Czy ktoś korzysta na AA z aplikacji screen2auto? Mam z nią mały problem. Zainstalowałem przez AAAD i aplikacja jest widoczna w AA na MN. Da się ją uruchomić i widzę w niej wszystkie aplikacje zainstalowane na moim telefonie. Jednak po uruchomieniu jakiejkolwiek aplikacji pojawia się szary ekran i nic się nie dzieje. Pojawia się okrągły przycisk z S2A ale po jego kliknięciu nie wraca do menu głównego. Czy ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać? Mam w MN najnowszą aktualizacje, AA też jest aktualne
napisz coś więcej o telefonie. System, wersja AA, jaki telefon
Redmi 7A, android 10, AA zintegrowany z systemem z najnowszą aktualizacją. Tamten wątek znam, z niego dowiedziałem się o AAAD i S2A. Carstream, AA mirror i inne apki działają. Generalnie twój opis rootowania dotyczył bardziej sytuacji,w której S2A nie pojawia się w AA, u mnie jest trochę inaczej bo się pojawia tylko nie uruchamia aplikacji z telefonu na MN. O dziwo aplikacje włączone w medianav przez S2A uruchamiają się w telefonie, nawet działa okrągły przycisk bo po naciśnięciu go w medianav aplikacja w telefonie się zamyka. Jedyny problem jest taki że ekranik medianav po uruchomieniu dowolnej aplikacji w S2A robi się szary i jej nie wyświetla. Wolałbym uniknąć rootowania.
Ostatnio jechałem w dłuższą trasę tam i z powrotem. Ponad 600 km. Telefon z AA podłączony po kablu z MN3. Czy to jest bezpieczne? Bo znajomy mówił o pewnym przypadku, gdzie jego znajomy jechał w daleką trasę ok 12h, bateria nie wytrzymała i "eksplodowała".
Ostatnio jechałem w dłuższą trasę tam i z powrotem. Ponad 600 km. Telefon z AA podłączony po kablu z MN3. Czy to jest bezpieczne? Bo znajomy mówił o pewnym przypadku, gdzie jego znajomy jechał w daleką trasę ok 12h, bateria nie wytrzymała i "eksplodowała".
MN3 czy w ogóle Dacia nie ma tu znaczenia. Wina leży po stronie telefonu, który nie ogarnął throttlingu. Pewnie jakiś stary sztrucel na Androidzie 7-8 :) Nowe telefony mają zabezpieczenia przed przegrzaniem i po prostu zamykają aplikacje i się wyłączają.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,5 dci
Wysłany: 2022-03-11, 18:40 MN3 - brak android auto
Witajcie
Jako świeży posiadacz Dacii mam do Was pytanie.
Samochód zakupiłem z dokladanym radiem z softem w radiu 1.0.13.2.368_r49 (MN3 z nawigacją) - niestety pomimo usilnych prób nie udało się w żaden sposób uruchomić AA.
Zaktualizowałem zatem soft do najnowszej wersji 1.0.15.3.21_r1 i nadal to samo.
Przeglądając wątki zauważyłem, że jest coś takiego jak MICOM - pogrzebałem w necie i widzę, że jest opcja aktywowania AA, ale czy ktoś może mim potwierdzić, że aktywując go nie ucegle urządzenia?
To co mogę jeszcze dopowiedzieć to podczas aktualizacji przez toolbox'a urządzenie zostało wykryte jako:
Fiat Talento Touch-Radio Nav late 2018
A jaki masz telefon. ( smartfon z jakim softem androida) Bo dopiero od Androida 10 to działa poprawnie.
Niższe wersje androida wymagały ściągnięcia odpowiedniego softu na telefon.
Zaczynasz robotę od końca 9 nie tam gdzie jest problem)
Poproś kogoś kto ma najnowszy smartfon ( dobrej marki z Andoridem 10 i sprawdź na fabrycznym kablu)
Bo drugim powodem może być złej jakości kabel
Ten sam telefon z tym samym kablem działa na innym MN3 z renaulta oraz w Toyocie
A tel. po podpięciu do USB w tym "Talento'wym" MediaNav się ładuje czy w ogóle nie ma reakcji na USB?
Pendrive z mp3 po podpięciu do tegoż MNE wykrywa i odtwarza piosenki?
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
Ostatnio zmieniony przez tomkasz 2022-03-12, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-03-13, 19:58
jas_pik napisał/a:
A jaki masz telefon. ( smartfon z jakim softem androida) Bo dopiero od Androida 10 to działa poprawnie.
Niższe wersje androida wymagały ściągnięcia odpowiedniego softu na telefon.
Telefony z Androidem 9 działają z MN3 na AA bez najmniejszych problemów i bez żadnych kombinacji- przynajmniej moje 3 smartfony jakie dotąd podłączałem.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-03-13, 20:32, w całości zmieniany 1 raz
Hej,
Normalnie mogę się połączyć przez bluetooth z tym ekranem multimedialnym i np rozmawiać przez nagłośnienie, ale nie mogę się połączyć przez android auto. Wyskakują takie błędy :
Telefon to p40 pro (Mam wgrane usługi google i każda aplikacja mi działa, mam również sklep play itp) Nie mam tylko muzyki google, ale ona została już wycofana z google play. Sprawdziłem również to na innym telefonie. Jakieś pomysły aby sparować się przez tą aplikację adnroid auto ?
Media control dacia też średnio działa.
Aplikacja Media control jest potrzebna jeśli nie masz ekranu "media display" lub "Media Nav"
Powodem problemów z podłączeniem AA raczej na pewno jest telefon. Kombinowane usługi Play w Huawei nie do końca działają poprawnie jak sam widzisz. Bezproblemowo niezależnie od marki telefonu działa to w Androidzie 11 i 12, wcześniejsze wersje to już dość różnie bywa.
Ostatnio zmieniony przez Surfer 2022-04-02, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak napisał Surfer ani Huawei ani Google nie gwarantują działania aplikacji Google, w tym AA, na tym modelu (i innych bez usług Google). To nie ma nic wspólnego z tym, że P40 Pro bardzo dobrze działa ze wszystkimi aplikacjami z AppGallery.
PS Może zainstaluj YouTube Music zamiast Muzyka Google i wstanie AA ...
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
pytanie troszkę z innej beczki....czy telefon bez usług Google po dograniu samego android auto zadziała z najnowszym MNE (najlepiej bezprzewodowo) czy jednak wymaga to dodatkowych usług Google???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum