1. Sam mam Unidena 520, wielokrotnie testowany i brak jakichkolwiek zakłuceń z winy radia.
2. Czy masz choć jeden potwierdzony przykład na to, że radio samo z siebie (nie z winy anteny czy instalacji) zakłuca? Przez jakiś czas interesowałem się tematem i kwestia zakłuceń powodowanych przez Uniden 520 są czysto teoretyczne i znane tylko osobom wydającym homologacje.
Upierdliwy jestem, ale.... Czy kolega mógłby sobie włączyć wtyczkę sprawdzania pisowni w przeglądarce? Dlaczego? Ano dlatego, że: kłótnia, kłócić [się], zakłócać. Nie ZAKŁUCAĆ !!!!
Sorki za upierdliwość, ale w Polsce jesteśmy i starajmy się pisać zgodnie z polską ortografią
W słowniku Czesia ze znanego serialu animowanego i naszych najstarszych dzieci . Tak ochrzcili Opla Corsę To i został "jaszczembiem". A że to nazwa własna, to ortografia nie obowiązuje
Uwaga, teraz będę się mądrzył : np nazwa miasta Chełm i hełm jako osłona głowy maja tą sama etymologię. Parę dni temu miałem klienta noszącego dźwięczne nazwisko: Gżegożewski - i miał to w dowodzie osobistym. 2X przez "ż" Wójek też kiedyś do mnie przyszedł , że już nie wspomnę o sławnym w pewnym zamkniętym gronie Józefie Niewiem, któremu za PRL ówczesna milicja złamała udo za nazwisko (naprawdę nie bujam) oraz nieco mniej znanym Ludwiku Jakoktochce - był kiedyś klientem kolegi, a moja żona gdy jeszcze się nie znaliśmy mieszkała z nim vis-a-vis.
P.S na studiach byłem w jednej grupie z kolegą mającym piękne polskie nazwisko - zwie się Rzabski.
Ale faktycznie nie "kłućmy się o głópstfa". "Jenzyka polska tludna jest" jak mawiał nieodżałowanej pamięci Zulu Gula Tyle, że moja przeglądarka ma moduł ortografii polskiej. Włączony
Ostatnio zmieniony przez ajax 2011-08-04, 00:57, w całości zmieniany 2 razy
Widzę "maupę" co dzień z rana w lustrze gdy myję resztki zębów. I co dzień sobie powtarzam, że jak na podstarzałego szympansa to jestem całkiem przystojny
Ostatnio zmieniony przez ajax 2011-08-04, 00:53, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli o mnie chodzi to można także skasować. Wygląda, że dygresja ortograficzna zmarła śmiercią naturalną. Pozostawiam tylko apel o stosowanie w miarę możliwości prawidłowych form językowych. Mamy tak piękny język, że wręcz nóż się w kieszeni otwiera, gdy widzę, jakie kaleczenie języka było nie było ojczystego można spotkać na rozmaitych forach. Żeby to były tylko literówki Przenoszę się do działu "Na każdy temat" z tą propozycją
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum