Wysłany: 2014-02-18, 16:56 Duster Ph2 gałka regulacji wysokości świateł- zmiana
Interesuje mnie czy Duster ma tak samo brzydkie i nieprecyzyjne pokrętło jak Nissan Terrano II.
Czy system regulacji jest oparty na linkach?
Czy istnieje ładniejszy zamiennik i z jakiego modelu?
Czy tak samo jak w wersjach indyjskich Dustera po pewnym czasie się zaczyna rozjeżdzać wskazanie?
Nie znalazłem zdjęć z modeli krajowych stąd pytanie.
Ja to się cieszę, że w jedynce jest na linkach, a nie na jakichś hydraulicznych tłoczkach, jak w felce. Felka po paru latach dostała zeza i trzeba było zablokować reflektory na sztywno. Co ambitniejsi właściciele uzupełniali płyn strzykawką. Elektryka, samopoziomowanie - są dobre, ale dla producentów części, bo ma się co psuć.
Czy istnieje ładniejszy zamiennik i z jakiego modelu?
Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek szukał, więc możesz być pionierem (;
Teoretyczna możliwość wydaje się istnieć - 2/3 daćkowych mechanizmów to gotowe elementy z półek magazynu projektów Renault, jest spora szansa, że coś dałoby się przypasować / mało nakładowo wyrzeźbić.
jas_pik napisał/a:
Czy tak samo jak w wersjach indyjskich Dustera po pewnym czasie się zaczyna rozjeżdzać wskazanie?
J.w. - nie przypominam sobie żadnych zgłoszeń o tym problemie, a dokładnie ten sam system jest we wszystkich daćkach od samego początku logana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum