Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-11-11, 10:06 Skradziono Dustera II - Bemowo Warszawa
Info od kolegi - Znajomemu ukradziono wczoraj w nocy czarnego Dustera II :(
Kradziony Duster II UU1HSDADF49763384 WB 8787H
czarny metallic perła, 1.5 dCi, 4x2.
Miejsce zdarzenia: Bemowo, ul. Czerwonych Maków.
Auto ukradziono spod domu.
Numer nadwozia UU1HSDADF49763384.
Numer rejestracyjny WB 8787H
Samochód służył przede wszystkim do dowożenia na bardzo istotne rehabilitacje niepełnosprawnej 8-letniej dziewczynki z porażeniem mózgowym. Bez tego dziewczynka nie może chodzić. Aktualnie ma jeszcze zerwane ścięgna i rodzice wszędzie ją noszą (lub wożą)
Auto było oczywiście ubezpieczone, ale wartość ubezpieczenia nie zwróci już wartości auta. Rodzice dziewczynki (i dwójki innych dzieci) są zrozpaczeni sytuacją, zwłaszcza, że w aucie były nie tylko foteliki ale też sprzęt rehabilitacyjny.
Około której godziny ? ja byłem na powstańców śląskich w tej okolicy ok 24
No i napisałeś za mało szczegółów , numery rejestracyjne jakieś nalepki na aucie charakterystyczne zarysowania
wersja napędowa 4x4/4x2
to wszystko można w 5 sek wyłapać
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-11-11, 12:40, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-11-11, 17:03
takie info dostałem od znajomego, do wrzucenia na forum.
dodałem przed chwilą to, co udało mi się dowiedzieć przez telefon.
przykre ... :(
trzeba zacząć lepiej zabezpieczać swoje auto.
chyba mu dołożę jakąś niespodziankę dla potencjalnego złodzieja.
Po pierwsze nie musi bo to zależy od konkretnego TU - ja np. fakturowo przekraczałem 50 tys a w Allianz wymagali drugie zabezpieczenie od chyba 70 tys.
A samochody obecnie kroją podmieniając komputer pod maską - 5 minut maks i wyjeżdżają.
nie wiem, jak wygląda to aktualnie, ale w 2012 było to 60tys. pln, a nie 50tys. , no tylko do AC . Ale cóż takie, czy inne zabezpieczenie zmieni, jak maja ukraść to ukradną.....Mojemu ojcu nie potrafili "normalnie ukraść" poloneza, bo były na prawdę dobre i niestandardowe zabezpieczenia, to zabrali go na lawetę......wcale nie poszli po innego stojącego na parkingu obok .
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2014-11-12, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
Mnie by ukradziono Dusterka w nocy z soboty na niedziele. Złodziej był już w środku i grzebał pod deską Szczęśliwie dla mnie zareagowali sąsiedzi i pogonili typa:-). Mają u mnie duże PIWO . Złodziej -profesjonalista, bo nic nie uszkodził, nawet zamek działa prawidłowo .
Ot taki post ku przestrodze-aczkolwiek nie bardzo jest się jak uchronić przed takimi przypadkami....pozostaje wiara w łut szczęścia i moc polisy AC.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum