Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-07-22, 19:35
Cytat:
Badani dziadkowie i babcie rzadziej przestrzegali przepisów dotyczących pasów, fotelików dla dzieci i zakazu siedzenia na przednim siedzeniu. Nie miało to jednak, zdaniem autorów, wpływu na wyniki analiz.
Nie wiem czy miało wpływ na wyniki analiz, ale na poziom bezpieczeństwa używanie lub nie fotelika CHYBA(?) ma wpływ...
Możliwe, że dziadkowie bardziej stresują się jazdą z cennym ładunkiem w postaci wnucząt, dlatego też starają się jeździć bezpieczniej" - zasugerował Henreting.
To pierwsza rzecz o której pomyślałem. W końcu "samolubny gen" musi o siebie zadbać
A co do zapinania pasów z tyłu ("bo przecież z tłu jest bezpieczniej"), nietrzymanie klamotów na kolanach, to stoczyłem o to niejedną batalię ze:
-znajomymi
-dziadkami
-etc.
i często wychodziła tutaj ze mnie moja gestapowska natura. Nie zapinamy? Pinkle nie idą do kufra? To ja (jako kierowca) wysiadam i radźcie sobie sami.
Co ciekawe, takie zachowania często dotyczą wydawałoby się racjonalnie myślących/inteligentnych ludzi.
P.S.
Coś mi się widzi, że czas zwiększyć wymiar godzin z fizyki (+interpretacja typu "z życia wzięte")
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-07-23, 23:56, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-07-24, 12:22
piotrres napisał/a:
takie zachowania często dotyczą wydawałoby się racjonalnie myślących/inteligentnych ludzi.
Kolejny temat rzeka... Jeden z takich (z pozoru) racjonalnych, inteligentnych i statecznych ojców rodziny o mało mi nie zmieżdżył nóg na parkingu jak odkopywałem forda. Wynik powyżej 2,5 promila wszystko tłumaczył...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum