Wysłany: 2011-04-10, 12:12 Wady silnika 1.6 16V w Dusterze!
Właśnie przed chwilą się zarejestrowałem . I ma m problem! W ubiegły poniedziałek postawiłem samochód do serwisu, ponieważ jakiś wandal połamał mi lusterko . Tam miły pan, niby od niechcenia powiedział, że muszą jeszcze sprawdzić coś w misce olejowej, zgodnie z zaleceniem producenta. W piątek okazało się, że muszą mi wymienić silnik!!! Nie jestem mechanikiem i być może coś przekręcę, ale brzmiało to mniej więcej tak: Są źle zamontowane podpory wału korbowego. Nikt mnie wcześniej nie informował o jakiejś akcji sprawdzania tej usterki, czy wady. Czy ktoś słyszał o podobnym problemie w tym silniku. Na żadnej polskiej oficjalnej stronie producenta nic nie widzę. POMÓŻCIE [/u]
Dzięki za pomoc i podpowiedzi. Jak pisałem nie jestem mechanikiem i błędy rzeczowe mogłem popełnić. Już poprawiłem . Co do szukania na forum, to szukałem ale muszę przyznać, że jest tu kiepska wyszukiwarka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum