Auto ma wszystkie prawidłowe dane łącznie ze świadectwem homologacji, na razie brak danych o przeglądzie i przebiegu. Przegląd wykonany 9-06-2014. Będzie działało.
Sprawdziłam swoją staruszkę. Niestety nie mam rozstawu osi jak u bebe. Przegląd robiłam w zeszłym roku, więc przebiegu nie ma.
Widzę że jest historia rejestracji od samego początku. Ale przeglądy tylko z ostatnich 3 lat.
Swoją drogą wyrażenia prawnicze w każdym języku brzmią dziwnie
Jeśli ktoś robił badanie pomiędzy 01.01 a 01.05.2014 to przebiegu może jeszcze nie być bo ..... CEPIK nie był przygotowany na odbiór tych danych .... teraz SKP mają zgodnie z harmonogramem w sierpniu ponownie wysyłać dane o tych przeglądach.
Kabaret RP odcinek 1256 ciąg dalszy normalnie http://www.forum.norcom.p...der=asc&start=0
Sprawdziłem i są głupoty wpisane, był i jest jeden właściciel + dopisany później współwłaściciel, tymczasem na karcie odnotowali zmianę właściciela czyli tak, jakby samochód już raz zmienił właściciela na drugiego.
Poza tym brak przebiegu - a na przeglądzie gość przy mnie wpisywał do komputera.
Brak podanego LPG a na stacji jest to odnotowane i opłacone !!!
U mnie brak przebiegu (ok, bo ostatni był w zeszłym roku), brak rozstawu, za to widzę info o spalaniu - skąd oni wzięli jakiekolwiek dane o moim spalaniu?
U mnie też wygląda jakby było o jednego właściciela więcej w historii.
Ale to dlatego, że wypisałam ojca ze współwłasności. A ponieważ on był wpisany jako główny właściciel, a ja tylko jako współwłaściciel, to dla systemu (główny) właściciel się zmienił (z ojca na mnie).
U mnie historia w pełni zgadza się z "papierami" - czyli od tej strony jest OK.
Danych dot. przebiegu nie ma - no ale to pewnie z uwagi na przegląd z zeszłego roku.
Tez mam dane dot. spalania, rozstawów osi itp. LPG nie wpisany, co dziwne, bo IMHO być powinien, w dowodzie jest jak Pan Bóg przykazał.
No i clou programu - wożę tyłek KARETĄ, więc chyba jestem jakimś królem lub hrabią :D
kareta.JPG
Plik ściągnięto 6464 raz(y) 9,23 KB
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2014-06-26, 09:05, w całości zmieniany 3 razy
Pamiętam jak moja stryjeczna siostra miała Poloneza to w dowodzie rejestracyjnym "rodzaj nadwozia" mała wpisane "kareta", a jak miałem PF126p to pisali mi "zamknięte".
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Trochę poszperałem tu i ówdzie...
"Kareta" to dawniejsze określenia nadwozia typu "sedan". Być może wzięło się to stąd, że pierwsze auta o nadwoziu zamkniętym przypominały właśnie karety konne...
Mam taką starą książkę o samochodach z tal 60-tych - i tam właśnie sedany są opisane jako "karety".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum