Dzięki bushi po którejś instalacji zaczołem podejrzewać że może to być wina przeglądarki, ale dopiero ty mnie przekonałeś do tego pomysłu i powiedziałeś gdzie szukać dzięki jeszcze raz.
Jak usunąć sterowniki VAG KKL ? tyle razy aktualizowałem sterowniki przez tą błahostkę że coś się popsuło i wyskakuje mi błąd
Devices Enumeration 2 V1.0.0.0
DDT2000 is not register
error 91 Variable obiet ou variable bloc with non definice
wcześniej nie wyskakiwał ten błąd. Z tym że nie mam podłączonego samochodu.
Wcześniej też nie miałem i nic nie wyskakiwało a teraz takie coś . Zaczeło wyskakiwać po zmianie sterowników niestety nie potrafię już zainstalować poprzednich. Jak odinstaluje sterowniki i wkładam vaga to automatycznie instalują mi się sterowniki te złe.
Ostatnio zmieniony przez Gość 2011-08-04, 18:09, w całości zmieniany 2 razy
Z tego co pamietam po odinstalowaniu sterownikow przy kolejnym podlaczeniu wyskakuje okno instalacyjne i jak masz refleks to anulujesz w nim instalacje sterownikow, ktore chce wgrac komp i bedziesz mogl pokazac lokalizacje swoich, wlasciwych. (pamiec moze mnie zwodzic)
Witam
Mam pytanko, czy kabel Opel Tech 2 z multiplekserem będzie działał z DDT2000? W zasadzie jest to też kabel Vag, czyli chyba normalny KLine. Co myślicie?
Problem polega na tym, że mam taki kabel, tyle że nie chce mi działać. Dlatego pytam czy ktoś go używał. Wywala mi informację o złej odpowiedzi. Elm 327 też nie chce mi działać. Chyba jednak kupię dedykowany interfejs.
Problem polega na tym, że mam taki kabel, tyle że nie chce mi działać. Dlatego pytam czy ktoś go używał. Wywala mi informację o złej odpowiedzi. Elm 327 też nie chce mi działać. Chyba jednak kupię dedykowany interfejs.
Marka: Renault
Model: Laguna Grandtour INITIALE
Silnik: 1.9 DCI
Rocznik: 2001
Wysłany: 2011-09-05, 19:07
Witam serdecznie
Panowie pojawił się nowy problem z instalacją DDT2000 i uprzedzę tu ,że przeczytałem cały temat (a zajęło mi to trochę) i instalowałem tak jak jest w temacie
Zainstalowałem nawet IE 9 bo w Firefoxie nie mogłem zezwolić na zablokowaną zawartość
A więc tak
Sterowniki do kabla zainstalowane
A po odpaleniu programu jest tak
Tu zezwalam na zablokowaną wartość
Akceptuje skrypty 2 razy
I wyskakuje to
Ma ktoś pomysł co jest nie tak
Wszystkie sterowniki zainstalowałem (msxml3 , vbrun60sp5 , dotnetfx), plik DDTregisterInfo i folder DDT2000Data podmieniony
Wszystko tak jak powinno być
Pobierałem program z 5-6 miejsc i instalowałem z 10 razy i nic
Przeglądarka to IE 9 a system Win7 Ultimate kabel to [urlhttp://allegro.pl/ddt-2000-interfejs-renau...1771481335.html[/url]
Może ma ktoś z Was programik ze sprawdzonego źródła i mógłby podrzucić na maila (andrzejewskisebastian@interia.pl) albo jakiś serwer i koniecznie pełna bazę (ok 405 Mb) bo mam taka co zajmuje 393 Mb
Ostatnio zmieniony przez sebi 2011-09-05, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
A czy w IE przestawiles opcje "zezwalaj zawartości aktywnej na działanie w plikach na moim komputerze"? Win7 jest kaprysne, ja tez mialem kilka podejsc z instalacja, trzeba sie upewnic czy wszystkie kroki robi sie dobrze. U mnie do tej pory nie dziala prawidlowo, ale po kilku probach udalo mi sie wylaczyc buzzer pasow (choc DDT pokazywal, ze nic sie nie zmienilo).
Model: Laguna Grandtour INITIALE
Silnik: 1.9 DCI
Rocznik: 2001
Wysłany: 2011-09-06, 02:29
bushi napisał/a:
A czy w IE przestawiles opcje "zezwalaj zawartości aktywnej na działanie w plikach na moim komputerze"? Win7 jest kaprysne, ja tez mialem kilka podejsc z instalacja, trzeba sie upewnic czy wszystkie kroki robi sie dobrze. U mnie do tej pory nie dziala prawidlowo, ale po kilku probach udalo mi sie wylaczyc buzzer pasow (choc DDT pokazywal, ze nic sie nie zmienilo).
Tak zezwoliłem
Instalowałem to już na różne sposoby i cały czas to samo
_________________ "Nigdy nie kłóć się z idiotami,sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem"
Moja baza tez nie ma 405MB i chodzi. Tak mnie naszlo jeszcze (sorka jesli to glupia sugestia) ale czy na pewno w dobry katalog wgrales baze - bo jest jeden bezposrednio na c: i drugi w program files'ach. Bo ze skreenu wychodzi ze nie widzi bazy...
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2004
Wysłany: 2011-10-08, 10:31
Podpiąłem moje autko i wyszło coś takiego. Klima to wiem. Wolne obroty to chyba chodzi o krokowy. Tylko nie wiem o co chodzi z błędem "commande chaffage sonde amont". W słowniku pisze że chauffage to ogrzewanie i nie bardzo mam pomysł. Czy to czujnik temperatury, ogrzewania a może chodzi o coś innego może sondę ?? Bardzo proszę o pomoc
Czytałem cały ten wątek i pytanie dodatkowe czy ktoś ma bazę do wersji 2.5.0.0 lub do starszej ale pełną. Generalnie interesuje mnie Duster. Ktoś sugerował że x90 podejdzie i tak jest ale widzę że UCH ma więcej możliwość i w x90 brakuje ustawień.
Dodatkowo jak łącze się z Kangurem to automatycznie podstawiają się typy i nie muszę na siłę wybierać.
Czy można się KKL + DDT podłączyć do nowego Clio 2010r
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez tomekew 2011-10-26, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Wysłany: 2011-11-02, 09:31
Witam,
Widzę że dość mocno rozwinięty dział DDT.
Posiadam Twingo z 2003r, oraz kabelek diagnostyczny DDT, oprócz tego że wiem już że ABS nie działa, to ostatnio podczas skanu bieżącego natrafiłem na pozycję Ligne Airbag Crash który się zmienia z pozycji 1 na 0 co jakiś czas, jednak częściej występuje tam jedynka.
Kojarzycie może co można sprawdzić lub co jest problemem?
Więcej tutaj :
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-11-02, 15:58
sasio to chyba oznacza, że UCH otrzymuje sygnał wystrzelonej poduchy, czyli tak jakby kiedyś tam (niekoniecznie teraz) wystrzeliła ci jakaś poducha.
Jeśli wchodzisz do airbagów w ddt i nie widzisz aktywnej linii crash output, to UCH nie powinien migać tym naprzemiennie 0 i 1 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum