Witam
Zarejestrowałem się na tym forum gdyż mam zamiar kupić dacie lodgy 1,6.
Oglądałem już w salonie ale nie tu jest moje pytanie. Są na allegro np. roczne z przebiegiem np. 3000 km co z takim autami jest nie tak. Pisałem do jednego sprzedawcy żeby mi przesłał zdjęcia jeżeli była po wypadku lub kolizji niestety nie odpisał. Czy każde takie auto musi byś po wypadku czy może są jakieś inne powody. Czy interesować się takimi samochodami. W salonie wyliczono mi ok 50 tyś zł a roczne są za ok 33tyś zł. więc spora różnica.Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witaj, niestety Dacia Lodgy traci na wartości znacząco i właśnie dlatego podejrzane jest, że ktoś sprzedaje ten samochód po roku z przebiegiem 3 tys. km. tracąc w ciągu roku co najmniej kilkanaście tysięcy złotych.
Zazwyczaj są to powystawowi czyli były szanowane tak jak szanuje się samochód służbowy do którego ma dostęp każdy w firmie .
Mogę to też być auta likwidacji ubezpieczeń tzn walisz w słup ubezpieczyciel oświadcza ci że koszt naprawy przewyższa wartość samochodu , dostajesz zaniżone pieniądze do ręki .
Wrak jest sprzedawany na licytacji ktoś go kupuje klepie i wstawia na oto moto jako perełkę od niemca z 3 tys przebiegu
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-09-14, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-09-15, 09:10
Powystawowych salony nie trzymają rok czasu. Z reguły 3-4 miesiące i demo jest sprzedawane z dobrym rabatem. Co do utraty wartości Lodgy to moja po roku miała wg. ubezpieczyciela 25% mniejszą wartość niż w chwili zakupu. Co jest zupełnie normalną wartością nie odbiegającą od średniej:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum