A widział może ktoś crash test tego hindusa? - bo ja nie moge nigdzie znaleźć. Micra wiadomo ma cztery gwiazdki, że by TATA nie okazał się takim "twardzielem" jak ten amerykanin z filmu
Marka: Fiat
Model: Multipla
Silnik: 1.6
Wysłany: 2010-12-26, 12:10
Bardzo podoba mi się Vista, ale jest jeden problem: co z dostępnością części zamiennych?
Do Micry, Pandy itd. części, w tym zamieników, jest bardzo dużo. Jak na allegro poszukać części do Visty to praktycznie nic nie znajdziemy
Z drugiej strony ponoć Vista silnikowo oparta jest na Fiacie. Ale jak jest z zawieszeniem, hamulcami itd.
Swoją drogą, jeśli Vista będze się świetnie sprzedawać, to i podaż części pewnie wzrośnie...
Tylko popatrz ile kosztuje ta Micra, w dodatku troche częstsze przeglądy (20tys.km micra w poprzednim teście, TATA-co 25 tys. km). Ostatecznie żeby ocenić spalanie nowego silnika i tak poczekałbym aż pojawią się w necie opinie pierwszych użytkowników, papier wszystko przyjmie, portfel - niekoniecznie
Tylko popatrz ile kosztuje ta Micra, w dodatku troche częstsze przeglądy (20tys.km micra w poprzednim teście, TATA-co 25 tys. km). Ostatecznie żeby ocenić spalanie nowego silnika i tak poczekałbym aż pojawią się w necie opinie pierwszych użytkowników, papier wszystko przyjmie, portfel - niekoniecznie
mam na dzieje że do Marca się pojawią, najwyżej poszukam informacji za granicą, ale i tak wychodzi na to że nowy silnik Nissana jest mało-paliwożerny
Wszystko jeszcze zależy od tego gdzie się mieszka. Dla przykładu Poznań i okolice to 4 salony oferujące auta Taty.
Dla przykładu części w Renault to też 7 dni roboczych, ale mam zaprzyjaźniony sklep, gdzie przy zamówieniu przed 12 i dopłacie kilkunastu zł. część była na przyszły dzień. Ceny mieli identyczne jak ASO.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum