Wysłany: 2011-06-20, 19:14 tuleje wahaczy przednich - problem
Witam, dawno mnie nie było na forum bo zima była i Daczka czekała w garażu na ciepłe dni... Postanowiłem wymienić tuleje w wahaczach. W sklepie dostałem bez większego problemu 'odpowiednie' tuleje.Nie bez trudy wypchnąłem stare i wprasowałem nowe i przystąpiłem do składania. I tu sie okazał ze nowe tuleje mają mniejszą średnice wewnętrzną i oś wahacza nie pasuje...
Co z tym teraz zrobić? Są dwie opcje:
1. rozwiercić tuleje - problem czy sie da to w ogóle zrobić?
2. dotoczyć węższa oś - tylko wtedy będzie trzeba też przerabiać mocowania wahacza w ramie samochodu....
Może ma ktoś jakiś pomysł??
Ale do rzeczy.
Były dwa rodzaje średnicy wewnętrznej tulei. Pomierz suwmiarką średnicę wewnętrzną i zewnętrzną tulei. Może dostaniesz u Marka1603 takie jak ci potrzeba.
jeśli masz takie tuleje to było by super.. na razie jestem poza lublinem ale jak przyjade to zmierze i dam ci znać. ano drakula sie ostała i mam zamiar ja jeszcze troche pojezdzic :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum