Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Weekend z Dusterem ...
Autor Wiadomość
mekintosz 

Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2011-08-15, 23:30   Weekend z Dusterem ...

Witam

Korzystajac z dlugiego weekendu dostałem do dyspozycji wygrana w konkursie klubowym na zlocie maszyne ;-) Dusterek 1.5 dci 4x4 110 KM. Samochod wciaz pachnacy nowoscia ;-) Wykorzystalem go do wyprawy przez Polske z Warszawy w Karkonosze.

Samochodzik pozytywnie mnie zaskoczyl, w zasadzie gdybym mial pieniadze bym sie szybko pozbyl Sandero i przesiadl do Dustera.

1. Silnik - w sam raz do 4x4 , moze nie demon ale przyspiesza i dzielnie pcha samochod pod gorke.

2. Zawieszenie - wielki plus, dobrze sie trzyma drogi, stosonkowo miekkie z zarazem sprezyste, nic nie dobija nic nie stuka. Zdecydowanie nejlepszy AS w rekawie Dustera.

3. Wyciszenie silnika - chyba lepsze niz w Sandero dci, moze 110KM jednostka ma lepsza/inna charakterystyke pracy.

4. Bagaznik, wygodny, pojemny. Roleta - nieporozumienie.

5 . Widocznosc, nie wiem czy nie lepsza niz w Sandero. Lusterka sa fajnie oddalone od obrysu auta, bardzo dobrze widac.

6. Spalanie - rewelacja - spodziewalem sie 7-8l/100 wyszlo ok 6.5, a nawet 6.1 ;-)

7. Swiatla - duzo lepsze niz w Sandero pod wzgledem "nasycenia jasnsocia oswietlanej powierzchni". W zasadzie mozna nie uzywac dlugich, mijania sa OK.

Trasa 1100 km. Warszawa - Belchatow ( korek do Rawy Maz ) - Wielun - Wrocław - Jelenia Góra - Karpacz -Kowary ( Przelecz Okraj ) - Sniezka / pieszo ;-) ) /

Powrot Jelenia Gora - Wrocław - Olesnica - Sieradz - Łodz - okolice Skierniewic - Zyrardow - Warszawa.

Przetestowalem auto na A4 ( do 160 km/h ), pod gorke karkonoskimi serpentytnami, na drogach gruntowych i w piasku w jakims lasku.

Samochodzik rekreacyjny, dla rodziny, wszedzie sobie dal rade. Bardzo dobrze sie trzyma drogi dzieki wielowahaczowemu zawieszeniu z tylu i szerokim oponom. Bardzo dobra pozycja za kierownica ( wysoko ).

Minusy:

1. Wyraznie twardsze i chyba krotsze niz w Sandero siedzisko fotela oraz mniej precyzjna regulacja kata oparcia. Za to lepsze trzymanie boczne.
2. Ciezej pracuje sprzeglo ( mozna sie przyzwyczaic )
3. Fabryczne radio to nieporozumienie za 1500 zl !
4. Woda na szybie po wjezdzie w kaluze ( TTTM ;) wiem )
5. Szum powietrza wokoł relingow od 120 km/h ( znow TTTM )
6. Cena - jak na moje mozliwosci - oczywiscie subiektywnie - nie moge go miec !!!!

Kilka zdjec i film HD z bezcennym komentarzem 3 letniego Synka ;-)

https://picasaweb.google.com/110513965918801267192/WeekendZRodzinaDusterem15DCI?pli=1&gsessionid=nMD936sfyVCYwnmLUcg8zg

duster.jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 94,74 KB

Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2011-08-16, 08:00, w całości zmieniany 4 razy  

wojtek_pl 

Marka: Peugeot
Model: 3008
Silnik: 2.0 HDI 165
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-08-16, 11:20   

Jakie opony tam były zamontowane ? Mnie wyglądają na zimówki... :shock:

mekintosz 

Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2011-08-16, 11:51   

wojtek_pl napisał/a:
Jakie opony tam były zamontowane ? Mnie wyglądają na zimówki... :shock:

Chyba CONTINENTAL CrossContact Winter.... stad ten szum !!! W morde ;-)

http://www.opony-pneus-on...CONTACT,WINTER/
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2011-08-16, 11:55, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu