Generalnie wydźwięk pozytywny, lecz:
"...Po wejściu do wnętrza Dustera jest dużo gorzej. Panuje tu ponury i przytłaczający klimat...: http://bi.gazeta.pl/im/9/3096/z3096649X.jpg
No, no, codziennie czuje się jakbym wchodził do nieoheblowanej trumny, bez atłasowych poduszek zgroza!:mrgreen:
"...Wydaje się, że niektóre przełączniki zostały zamontowane na siłę. Przykładem mogą być przyciski służące do otwierania tylnych szyb, które zostały zamontowane na końcu tunelu środkowego...."
To akurat racja. Dlatego zaoszczędziłem 300 zł i mam na korbkę!
"...Aby ustawić sobie dogodnie lusterka trzeba zaciągnąć hamulec ręczny, gdyż dostęp do przełącznika jest bardzo utrudniony przez dźwignię hamulca ręcznego..."
Przesada. Mam duże łapska i już w Loganie udowodniłem, że nie ma problemu...
A w czasie jazdy się przy nich nie dłubie. Patrz załącznik.
Rzecz, nad którą ubolewam to wyciszenie kabiny samochodu. Z przodu jest bardzo słabe. Z tyłu natomiast nie ma nic oprócz gołej blachy. Jest to zapewne wynikiem oszczędności. Szkoda ponieważ bardzo udane zawieszenie jest zarazem bardzo głośne.
Tragedii nie ma, do 100 km/h. Przy 130 km/h jak inne Dacie cichnie.
A hałasuje nie zwieszenie tylko opony. Tu przydałoby się lepsze wygłuszenie nadkoli. Widać to przy prędkościach ok 90...100 km/h gdy asfalt zmienia fakturę (gdy jest bardziej chropowaty, robi się głośno)
Co ciekawe, wyraźnie głośniej jest po stronie kierowcy niż po stronie pasażera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum