Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-04-12, 12:24 Dacia Duster kontra Łada Niva, Suzuki Jimny i Suzuki SX4
Ten ciekawy artykuł został zamieszczony w najnowszym Auto Świat 4×4, numer 2 z 2011 roku. Zdziwienie, ze pomimo przełączania napędu żadnych wyraźnych oszczędności na spalaniu nie widać.
niewiele wynika z treści przedmiotowej publikacji, jest to raczej zbiór luźnych własnych (autora) refleksji, w takim rankingu, zamieszczonym w periodyku motoryzacyjnym czytelnik oczekuje więcej konkretnych parametrów podanych w sposób umożliwiający rzeczywiste ich porównanie, porównano samochody chyba jednak nie do końca porównywalne, moim zdaniem należało opracować jakiś system punktacji (algorytm) za poszczególne cechy/walory/parametry samochodów i opublikować tak uzyskane wyniki końcowe...
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-12, 18:40
Ja wogóle nie mam pojęcia, co porównanie takich aut ma komuś dać. Albo ja po prostu jakoś nie tak podchodzę do kupna auta. Na początku miałem jakieś kryteria, które auto musi spełniać i na dzień dobry minimum 2 auta odrzucam, bo do czegoś nie pasują.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum