Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-05-02, 19:40
Udało się w końcu przykleić te listwy boczne - oby nigdy się nie przydały.
No i najlepiej pozbyć się jakiś akcesoriów klejonych na taśmę 3M podgrzewając je suszarką - odchodzi bezproblemowo
I przyjrzałem się dokładnie czy nie ma jakiś wykwitów rudej i na szczęście nic nie dostrzegłem. Jedynie na tym "skoblu" który wchodzi do zamka od maski jest jakby lekki nalot w miejscu styku z zamkiem.
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-05-03, 17:09
Rzeczywiście źle to nie wygląda - szczególnie na skoszonej trawie wlodarek1, kupowałem tutaj i kleisz je standardowo na taśmę 3M.
https://www.agauto.sk/pl/...013--23776.html
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-05-19, 04:14
Co to jest 200 kola na auto, ktore mamy od nowosci lub osobiscie znamy jego historie, gdzie wszystkie czynnosci obslugowe byly wykonane tak jak Bog przykazal. Moja Lodowa ma juz 110 tys caly czas lata i to zawsze na pelnym ogniu. Wazne zeby tylko z rozsadkiem traktowac auto to pojezdzi i 500 kola tak jak 50% pojazdow w Polsce, ktore juz maja 400 sprowadzone.
Wysłany: 2017-05-19, 06:40
To tak ironicznie. Wiesz jak cały czas słyszysz, że jeździsz autem z silnikiem wyjętym z kosiarki to czasami człowieka nachodzi taki pesymizm, że to wszystko zacznie się sypać po 100 tysiącach km
Moja ma 18 i też kosi. A co do silników, to ile primytywnych silników w markach niby lepszych musiało mieć coś robione oprócz ekploatacji? Uszczelki pod głowicami, czy jakieś brania oleju?
Wysłany: 2017-07-12, 08:54
W ubiegły weekend Sandero stuknęło 20 tysięcy km - jakoś przysnąłem za kierownicą i nie uwieczniłem tego momentu na zdjęciu
Zbliżają się już dwa lata od zakupu i jak do tej pory tylko jedna drobna usterka naprawiana w ASO - padł czujnik od hamulca ręcznego.
A tak poza tym wszystko w jak najlepszym porządku ( poza trzeszczącymi fotelami - na szczęście jeszcze się nie bujają).
Ciekawe też kiedy padnie manetka od świateł i kierunkowskazów
Co do silnika ( dynamika, spalanie), gabarytów ( przestronność wnętrza i wielkość bagażnika, prześwit) to był strzał w przysłowiową 10 - szkoda tylko, że ten obraz psuje ta wszechobecna "przeciętność" w innych elementach. No, ale to już taki urok Dacii
Poniżej "ustrzelona motoryzacyjna klasyka na szlaku"
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2017-07-12, 08:55, w całości zmieniany 1 raz
Ja w zeszłym roku jechałem z 3 rowerami na dachu + pełny bagażnik i 4 osoby na pokładzie i faktycznie MCV wyprzedzał wolniej, ale z tego co pamiętam, chyba nie aż tak, jak w ECO.
Zresztą jak jeździłem Merivą turbo 120 KM z bagażnikiem dachowym to było podobnie -- opór powietrza tych "dodatków" jest jednak duży.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum