Nie widzę żadnych testów zderzeniowych nowego Sandero (chciałem obejrzeć czy jest jakiś postęp) i mam pytanie czy jest to zupełnie nowe projektowane od podstaw auto czy solidnie przekonstruowane poprzednie ?
Mam takie przypuszczenia, bo z boku Sandero Stepway wygląda podobnie jak poprzednik chociaż przyznać muszę, że bardzo fajne autko :)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-21, 21:53
Prezes napisał/a:
Opel też stosuje takie felgi. Są do nich specjalne kołpaki. Wyglądają zupełnie jak alusy. Ładnie wyglądają i dopłacać nie trzeba. Bardzo mi się podoba takie rozwiązanie.
Oczywiscie fajne rozwiazanie ale w Laureate zas w Stepway zawsze aluski byly w cenie auta ;-(. Ciekawe czy takie metalowe felgi udajace aluski mozna smialo przeszczepic do Sandero I generacji ? Oczywiscie jesli cena ich bedzie optymalna/nizsza niz aluskow poza ASO
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2012-12-21, 21:55, w całości zmieniany 2 razy
Jeżeli nie popsuli czegoś w konstrukcji - a raczej nie powinni - to wyniki będą podobne do "nieoficjalnych" wyników sandero z bocznymi poduchami. W 2009 dawało to 4* - i teraz też by dało, o ile poprawiliby cokolwiek do testu wobec pieszych: potrzeba minimum 10 pkt - było 6, lodgy ma 16... Będzie 9? <;
(Wiadomo, że za systemy elektroniczne dostanie 5 pkt: 3 za ESP i 2 za kontrolki pasów - a to wystarcza nawet na 5*).
Ta fota, którą zrobiłem to akurat pochodzi ze Stepway. Ale kilka z pozostałych Sanderek stojących na placu również takie felgi posiadały, a reszta alusy lub standardowe stalówki.
mekintosz napisał/a:
Ciekawe czy takie metalowe felgi udajace aluski mozna smialo przeszczepic do Sandero I
W 99% jestem pewien, że tak. Raczej parametry felgi się nie zmieniły, poza drobnym dizajn. Co ciekawe w Renault były tak samo stylizowane felgi, tylko mocowanie miały nie na cztery, a na pięć śrub.
Ostatnio zmieniony przez monopios 2012-12-22, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-12-27, 13:35
nie wiem od kiedy, ale na stronie dacia.ro jest możliwość skonfigurowania sobie nowego Logana - wersja najbardziej goła wychodzi 300 euro taniej od Sandero (można sobie to przełożyć na ceny w PL)
A ja tak z innej beczki, dziś zauważyłem że vw polo ma podobny dolny profil przedniego zderzaka do nowego sandero , chodzi mi o te dwa wystające "kłykcie"
Mieliśmy okazję testować nową Dacię Sandero Stepway. Świetny samochód za tą cenę. Niezły kompromis pomiędzy dynamiką a spalaniem. Przy niezbyt oszczędnym traktowaniu pedału gazu auto spaliło 7 litrów/100km. Jeśli ktoś jest zainteresowany relacją z testów odsyłam do materiału Dacia Sandero Stepway
_________________ Zapraszam na nowy portal motoryzacyjny - Niezależne testy, aktualności, porady oraz Kryterium Artura:)
Dziś jak byłem w serwisie, to trochę z nudów pooglądałem sobie różne autka m.in. nową Sandi i jedna rzecz spodobała mi się bardzo - sposób umiejscowienia koła zapasowego, teraz jest w bagażniku, a nie pod nim i w błotniste dni już się nie uświnisz wyciągając/chowając do/z kosza pod autem.
tamtą dyskusję zalinkowałem dla nieznających jej, żeby mogli samodzielnie ocenić zmianę.
Sorry, ale przyczepię się ;) Najłatwiej samodzielnie ocenić sytuację nieznając zdania innych, bo wtedy z natury leniwy człowiek pomyśli, bo będzie zmuszony (nikt mu nie podstawi gotowej idei pod nos).
Ale podlinkowanie dyskusji jak najbardziej miało sens - może zapobiec utworzeniu się drugiej takiej samej dyskusji tutaj ;)
Ostatnio zmieniony przez yadoctor 2013-02-07, 14:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum