Marka: dacia
Model: duster II
Silnik: 1,5 dci 110 KM 4x4 / 1,5 dci 110 KM 4x4
Rocznik: 2011 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-07-09, 10:23
mnie się nowa wersja nie podoba chyba, że wprowadzili fabryczny termometr temp. zewnętrznej
obecny grill o wiele bardziej mi się podoba, niż nowy.
A wnętrze? Obecne jest oryginalne, ma swój styl (no dobra, taki styl "retro" ) a nowe, to kiczowata tandeta (oczywiście moim skromnym zdaniem).
Przyzwyczaiłem się do mojego dusterka i tyle. I na koniec anegdota: na skutek zagadkowego zbiegu okoliczności przez 1,5 dnia kierowałem jaguarem i... moja małżonka stwierdziła, że ona mnie kompletnie w tym jaguarze nie widzi - pasuję jej za to do dusterka. Mam tylko nadzieję, że to był komplement (tak to odczytałem) a nie próba dogryzienia, bo wtedy....
A wnętrze? Obecne jest oryginalne, ma swój styl (no dobra, taki styl "retro" ) a nowe, to kiczowata tandeta (oczywiście moim skromnym zdaniem).
Mam nadzieję, że klakson jest na dal na dźwigience od kierunkowaskazów
Poprawa ergonomii in plus, co do osłony chłodnicy, to takie w guście wschodnim, ew latynoamerykańskim: ma się świecić i już! To samo listwa na tylnej klapie Wolę obecny, choć przeprowadziłbym pewne zmiany kosmetyczne
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2011-07-12, 20:27
Czyli reasumujac: tak wygladaja (lub beda wygladaly) takie Renaulty Dustery czy Nissany Dustery na rynkach na ktorych sa (lub beda) oferowane, a w Polsce Dacii Duster FL w najblizszej przyszlosci przypuszczalnie nie bedzie... tym bardziej, ze poki co czeka sie w PL na DD przewaznie miesiacami.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-14, 19:29
laisar napisał/a:
DD napisał/a:
a w Polsce Dacii Duster FL w najblizszej przyszlosci przypuszczalnie nie bedzie
Nie: jak na razie po prostu nie wiadomo czy, a jeśli tak - to kiedy będzie lifting.
I dotyczy nie tylko PL, ale wszystkich rynków, na których te auta sprzedawane są jako Dacia.
Odnosze wrazenie , ze Renault podzielił swiat na lepszy i gorszy. W jednych biedniejszych krajach sprzedaje niezle wyposazone pojazdy pod marka Renault Sandero/Duster zas w innych tych bogatszych tzw, zachodnich jako prosta Dacie bez wodotryskow. Szokoda, ze Polska trafila do drugiej ligi Daciowozow.
Ludziie, dajcie spokój Którego mamy Golfa Szóstego albo Siódmego A tłuką go od 30 Lat. Duster ma rok i sprzedaje się na pniu Po co lift Żeby wczorajsi szczęśliwcy klęli cały świat, po co kupili stary model
Odnoszę wrażenie, ze Renault podzielił świat na lepszy i gorszy. W jednych biedniejszych krajach sprzedaje nieźle wyposażone pojazdy pod marka Renault Sandero/Duster zaś w innych tych bogatszych tzw, zachodnich jako prosta Dacie bez wodotrysków. Szkoda, ze Polska trafiła do drugiej ligi Daciowozow.
Też mam takie dziwne wrażenie że żyję w takim gorszym-bogatszym kraju
eplus napisał/a:
Żeby wczorajsi szczęśliwcy klęli cały świat, po co kupili stary model
I tu Kolega trafił w sam środek sedna!
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-07-15, 00:00, w całości zmieniany 1 raz
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 351 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2011-07-29, 08:55
Przed chwilą przeżyłem szok na ulicy. Nie jestem wczorajszy, nic nie brałem, a na ulicy widziałem czarnego Dustera Laureate z pakietem Look. I ze znaczkiem Renault na grillu........... :O i w dodatku na blachach z Lublińca (SLU) :OOOOOOO
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2011-09-09, 23:49
laisar napisał/a:
"Najbliższa przyszłość" to kwestia względna, nie? (; Dla jednego miesiąc, dla innego jeszcze pół roku...
Masz racje, ale o miesiac mi wtedy z zdecydowanie nie chodzilo... raczej ladnych kilka m-cy, czyli ze w tym roku juz nie. Z reszta czy nie byloby to dziwne, gdyby FL nastapil zaledwie po roku i paru m-cach od wprowadzenia na rynek? FLe bywaja czesto robione po ok. trzech latach, a nie po niewiele ponad roku. Po tak krotkim czasie, to chyba tylko w sytuacji, gdyby dany model sie bardzo slabo sprzedawal (co w przypadku Dustera absolutnie nie ma miejsca, wrecz przeciwnie - kilkumiesieczne oczekiwanie)... no ew. gdyby ow FL byl jakis bardzo slabiutki i nie wymagajacy duzych nakladow, np. gdyby polegal na zmianie tylko reflektorow, lamp, listew, itp. detali.
Rysiob napisał/a:
Przed chwilą przeżyłem szok na ulicy. Nie jestem wczorajszy, nic nie brałem, a na ulicy widziałem czarnego Dustera Laureate z pakietem Look. I ze znaczkiem Renault na grillu........... :O i w dodatku na blachach z Lublińca (SLU) :OOOOOOO
A to nie byla po prostu Dacia z zalozonym znaczkiem Renault, ew. z zalozonym tym grillem od Renaulta Dustera?
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 351 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2011-09-10, 10:26
No chyba, że ktoś sobie po prostu na Wschodzie kupił i tu zarejestrował... Nie zdołałem przypatrzyć się, czy na ramkach pod tablicą rejestracyjną jest opis dealera Renault... Bo wtedy mogłaby to być po prostu rzeźba...
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-09-16, 17:18
Cytat:
widziałem czarnego Dustera Laureate z pakietem Look
Mnie taki Duster niedawno dość szybko minął na drodze (na liczniku miałem 110 km/g, a on tak bez żadnej zadyszki obok śmignął ). Lakier tak wypolerowany, że aż oślepiał w promieniach słońca, zaś ten chrom to dostrzegłem na progach, nadkolach, zderzaku, pokrywie bagażnika). Sorry, przodowi nie przyjrzałem się ....
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum