To zależy od przygotowania - fizycznie miejsce istnieje, tyle że zazwyczaj jest zajęte przez samochody: nowe, demo, używane, do naprawy, po naprawie, klientów, gości, pracowników...
To zależy od przygotowania - fizycznie miejsce istnieje, tyle że zazwyczaj jest zajęte przez samochody: nowe, demo, używane, do naprawy, po naprawie, klientów, gości, pracowników...
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-03-25, 13:53
Na stronach dacia.pl w dziale Świat Dacii (czy jakoś) dawno temu widziałem fotorelacje z poprzednich pikników i o ile wyglądało to przesympatycznie, o tyle sugeruję zwrócić uwagę na liczbę uczestników... W ramach ćwiczenia można policzyć stosunek liczby sprzedanych samochodów wtedy do liczby uczestników i policzyć przewidywaną liczbę uczestników w edycji tegorocznej. :) Wydaje mi się, że po ostatnim boomie na Dustery i niewiele wcześniejszym na Sandero - chętnych może być kilkakrotnie więcej niż w poprzednich edycjach. O ile dużo chętnych to żaden problem, bo w końcu o to chyba chodzi, o tyle fajnie by było, gdyby RPP przygotowało się na taką ewentualność. Może tam jest w okolicy jakiś ugór do wynajęcia? :) Łączka, placyk, co bądź?
EDIT: Spojrzałem sobie na mapkie satelitarne :) i:
dokładnie na tyłach RPP jest jakaś łączka, i generalnie w tamtej okolicy (Bażancia, Kuropatwy) jest takich łączek kilka. Może którąś można wynająć?
zaraz za Kuropatwy w stronę Piaseczna jest gigantyczny teren z jakimiś dziwnymi obiektami inżynieryjnymi. Jeśli to nie wojskowe/trujące, to może dałoby radę tam?
kawałek dalej w stronę Piaseczna jest coś, co wygląda na żwirownię. Tor terenowy dla Dusterów? ;)
RPP, do dzieła! :]
Ostatnio zmieniony przez bebe 2011-03-25, 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Owszem: zgodnie z zapowiedzią, przy okazji "Festiwalu samochodów używanych, w warszawskiej sieci salonów RRG (Jerozolimskie, Mory i Puławska) "Piknik z Dacią" miałby się odbyć się 14 maja.
(Jak zrozumiałem - chyba zamiast tego 11 czerwca, jak u pozostałych dilerów w PL?).
Przy czym w Alejach i na Morach będzie to po prostu tylko swego rodzaju "dzień otwartych drzwi" (dłużej działający salon, specjalne oferty rabatowo-promocyjne na auta nowe i używane dilera i klientów oraz darmowy mini przegląd w serwisie), natomiast na Puławskiej impreza ma również obejmować specjalne dodatkowe punkty programu dla klubowiczów i sympatyków: konkursy, szerszy kontakt z serwisem, zabawy dla dzieci i jedzonko.
Formalnie wygląda to tak, że 22 kwietnia RRG ma jakieś zebranie, na którym zapadną konkretne decyzje co do budżetu, od którego oczywiście zależy, czy będzie można myśleć o czymś jeszcze.
Niezależnie jednak od tego, zaraz potem mają być rozsyłane oficjalne mejlowe i SMS-owe zaproszenia - a być może będzie się można zarejestrować również poprzez nasze forum.
Od strony logistycznej, chętni klubowicze mogliby pomóc przy organizacji części programu - zwłaszcza konkursów i zajęć dla dzieci, ale również np kierowania ruchem oraz co tam jeszcze wymyślimy.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-04-12, 09:54, w całości zmieniany 1 raz
• z parkingiem nie powinno być jakiegoś strasznego dramatu, bo przynajmniej częściowo auta salonowo-serwisowe mogą zostać przeniesione gdzieś dalej, a na tyłach salonu jest z kolei piękna, długa i pusta uliczka, na którą wychodzą na co dzień nieużywane, ale sprawne bramy i furtki;
• hala jest na tyle duża, że mogłyby się w niej odbyć nawet niektóre konkursy zawierające w sobie jazdę autem;
• budynek salonu jest na tyle obszerny, że bez problemu pomieści także jakieś miejsca zabaw i odpoczynku dla dzieci.
W kwestii pozostałych pomysłów (np mini-toru mini-terenowego (; ) to rozejrzę się po okolicy w czasie wizji lokalnej, bo fotki satelitarne się przeterminowują, ale podobne sprawy zależą jednak przede wszystkim od chęci i możliwości RRG - czyli konkrety pewnie dopiero po 22.04...
W kwestii formalnej: bardzo, bardzo proszę pisać po prostu na forum - lubię dostawać listy, dziękuję, ale odpowiadanie każdemu osobno na priw nie jest zbyt sensowne... (;
Zatem, ad rem - co do terminu: jak widać powyżej, mnie on bardzo nie odpowiada, ale nie ma to większego znaczenia, bo wyznaczenie go to oczywiście kwestia kompromisu między chęciami i deklaracjami większości zainteresowanych klubowiczów oraz możliwości organizacyjnych RRG.
W chwili obecnej, z powodu tych ostatnich, 22 maja nie wchodzi z grę, bo firma przygotowywała się już wcześniej na 14.
Gdyby się jednak okazało, że z naszej strony ten dzień odpada, to należałoby rzecz jasna całą kwestię jeszcze raz rozważyć. Nie rozmawiałem nt temat z RRG, więc nie wiem, czy istniałaby możliwość, żeby przesunęli swój "Festiwal" - natomiast MSZ z realnych opcji pozostawałby wtedy zapewne ów 11 czerwca.
...Tyle że ta sprawa jest tymczasem wyłącznie teoretyczna, bo, sorry, ale dla 3 osób (wliczając mnie), to nie ma co kombinować...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum