Witam, w październiku zamówiłem pojazd marki Dacia Duster, przewidywany termin odbioru przedstawiciel wskazał jako połowa grudnia, wiem, że pojazd jest w Polsce, wiem, że jest już w moim salonie, to jest w tym w którym mam odebrać. Otrzymałem informację od przedstawiciela: proszę podać dane do wniosku kredytowego ( podałem - czekam na weryfikację), po pozytywnej weryfikacji proszę przyjechać z pieniędzmi ( wybrałem opcję 50/50) wówczas spisany zostanie kredyt, następnie szef od sprzedaży ma powiadomić odpowiednie osoby o przesłaniu niezbędnych dokumentów, które to mają zostać przesłane do mnie kurierem, aby ja w następnej kolejności pojechał do swojego wydziału komunikacji i zarejestrował, pamiętając przy tym aby w tym dniu ubezpieczyć pojazd. A dalej czekam.czy taka powinna być kolejnosc
Pozdrawiam i proszę o radę
Ostatnio zmieniony przez walenty2001 2014-12-31, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
no tak tylko, że chodzi o to, że najpierw wpłacam, a samochód do odbioru po jakimś czasie: tydzień, dwa... choć wydawało mi się, że wszystko można załatwić w jeden dzień, tj. przyjeżdżam z pieniędzmi, tego dnia wydają mi auto, a jak się okazuje tak nie może być.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3753 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-29, 20:35
Przy kredycie musisz wpłacić wcześniej tak aby umowa kredytu domykała cenę z faktury.
Jak będą mieli kasę na koncie to uruchomią kredyt i wystawią dokumenty do przekazania i rejestracji samochodu. Normalnie trwa to krócej ale teraz przerwa świąteczna itd.
Marka: Toyota
Model: GR Yaris
Silnik: 1.6
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2014 Posty: 720 Skąd: kraków
Wysłany: 2014-12-31, 12:37
walenty2001 napisał/a:
no tak tylko, że chodzi o to, że najpierw wpłacam, a samochód do odbioru po jakimś czasie: tydzień, dwa... choć wydawało mi się, że wszystko można załatwić w jeden dzień, tj. przyjeżdżam z pieniędzmi, tego dnia wydają mi auto, a jak się okazuje tak nie może być.
w jeden dzień kupiłem w salonie "Cytrynkę" :D
i mam nadzieję, że z Dacią będzie tak samo,
odnośnie Dustera u mnie procedura ma wyglądać tak wg sprzedawcy:
najpierw uzyskałem zgodę (ważną 90 dni) od RCI Banque na kredyty 50/50 i 4x25% (do wyboru), później dopiero złożyłem zamówienie, (te czynności już wykonane)
jak auto będzie w slaonie jadę z swoja częścia pieniędzy do salonu wpłacam, biore dokumenty, jadę zarejestrować auto, wracam przykręcam tablice i do domu.
W moim przypadku sprawa wyglądała tak: Samochod dotarł do salonu, telefon żebym robił przelew , na drugi dzień telefon-mogę podpisać ukredytową, po podpisaniu umowy, wydanie książki pojazdu, papierów z gazu,faktury,certyfikatu,Kopii umowy kredytowej, z tym do wydziału komunikacji, powrót do salonu z tablicami, spisanie umowy OC/AC/NW/Asistance, oraz zaproszenie za dwa dni do odbioru samochodu.
ja miałem mieć wydany samochód 10 grudnia ,samochód dotarł do salonu dopiero 23 grudnia ,
okazało się że trzeba czekać na jakieś papiery od nie go żeby moc go zarejestrować ,24 grudnia oglądałem samochód i wpłaciłem kasę dostałęm fakturę .
30 stycznia w salonie moja dacia była już wyszykowana do oddania mi ,ale nadal nie było papierów i nadal czekanie . w salonie tłumaczą się okresem świątecznym i problemami kadrowymi w firmach i dlatego tak długo ponoć to trwa .Teoretycznie mam dostać papiery 7 stycznia , i może uda mi się wyjechać
powiem szczerze że strasznie to długo trwa , a myślałem że to będzie takie proste
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum