Witam. Do tej pory korzystałem z wiadomości na tym forum ale nigdy nie pisałem. Dzisiaj mam problem na który w archiwach nie znalazłem odpowiedzi. Robiłem zaprawki w moim Loganie. Niestety zauważyłem że korozja zaatakowała mocno pod listwą przyszybową (pozioma listwa przy dolnej krawędzi okna) i jest potrzeba jej demontażu. Czy ktoś wie jak to zrobić by jej nie uszkodzić?
Nie napisałeś, o którą szybę chodzi (((: ale ogólnie wszystkie uszczelki po prostu ściąga się z krawędzi, na których są zamontowane - przy szybie przedniej dolną w dół, a górną do góry, natomiast w szybach bocznych, po ich opuszczeniu, do góry.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Wysłany: 2014-03-09, 21:28
Chodzi o plastikową listwę przy tylnych drzwiach (i z przodu i z tyłu są takie same). Przy dolnej krawędzi okna, nachodzi na poszycie drzwi. To nie guma tylko elastyczny plastik. Pod tym jest korozja.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Wysłany: 2014-03-10, 08:46
Niestety w tylnych drzwiach szyba chowa się gdzieś do 2/3 więc nie opuszczę jej do końca. Rozumiem że mam próbować podważać listwę do góry i powinna wyskoczyć? Nie zerwę tam jakiś zaczepów? Sa jakieś zatrzaski?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum