i te normalne, prowadzące działalność na dużo większą skalę - tutaj ceny są zauważalnie wyższe, ale i znależć coś sensownego (zwłąszcza z benzyniakiem pod maską)nietrudno. Jeśli ktoś chce namiar na taki komis w żorach (woj. śląskie) to mogę podesłać na priv (przy czym większość aut od 15tys wzwyż, choć są wyjątki)
Nie bardzo rozumiem czemu na szczęście.
Co prawda nie planuję zmian w tym ani w przyszłym roku ale gdyby była jakaś okazja to kto wie. Byle nie z kierownicą z prawej strony
Od przyszłego roku Dacia będzie prawdopodobnie w GB. http://www.autoinfo.pl/wi...ii-od-2012-roku
Nie mam dobrego zdania o sprzedaży produktów technicznych przez TESSCO, ale świat się zmienia i całkiem możliwe, że będą okazje sprzedawane przez sieć TESSCO może nawet samoloty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum