Wysłany: 2011-04-19, 15:35 Ile kosztuje rozrusznik do meganki?
Witam, wczoraj padł rozrusznik. Mam pytanie ile kosztuje nowy w serwisie, ile regenerowany w serwisie? Znam ceny od swojego dealera ale chce porównać z cenami co nieraz podajecie z numerem katalogowym.
Megane I Kombi, 1,6 16V 2003r
Bardzo bym prosił o odpowiedź.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez Beckie 2011-04-19, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Najlepsza byłaby kompletna tabliczka owalna, ale nawet to nie daje pewności, bo niektóre części są chyba montowane na zasadzie dostępności w magazynie... (Np dla Twojego auta rozruszniki robią Valeo, Mitsubishi oraz Bosch - w dodatku każdy po kilka modeli - i nie ma żadnych wskazówek wedle jakiego klucza).
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-04-19, 16:55
Maciek na prawym środkowym słupku(lub innym) masz naklejki - zrób im zdjęcie i wstaw.
Na tych naklejkach są dane twojego auta jak typ, wyposażenie, kolor, kolor tapicerki, typ silnika itd. - wtedy dopiero będzie można podać ci koszt rozrusznika do twojego auta.
Np. moja tabliczka wygląda tak :
tabliczka.jpg
Plik ściągnięto 272 raz(y) 128,46 KB
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2011-04-19, 17:05, w całości zmieniany 5 razy
jackthenight, wiem gdzie to jest, ale tego nie sprawdzę bo nie mam samochodu stoi w serwisie. Po prosu byłem ciekaw czy prawdę mówili o cenie. Godzinę temu dowiedziałem się że można kupić rozrusznik na zamianę za 160zł
nawet gdzieś miałem zdjęcie bo zamawiałem lakier do Megane
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-04-19, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
To więc jest tak, dzisiaj rano starszy pojechał do serwisu ( najpierw sprawdzili czy to na pewno rozrusznik zajęło im całe 5h a jeszcze lepsze że w serisie Megana odpalała bez problemu ), no i powiedzieli że albo wymiana na oryginalny za 1200zł lub mogą go zregenerować za około 300zł. ( godzina 12h.) i było ustalone że mają to zrobić albo na dzisiaj godzina (19-20) lub jutro około 11. Potem tata dowiedział się około 17 że jest taka możliwość wymiany za 160zł + robocizna , ale to już było za późno
ale dzięki za odpowiedzi (szybkie), to właśnie dlatego siedzę na forum Dacii a nie megane.com.pl tam musisz się nagłowić jak nazwać temat, sprawdzić czy już było, a potem cię cholera trafia, albo admin daję żółta kartę że jakaś pierdółkę
Macie dużego + u mnie
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-04-19, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum