Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Kamera cofania w Media Nav
Autor Wiadomość
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 19:16   Kamera cofania w Media Nav

Dzisiaj w końcu podłączyłem kamerę cofania w Dacii Logan MCV 2013.



 
johnson 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Sie 2013
Posty: 728
Skąd: Wro
Wysłany: 2014-05-13, 19:27   Re: Kamera cofania w Media Nav

Super, da sie to zrobic bez menavrus?
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 19:32   Re: Kamera cofania w Media Nav

Nie. Brak opcji w pamięci urządzenia. Menavrus dogrywa.
 
Cav 


Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna]
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 3014
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-13, 19:34   Re: Kamera cofania w Media Nav

W menavrus to jest std, czy też trzeba jakieś kombinacje uskuteczniać?
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 19:36   Re: Kamera cofania w Media Nav

Jest.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3321
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2014-05-13, 20:39   Re: Kamera cofania w Media Nav

Cav napisał/a:
W menavrus to jest std, czy też trzeba jakieś kombinacje uskuteczniać?

Podejrzewam że w MediaNav da się zrobić bez konieczności Menevrus'a - ale trzeba zadziałać za pomocą Clipa ( okazuje się że taka możliwość w standardzie jest zablokowana)
Oczywiście potrzebna będzie również zmiana w oprogramowaniu.
Proszę rzucić okiem na zdjęcie.
Niestety nie mam dostępu do klipa aby sprawdzić :-(

medianav.jpg
Plik ściągnięto 1689 raz(y) 64,4 KB

 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 20:58   

Ehhh te Wasze gdybania i przypuszczenia. Myślisz, że pierwsze co zrobiłem to nie było podpięcie pod Clipa?? Było. I jakby się dało, to bym Menavrusa nie kupował... Poza tym DDT2000 to zupełnie inne oprogramowanie niż Clip. Nie obsłuży najnowszych aut...

Nie wiem w czym problem. Kupić oprogramowanie za 160 zł i po problemie... Do tego można dograć mapy do nawigacji zamiast wydawać 400 zł na aktualizację... Ehhh Polacy....
_________________
Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3321
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-13, 21:10   

dacialoganmcv napisał/a:
Ehhh te Wasze gdybania i przypuszczenia. Myślisz, że pierwsze co zrobiłem to nie było podpięcie pod Clipa?? Było. I jakby się dało, to bym Menavrusa nie kupował... Poza tym DDT2000 to zupełnie inne oprogramowanie niż Clip. Nie obsłuży najnowszych aut...


To jak wytłumaczysz to na zdjęciu - nie obsługuje?

dacialoganmcv napisał/a:

Nie wiem w czym problem. Kupić oprogramowanie za 160 zł i po problemie...

Zapłaciłeś za to co jest dostępne za darmo - nie kupiłeś licencji tylko zapłaciłeś za bezpłatny program.
dacialoganmcv napisał/a:
Do tego można dograć mapy do nawigacji zamiast wydawać 400 zł na aktualizację... Ehhh Polacy....

Można i tak okreslić wszystkich którzy płacą za oprogramowanie licencyjne.
Ja korzystam z legalnego oprogramowania - może takie zboczenie zawodowe :roll:
A jest jeszcze kilka innych rzeczy zablokowanych na razie w MediaNav.
Na zdjęciu poniżej ( wyświetlanie temperatury zewnętrznej oraz program o funkcjonalności komputera samochodowego Renault ECO2)

lg20.jpg
Plik ściągnięto 2342 raz(y) 40,73 KB

Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-05-13, 21:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 21:46   

Tak, widziałem Media Nav w tej wersji wyposażenia. Ale na podstawie doświadczeń z Fiatem, a sądzę, że w Renault/Dacia jest podobnie, do wyświetlania parametrów takich jak pokazane na zdjęciu potrzebna jest współpraca nawigacji z modułem UCH. Nie sądzę, aby Dacia w UCH i licznika miała aż tak bogaty program w pamięci.

Clipem sprawdzałem, nie ma możliwości - oprogramowanie niezgodne czy jakoś tak.

Co do zakupu bezpłatnego programu, to wskaż proszę innym użytkownikom skąd pobrać upgrade firmware do wersji z kamerą cofania. Wtedy zgodzę się, że "dałem doopy". Nie piszę o "przepisywaniu" danych z deski rozdzielczej typu zasięg, przebieg, temperatura, itd. na Media Nav, bo to już w ogóle szczyt ewolucji. Po prostu Media Nav w tej wersji nie obsługuje tego. Dogranie firmware pomoże. Ale to najpierw TRZEBA JE MIEĆ i wiedzieć JAK TO ZROBIĆ.

O aktualności map Navteq'a nie wspominam, bo w porównaniu do AutoMapy to jakieś 2 lata do tyłu... Navitel podobnie. A już niektóre wyliczenia trasy przez nawigację wołają o pomstę do nieba. Szybciej się zgubisz niż dojedziesz do celu.
Ostatnio zmieniony przez dacialoganmcv 2014-05-13, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3321
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-13, 22:03   

dacialoganmcv napisał/a:
Tak, widziałem Media Nav w tej wersji wyposażenia. Ale na podstawie doświadczeń z Fiatem, a sądzę, że w Renault/Dacia jest podobnie, do wyświetlania parametrów takich jak pokazane na zdjęciu potrzebna jest współpraca nawigacji z modułem UCH. Nie sądzę, aby Dacia w UCH i licznika miała aż tak bogaty program w pamięci.

Ta wersja MediaNav jest już sprzedawana w Argentynie w Loganie 2 w wersjach nazywanych tam "Privilege" oraz "Privilege Plus"
Oprócz MediaNav-u aż tak rozbudowanego ma jeszcze inne pożądane przez nas dodatki :
- climatronic
- ciekawe zegary
- kirunkowskazy w lusterkach

renault_logan_65.jpg
Plik ściągnięto 701 raz(y) 251,16 KB

renault_logan_2014_zegary.jpg
Plik ściągnięto 885 raz(y) 188,53 KB

renault_logan_2014.jpg
Plik ściągnięto 744 raz(y) 224,89 KB

 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 22:06   

W ZSRR są produkowane jako Renault Logan i mają właśnie to wyposażenie co piszesz. W Dacii tego nie zamontują z wiadomych względów.

PS. Zapomniałeś o białym podświetleniu zegarów w Rosji i schowku z klapką na podszybiu zamiast wnęki jak w Dacii. No i podgrzewaniu foteli z przodu jako dodatkowej opcji. Czego w Dacii nie uświadczysz. Chyba, że sam dołożysz.
Ostatnio zmieniony przez dacialoganmcv 2014-05-13, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
bastol 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 36
Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 116
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-05-13, 22:59   

jas_pik napisał/a:

Zapłaciłeś za to co jest dostępne za darmo - nie kupiłeś licencji tylko zapłaciłeś za bezpłatny program.


jas_pik. Też czekam na rozwinięcie wątku. Skąd i jak pobrać działający Menarvus za darmo? Poczekam z opinią na Twoją odpowiedź ale już świerzbi mnie aby przyrównać ten pomysł do licznych pomysłów polityków co to oni nie mogą, ale na pytanie "ale jak Pan/Pani chce to zrobić?" nie mają już logicznej odpowiedzi. Jednak powstrzymam się i poczekam na Twoją ripostę na ww. pytanie.

Nie chcę się kłócić, chcę Menvrus'a.

Re jas_pik: odnośnie medianava który wskazuje temperaturę, poruszyłem ten temat kiedyś na forum Menvrus'a. Okazało się że jest to MediaNav w wersji 1.2 zakładany w daćkach w brazylii (tak pisał jakiś brazylijczyk i wkleił link do ich strony Renault/Dacia gdzie było podobne zdjęcie).
Ostatnio zmieniony przez bastol 2014-05-13, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
wieza 



Marka: Dacia
Model: LODGY
Silnik: 1,5
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 11 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Cze 2008
Posty: 1919
Skąd: ŁÓDŹ
Wysłany: 2014-05-13, 23:14   

hey a jak zes to podłączył w swojej mcv? bo ja mam lodgy i tez bym chciał sobie to zamontować ale n a elektronice się nie znam...

i jakie koszte tego są?
_________________
Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Ostatnio zmieniony przez wieza 2014-05-13, 23:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 23:38   

Zajęło mi to w sumie ok. 4 godzin, ale robiłem na raty, bo ciągle czasu brakowało. Myślę, że jakby się sprężył to w 3 godziny jest to do zrobienia. W MCV wiem już co i jak odczepić, to jest prościej. W Lodgy trzeba byłoby przecierać szlaki. Koszty?. Kamera ok. 120 zł. I to w sumie cały koszt, który poniosłem oprócz aktualizacji oprogramowania. Gdybym miał to komuś zakładać to dochodzi robocizna.
_________________
Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3321
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-13, 23:48   

bastol napisał/a:
Jednak powstrzymam się i poczekam na Twoją ripostę na ww. pytanie

W chwili obecnej nie jest to jeszcze działające tak dobrze jak w wersji Menavrus'a.
Ale jesli chcesz być moim królikiem doświadczalnym to zapraszam do kontaktu.
Moja wersja będzie dostępna całkowicie za darmo - jesli ktoś będzie testował to co zrobię .
Nie odopowiadam jednak za ewentualne szkody jeśli komuś padnie urządzenie po wgraniu mojego softu.
Jesli dobrze pójdzie to coś takiego ( na razie jeszcze nie moje)

skin-dscf0585-big.jpg
Plik ściągnięto 805 raz(y) 145,68 KB

 
bastol 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 36
Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 116
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-05-13, 23:48   

dacialoganmcv napisał/a:
Zajęło mi to w sumie ok. 4 godzin, ale robiłem na raty, bo ciągle czasu brakowało. Myślę, że jakby się sprężył to w 3 godziny jest to do zrobienia. W MCV wiem już co i jak odczepić, to jest prościej. W Lodgy trzeba byłoby przecierać szlaki. Koszty?. Kamera ok. 120 zł. I to w sumie cały koszt, który poniosłem oprócz aktualizacji oprogramowania. Gdybym miał to komuś zakładać to dochodzi robocizna.


odnośnie kamery ktoś tutaj na forum wrzucił fajny link do aukcji na ebay z kamerką do Lodgy (pewnie pasuje do pozostałych daciowozów) gdzie wyciąga się zamontowaną lampkę oświetlenia tablicy, i na jej miejsce wkłada combo kamerki i światełka. Koszt rzeczywiście wychodził ookoło 120-140zł. Wieza, gdybyś się decydował ja też jestem chętny na wersję "wifi" tzn bez konieczności ciągnięcia kabli. Możemy się zrzucić na shipping cost, a w Łodzi gdzieś się już tam spotkamy.

Dodatkowo pamiętam że w Menavrusie na forum mieli dołożyć opcję samowłączania w momencie wrzucania wstecznego. W standardzie mimo wrzucenia wstecznego, trzeba było ręcznie sobie wejść w menu na tą kamerę. Nie wiem czy już to działa, ale nawet jeśli nie to teoretycznie kupując raz Menavrusa, aktualizacje ma się dożywotnio.
 
Cav 


Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna]
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 3014
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-13, 23:51   

jas_pik napisał/a:
bastol napisał/a:
Jednak powstrzymam się i poczekam na Twoją ripostę na ww. pytanie

W chwili obecnej nie jest to jeszcze działające tak dobrze jak w wersji Menavrus'a.
Ale jesli chcesz być moim królikiem doświadczalnym to zapraszam do kontaktu.
Moja wersja będzie dostępna całkowicie za darmo - jesli ktoś będzie testował to co zrobię .
Nie odopowiadam jednak za ewentualne szkody jeśli komuś padnie urządzenie po wgraniu mojego softu.
Jesli dobrze pójdzie to coś takiego ( na razie jeszcze nie moje)


Ja chętnie.
Ale napisz co zamierzasz dodać.
 
bastol 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 36
Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 116
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-05-13, 23:52   

Re jas-pik: królikiem mówisz? chyba... mam za mało jaj na to. I chyba niestety - póki co - wesprę "ruskich" chłopaków od Menavrusa, Co prawda władze w tym kraju mają ostro pieprz... tzn. myślącą inaczej, ale ludzie są całkiem spoko. W każdym razie mimo wszystko będę śledził Twoje poczynania i kibicował na każdym kroku.
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 396
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-14, 00:07   

Chłopaki z Menavrusa zapowiedzieli także obsługę internetu z Media Nav, wyciszanie radia podczas cofania ze względu na czujniki cofania i parę innych rzeczy, o który można poczytać na forum. Ponadto poprawią dwa aktualne problemy, tj. wyłączanie urządzenia przyciskiem zamiast pojawienia się zegara i szybko znikający pasek głośności po wgraniu oprogramowania.
_________________
Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3535
Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-05-14, 11:24   

Fajnie....
Ostatnio zmieniony przez route2000 2014-05-14, 11:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3535
Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-05-14, 11:29   

bastol napisał/a:

odnośnie kamery ktoś tutaj na forum wrzucił fajny link do aukcji na ebay z kamerką do Lodgy (pewnie pasuje do pozostałych daciowozów) gdzie wyciąga się zamontowaną lampkę oświetlenia tablicy, i na jej miejsce wkłada combo kamerki i światełka. Koszt rzeczywiście wychodził ookoło 120-140zł. Wieza, gdybyś się decydował ja też jestem chętny na wersję "wifi" tzn bez konieczności ciągnięcia kabli. Możemy się zrzucić na shipping cost, a w Łodzi gdzieś się już tam spotkamy.


Zajrzyj na ten link, w którym gość sprzedaje kamerkę dopasowaną pod lampkę oświetlenia tablicy rejestracyjną w Lodgy (on jest z Łodzi :-P i ma Dacię Lodgy)
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10424
 
husik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 64
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2014-05-15, 10:42   

dacialoganmcv, napisz co to za kamerka? Gdzie ją kupiłeś?
 
djquest 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 DCI
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 29
Dołączył: 28 Paź 2013
Posty: 31
Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-05-15, 23:46   

bastol napisał/a:
dacialoganmcv napisał/a:
Zajęło mi to w sumie ok. 4 godzin, ale robiłem na raty, bo ciągle czasu brakowało. Myślę, że jakby się sprężył to w 3 godziny jest to do zrobienia. W MCV wiem już co i jak odczepić, to jest prościej. W Lodgy trzeba byłoby przecierać szlaki. Koszty?. Kamera ok. 120 zł. I to w sumie cały koszt, który poniosłem oprócz aktualizacji oprogramowania. Gdybym miał to komuś zakładać to dochodzi robocizna.


odnośnie kamery ktoś tutaj na forum wrzucił fajny link do aukcji na ebay z kamerką do Lodgy (pewnie pasuje do pozostałych daciowozów) gdzie wyciąga się zamontowaną lampkę oświetlenia tablicy, i na jej miejsce wkłada combo kamerki i światełka. Koszt rzeczywiście wychodził ookoło 120-140zł. Wieza, gdybyś się decydował ja też jestem chętny na wersję "wifi" tzn bez konieczności ciągnięcia kabli. Możemy się zrzucić na shipping cost, a w Łodzi gdzieś się już tam spotkamy.

Dodatkowo pamiętam że w Menavrusie na forum mieli dołożyć opcję samowłączania w momencie wrzucania wstecznego. W standardzie mimo wrzucenia wstecznego, trzeba było ręcznie sobie wejść w menu na tą kamerę. Nie wiem czy już to działa, ale nawet jeśli nie to teoretycznie kupując raz Menavrusa, aktualizacje ma się dożywotnio.


Zapraszam do siebie - też w Łodzi a jeszcze taniej :) - Kamera dedykowana z najlepszym możliwym przetwornikiem CCD do Lodgy/Dustera dla Klubowiczów w cenie 88 zł + ewentualna wysyłka dla ludzi spoza Łodzi ;-) .

EDIT : Dopiero teraz doczytałem, że kolega mnie zareklamował kilka postów wyżej .
Ostatnio zmieniony przez djquest 2014-05-15, 23:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
boboo 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 4 razy
Wiek: 54
Dołączył: 30 Lis 2012
Posty: 91
Skąd: Bestwig / Ramsbeck
Wysłany: 2014-06-03, 08:58   

Jak podłączyć kamerę cofania do MediaNav bez Clipów, Menavrusów itp.

1. Podłączyć kamerkę (powinna być w systemie NTCS): zasilanie do światła cofania, sygnały video do wtyczki z tyłu MediaNav'a (pin 10 i 22). Dodatkowo podłączyć + ze świateł cofania do pinu 3.
2. Włączyć zapłon i wrzucić wsteczny bieg.
3. Wejść na MicomManager
4. Kliknąć na: Micon Test
5. Kliknąć na: RVC_SWRC #2(2A)
6. MediaNav powinien teraz sam zrestartować
7. Gotowe.
(wybór wyglądu linii guzikami "For X87", "For B97" i "For K98")

Co ciekawe, MediaNav się sam włączy ze standby, jeśli wrzucimy wsteczny bieg.
 
husik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 64
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2014-06-03, 09:44   

Wrzuć jakieś zdjęcia jak to wygląda u Ciebie?
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne