Wysłany: 2008-01-27, 13:24 Czarna lista stacji paliw
Temat poświęcony stacjom, które nam podpadły. Zaznaczamy markę, po czym opisujemy konkretne przygody z podaniem oczywiście przybliżonej lokalizacji.
Black Eryk: Proszę o używanie opcji 'edytuj'...
Ja zdecydowanie odradzam tankowanie na stacji No name w Przemysławiu Jest to miejsce określane najlepiej pasującym do niego określeniem: dziupla. Oleju napędowego nie polecam tankować na Orlenie w Stegnie, i w Nowym Dworze Gd. Były tam wpadki przy kontroli jakości paliwa.
Black Eryk: Proszę o używanie opcji 'edytuj'...
Acha - no i raz miałem nieprzyjemne doświadczenie na stacji Shell przy obwodnicy trójmiejskiej jadąc w stronę Gdyni. Było to gdzieś między zjazdem na Wrzeszcz i na Oliwę. Najprawdopodobniej przekłamywał przepływomierz w dystrybutorze, bo wlałem do zbiornika 50zł więcej niż się spodziewałem na podstawie wskazać komputera.
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2011-04-17, 15:12, w całości zmieniany 4 razy
Jako nieprzyjemne doswiadczenie podam stacje Neste A24 na ul. Grunwaldzkiej w Poznaniu. Po zatankowaniu benzyny 95 do Daewoo Espero silnik przerywal, a na biegu jalowym trzeba bylo lekko przygazowywac zeby nie zgasl Po dolaniu benzyny z innej stacji problem zniknal jak reka odjal. Sparzylem sie na tej stacji i wiecej tam nie tankowalem
Jako nieprzyjemne doswiadczenie podam stacje Neste A24 na ul. Grunwaldzkiej w Poznaniu. Po zatankowaniu benzyny 95 do Daewoo Espero silnik przerywal, a na biegu jalowym trzeba bylo lekko przygazowywac zeby nie zgasl Po dolaniu benzyny z innej stacji problem zniknal jak reka odjal. Sparzylem sie na tej stacji i wiecej tam nie tankowalem
Ja miałem podobnie na stacji JET na Trasie Katowickiej kilka kilometrów za Nadarzynem jadąc z W-wy
Z wakacji przywiozłem oprócz miłych wspomnień również kandydata na czarną listę. Jest to stacja Orlen nr 971 w Babigoszczy (Babigoszcz 22), przy DK nr 3 za Szczecinem i Goleniowem w stronę Świnoujścia. Świeżo wybudowana, obok stoi jeszcze stary CPN-owski budynek przerobiony na bar.
Do tego Orlenu przejechałem ok. 400 km ze spalaniem ok. 5,5 l, a jak tam zatankowałem do pełna to mi 1. kreska zniknęła po 60 km, a druga po 100 km (spalanie wyszło ok. 9 litrów)! Takie wyniki to nawet zimą w mieście mam sporadycznie, a co dopiero latem na trasie!
Kilka razy dotankowałem potem na BP Ultimate 98 i spalanie się powoli ustabilizowało, teraz już wszystko wygląda OK. Do Orlenu napisałem mejla, minęły dwa dni robocze i nawet mejlowych przeprosin nie otrzymałem, o jakimś zaduśćuczynieniu nie wspominam.
Zatem zdecydowanie radzę unikać stacji Orlen nr 971 w Babigoszczy przy DK nr 3.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011
Wysłany: 2009-07-15, 15:56
Ja zagłosowałem na stację Shell, jest to stacja w Stolicy znajdująca się w Dolince Służewieckiej, adresu pełnego nie podam bo nie pamiętam ale jest tylko jedna taka więc łatwo odnależć .
Tankowałem tylko LPG.
Minusy:
Auto dławiło się przy ruszaniu i przy normalnej jeździe.
Obroty silnika samoczynnie wskakiwały na 3k (na postoju)
Podczas jazdy obroty nie spadały, jw.
Zapaliła się kontrolka silnika.
Plusy:
Korzystna cena
Wszystkie objawy zniknęły po przepaleniu całego LPG i zatankowaniu na innej stacji.
Jak ustalę stacje na której tankował znajomy ON i też miał problemy to niezwłocznie napiszę.
Supermarket - Auchan - Racibórz
Zatankowałem tańsze paliwo lecz liczniki są tam przeskalowane
(tankowanie do bańki - zawsze ta sama, benzyna do kosiarki)
Zamiast zatankowanych 5 litrów w bańce było 4,8 (gdzie indziej miałem okey)
To na 25 litrach robi litr w plecy :(
Gdy tankowałem do baku to tego nie zauważałem tylko wychodziło mi z obliczeń nieznacznie wyższe spalanie
Spalanie jeszcze można by wytłumaczyć np. większymi korkami, innym stylem jazdy, ale przekręcone dystrybutory to już przegięcie. Ktoś ostatnio wspominał na forum o normie +/- 0.2% a tutaj wychodzi przekłamanie 4% czyli 20krotnie większe i jakoś tak dziwnym trafem na niekorzyść klienta...
Supermarket - Auchan - Racibórz
Zatankowałem tańsze paliwo lecz liczniki są tam przeskalowane
(tankowanie do bańki - zawsze ta sama, benzyna do kosiarki)
Zamiast zatankowanych 5 litrów w bańce było 4,8 (gdzie indziej miałem okey)
To na 25 litrach robi litr w plecy :(
Czy zgłosiłeś to na policję lub do jakiejkolwiek innej instytucji nadzorującej? Poza tym czy zareklamowałeś wskazanie przy płaceniu? Masz niepodważaln dowód na oszustwo.
To jak temat się odświeżył, to ja dorzucam STATOIL. W szczególności Wrocław przy ul. Braniborskiej - po zatankowaniu LPG na pusty zbiornik auto w ogóle nie chciało jechać, a kontrolki migały jak na choince ...
Czy zgłosiłeś to na policję lub do jakiejkolwiek innej instytucji nadzorującej? Poza tym czy zareklamowałeś wskazanie przy płaceniu? Masz nie podważalny dowód na oszustwo.
NIE Było to już dwa lata temu i od tej chwili omijam takie stacje szerokim łukiem. Poza tym to do kosiarki (kanistra) tankuje sporadycznie a do baku takie rzeczy ciężko stwierdzić
A za pięć litrów dostałem 4,8litra - to w toku śledztwa powiedzą znawcy ,że odlałem lub wyparowało !
Większe straty poniósłbym jeżdżąc na zeznania niż ta strata tych dwóch dziesiątych
lukka16, jeśli chcesz coś zrobić w tego typu sprawach bez większego wysiłku wystarczy telefon do UOKiKu z opisem sytuacji. Planując kolejne kontrole często biorą pod uwagę sygnały od klientów
lukka16, jeśli chcesz coś zrobić w tego typu sprawach bez większego wysiłku wystarczy telefon do UOKiKu z opisem sytuacji. Planując kolejne kontrole często biorą pod uwagę sygnały od klientów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum