Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Kamera cofania w Media Nav
Autor Wiadomość
BMH 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,5 DCI 107
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 7 os.
Wiek: 43
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 82
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-03, 00:00   

Czy mogę podpiąć się z kamerką cofania pod media naw?
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-16, 13:11   medianav - demontaż, podłączenie wzmacniacza i kamery

mam pytanie czy ktos z was wyciagal juz radio ?
czy jest mozliwosc podpiecia tam wzmacniacsa?
czy jzst mozliwosc podpiecia kamery cofania ?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-02-09, 23:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-16, 16:13   

odpowiem sobie sam bo mialem chwile i wyciaglem radio. nie mozna podlaczyc nic komletnie nic. do tego jest to radio nie 2 din tylko 1 din z przykreconym wyswietlaczem.a na obudowie napisane jest renault lg made in china.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1081
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-09-16, 19:44   

Trzeba było zrobić zdjęcia i wrzucić na forum przy okazji :(. Choćby tyłu radyjka i ogólnie.
Ja się u siebie w dokkerze tak głęboko nie zapuszczał ale u mnie z zewnątrz wygląd to tak:

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9246
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-18, 18:02   

dokladnie tak ja kupilem brakujace mapy i sciagalem aktualizacje to wszystko robisz prez usb i jest banalnie latwe.a ja zaczalem ten temat bo chcialem podlaczyc kamere cofania pod te radio
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1081
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2013-09-18, 21:59   

A próbowałeś może (skoro nie ma żadnego innego wejścia z tyłu, boku, spodu) podłączyć kamer choćby internetową pod to wejście USB i czy zadziała?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-19, 08:30   

kamera tez nie dziala. moim zdaniem pod szata graficzna siedzi jakis win czy cos takiego jakby sie do tego dobrac to moze by zadzialalo.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
boboo 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 4 razy
Wiek: 55
Dołączył: 30 Lis 2012
Posty: 90
Skąd: Bestwig / Ramsbeck
Wysłany: 2013-09-19, 08:53   

Win CE Embedded
_________________
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-19, 09:02   

a jak sie do niego dostac?
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
Boogie 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 5 os.
Wiek: 40
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 283
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-09-19, 09:50   

http://gpsunderground.com...-media-nav.html

Tu się dostali do systemu i kombinują
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2013-09-19, 14:02   

znalazlem cos takiego to jest to czego szukalem tylko nie rozumie jakby ktos mi to wytlumaczyl krok po kroku


http://gpsunderground.com...av-7-print.html



a to efekt tak mysle

http://forum.dusterclub.r...?t=1610&page=12
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
Boogie 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Prestige 5 os.
Wiek: 40
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 283
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-09-19, 18:31   

Właśnie też czekam na jakieś prostsze rozwiązanie typu ściagnac i wrzucić gotowe pliki na pendrive :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Boogie 2013-09-19, 18:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
baks 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 37
Dołączył: 17 Gru 2013
Posty: 20
Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2014-02-12, 09:45   

Czy ktoś próbował podpiąć kamerkę cofania pod MediaNav z wgranym Manevrusem? Jestem zainteresowany czy jest to funkcjonalne rozwiązanie?
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2014-04-17, 20:23   

Czy ktos wie jak podlaczyc kamere cofania do media nav po rozblkowaniu
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 403
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-04-17, 20:25   

Dwa piny w białej wtyczce: 10 +, 22 -.
 
wojciech_69 



Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway 2
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 150
Skąd: Biała k/Radzynia Podlaskiego
Wysłany: 2014-04-22, 13:12   

dacialoganmcv, miałeś się pochwalić swoimi zmaganiami właśnie w podłączaniu kamerki a co niektórzy nadal czekają... :-D jakieś fotki, może jakiś tutorial.

shrek, może coś więcej o samym odblokowaniu (co, gdzie, jak z kąt)?
Ostatnio zmieniony przez wojciech_69 2014-04-22, 13:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2820
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2014-04-25, 15:10   

jak narazie nie podlaczam kamery tylko wziolem sie za car audio kamerka na potem
Ostatnio zmieniony przez shrek 2014-04-25, 15:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 403
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 18:16   Kamera cofania w Media Nav

Dzisiaj w końcu podłączyłem kamerę cofania w Dacii Logan MCV 2013.



 
johnson 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Sie 2013
Posty: 726
Skąd: Wro
Wysłany: 2014-05-13, 18:27   Re: Kamera cofania w Media Nav

Super, da sie to zrobic bez menavrus?
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 403
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 18:32   Re: Kamera cofania w Media Nav

Nie. Brak opcji w pamięci urządzenia. Menavrus dogrywa.
 
Cav 


Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna]
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 3033
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-13, 18:34   Re: Kamera cofania w Media Nav

W menavrus to jest std, czy też trzeba jakieś kombinacje uskuteczniać?
 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 403
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 18:36   Re: Kamera cofania w Media Nav

Jest.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3806
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2014-05-13, 19:39   Re: Kamera cofania w Media Nav

Cav napisał/a:
W menavrus to jest std, czy też trzeba jakieś kombinacje uskuteczniać?

Podejrzewam że w MediaNav da się zrobić bez konieczności Menevrus'a - ale trzeba zadziałać za pomocą Clipa ( okazuje się że taka możliwość w standardzie jest zablokowana)
Oczywiście potrzebna będzie również zmiana w oprogramowaniu.
Proszę rzucić okiem na zdjęcie.
Niestety nie mam dostępu do klipa aby sprawdzić :-(

medianav.jpg
Plik ściągnięto 1866 raz(y) 64,4 KB

 
dacialoganmcv 


Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Dołączył: 22 Wrz 2013
Posty: 403
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2014-05-13, 19:58   

Ehhh te Wasze gdybania i przypuszczenia. Myślisz, że pierwsze co zrobiłem to nie było podpięcie pod Clipa?? Było. I jakby się dało, to bym Menavrusa nie kupował... Poza tym DDT2000 to zupełnie inne oprogramowanie niż Clip. Nie obsłuży najnowszych aut...

Nie wiem w czym problem. Kupić oprogramowanie za 160 zł i po problemie... Do tego można dograć mapy do nawigacji zamiast wydawać 400 zł na aktualizację... Ehhh Polacy....
_________________
Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3806
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-13, 20:10   

dacialoganmcv napisał/a:
Ehhh te Wasze gdybania i przypuszczenia. Myślisz, że pierwsze co zrobiłem to nie było podpięcie pod Clipa?? Było. I jakby się dało, to bym Menavrusa nie kupował... Poza tym DDT2000 to zupełnie inne oprogramowanie niż Clip. Nie obsłuży najnowszych aut...


To jak wytłumaczysz to na zdjęciu - nie obsługuje?

dacialoganmcv napisał/a:

Nie wiem w czym problem. Kupić oprogramowanie za 160 zł i po problemie...

Zapłaciłeś za to co jest dostępne za darmo - nie kupiłeś licencji tylko zapłaciłeś za bezpłatny program.
dacialoganmcv napisał/a:
Do tego można dograć mapy do nawigacji zamiast wydawać 400 zł na aktualizację... Ehhh Polacy....

Można i tak okreslić wszystkich którzy płacą za oprogramowanie licencyjne.
Ja korzystam z legalnego oprogramowania - może takie zboczenie zawodowe :roll:
A jest jeszcze kilka innych rzeczy zablokowanych na razie w MediaNav.
Na zdjęciu poniżej ( wyświetlanie temperatury zewnętrznej oraz program o funkcjonalności komputera samochodowego Renault ECO2)

lg20.jpg
Plik ściągnięto 2452 raz(y) 40,73 KB

Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-05-13, 20:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne