Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-09, 22:05
wackus napisał/a:
No tak z tymi dodatkami do kiszka. Regulowany fotel jak dla mnie to konieczność :/
Witaj
Mialem okazje przejechac sie stepwayem oraz sandero. Obie wersje w 1.6 benz. Akurat tez porownywalem regulacje kierownicy z lureatte i jej brak w stepway. Okazuje sie, ze wedlug mnie optymalnie dobrali polozenie kierownicy w stepway, nie zahaczam kolanami, nie mam zbyt wysoko rak. Jesli chodzi o regulacje fotela to ona w daci jest chyba specyficzna. Musisz " na Malysza" lekko podniesc zadek , odciazyc siedzisko, by fotel uniosl sie. Poza tym jak sie unosi rownoczesnie przesuwa do przodu. Tak idzie po skosie w kierunku przedniej szyby. Moze sie okazac, ze jak masz na max wysokosci musisz odsunac fotel do tylu by bylo OK. Dla mnie pozycja kierowcy w stepway = pozycja w zwyklej laueratte z fotelem na max wysokosci. Jedyny mankament, ze wtedy patrzymy na 1/3 gorna szyby. Radze odszukac salon, gdzie znajdziesz stepway i sandero laurerate i ocenic co pasuje do Twojej budowy ciala.
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-09, 22:11
matucha napisał/a:
Dziś byłem w salonie zamienić podłokietnik na poprzeczki na relingi i dowiedziałem się, że jak narazie Stepway jest niemożliwy do zamówienia. Zwykłe Sandero można kupić, a salony na Stepway'a dostały limity.
No super, czyli jak zwykle produkaja idzie na zachod a Polske maja w d...e. Jakbym dzis mial kupic stepway i bym dostal odmowna odpowiedz bym sie mocno wkurzyl.. moze nawet poszukal czegos innego. Rozumiem ze trzeba zaczekac na samochod ale by nie mozna bylo zamowienia przyjac, dziwne. Pewnie po Nowym Roku kupno Stepwaya z rocznika 2010 bedzie graniczylo z cudem.
Wysłany: 2010-06-09, 22:17
Osfald napisał/a:
Teściowa kupiła stepwaya 2 tyg temu i ma regulację fotela (ręczną)....
Jakas zmiana w konfiguracji auta ? Nie przypominam sobie by stepway miel reg wysokosci fotela ? Czy pomylime z brakiem reg wysokosci kolumny kierowniczej ? Broszurka o stepwayu milczy na ten temat ( http://dacia.pl/media/san...way_katalog.pdf )
Teściowa kupiła stepwaya 2 tyg temu i ma regulację fotela (ręczną)....
Jakas zmiana w konfiguracji auta ? Nie przypominam sobie by stepway miel reg wysokosci fotela ? Czy pomylime z brakiem reg wysokosci kolumny kierowniczej ? Broszurka o stepwayu milczy na ten temat ( http://dacia.pl/media/san...way_katalog.pdf )
Mam na myśli regulację ręczną fotela przód-tył, regulacja wysokości nie jest możliwa.
Co do kierownicy to proponuję przejechać się tak z 200-300km w trasie i sprawdzić czy jej ustawienie jest optymalne. To stwierdzenie jest taką wygodną implementacją kłamstwa jak statystyka. Nie ma rzeczy optymalnych. Dla przykładu mam 2m wzrostu i 120kg wagi... Sandero w moim odczuciu to niestety niewygodna, ciasna klatka ale trzeba przyznać, że w takich gabarytach to muszę z reguły szukać wygody w większości marek. Jednak brak regulacji kierownicy uważam za KARYGODNY. Nie wspominając o fotelu...
Wysłany: 2010-06-10, 15:26
Zgadzam sie z przedmowca, brak regulacji wys siedziska, i kierownica w min jednej plaszczyznie powinna byc w stepwayu.
PS> Mezczyzna 2 m wzrostu i 120 kg wagi powinien wybrac Dustera ja mam 180 cm i 85 kg ii sie dobrze czulem w sandero
Gość
Wysłany: 2010-06-12, 21:17 [Sandero]Dylemat przed zakupem...
Witam,
Próbowałem szukać, ale nieskutecznie. Jestem zdecydowany na Sandero. Wersja black line. Ale mam wątpliwości co do silnika. Jaka jest różnica w spalaniu 1.4 a 1.6. Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że nie powinno być wielkiej tym bardziej, że dobry moment obrotowy w 1.6 jest osiągany przy niższych obrotach niż w 1.4. Jakie macie własne doświadczenia?
Co do wersji nadwozia to już zdecydowałem się na hatchbacka :)
Cześć wszystkim.Ja wczoraj ściągnąłem z niemiec Sandero z 2009 roku o przebiegu 7500 km za 5200 euro (23 tys.zł ,silnik 1,6 benzyna,wszystko mający,szyby elektryczne przednie i tylne,radio z mp3 Blaupunkt,klimatyzację,koło zapasowe),na ALLEGRO jest pełno ofert ,to najlepszy czas na zakup.Przy okazji to potrzebuję instrukcji obsługi po polsku.Może ktoś ma zeskanowaną?Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez styrc 2010-06-18, 18:45, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum