Ale nawet rzeczywiście kompletny montaż od podstaw nie jest niczym trudnym...
O dzięki wielkie za linka - popatrzę
laisar napisał/a:
Bo to się guziolem robi, tym na desce rozdzielczej.
Wiem - ale do tego też trzeba się wrócić
Daemon84 napisał/a:
hmm... koledze nie szkoda przepłacać na paliwie???
Te pierwsze tankowania to raz pozostałość po nawyku lania dobrego ON - bo klekoty mają kosztowne wtryski, a dwa to pomyślałem, że tak na początek nie będę lał gorsiejszego.
matucha napisał/a:
Ja tam akurat uważa, że dobrze jeśli są wszystkie drzwi zamknięte, bo w zeszłym tygodniu mi ktoś doleciał do prawych drzwi na skrzyżowaniu
Jako, że to mój pierwszy pojazd z salonu top tutaj nie wiem czy jest to normą czy to Dacia: wczoraj po raz pierwszy umyłem Dacię i jak to bywa różne kwiatki wyszły – lakier jest delikatny, bardzo delikatny. Na dodatek patałachy w salonie jak go myli to musieli w jednym miejscu mocno trzeć – teraz to wyszło…
Lakier jest delikatny to fakt. Poprostu jest to wada lakierów wodnych więc dotyczy raczej wszystkich marek. Różnica jest raczej w technologii malowania i producencie lakieru.
szczerze to różnicy poza ceną nie ma w wypadku Dacii. wszystko jedno czy lejesz 95 czy 98 to nie BMW, a co do ON to ja jak posiadałem diesla lałem zwykły olej napędowy tyw ekodiesel ale tylko z dobrych stacji (Orlen, Bliska, Neste) a nigdy od Pana Kazia i zawsze było ok. Co do lakieru to u mnie był myty już z 5 razy karcherem i gąbką (nie wszystko schodzi pod ciśnieniem) i jest bardzo dobrze.
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-09-20, 07:26
qubacen napisał/a:
wczoraj po raz pierwszy umyłem Dacię i jak to bywa różne kwiatki wyszły – lakier jest delikatny, bardzo delikatny.
O jakich kwiatkach mówisz - czy chodzi o rysy, odpryski, zmatowienia - jak możesz napisz coś więcej.
Niestety lakiery wodne są do d..y. Jednak z tego co czytam w porównaniu do innych marek nie jest jeszcze tak tragicznie w Dacii.
_________________ Teoria nie zrobi z nikogo praktyka :)
Bardzo ładnie się prezentuje :) dodam od siebie,że widuję taką samą u siebie na osiedlu - właściciel mieszka 2 budynki dalej i chyba nie należy do forum,bo szukałam go tu i nie znalazłam Na żywo Stepway'ka jest jeszcze ładniejsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum