jeszcze jedno pytanie....zamykanie drzwi od strony kierowcy...za przeproszeniem jak nie pizgnę nimi to przy delikatnym zamykaniu nie ma bata żeby się zamknęły, od strony pasażera nie ma takiego problemu. Na początku jeszcze czasami udawało się zamknąć w cywilizowany sposób...Czy uszczelki z czasem się ułożą czy to też ewentualnie zgłosić przy wizytacji serwisu ?
ASO może wmawiać, że się ułożą w uszczelkach, ale jak dla mnie uszczelki powinny pasować od początku, a nie dopiero jak się wytrą. Upierałbym się przy regulacji zamka.
U mnie po wygłuszeniu drzwiami od kierowcy trzeba tez mocniej piznąć bo inaczej się nie domkną, reszta jest ok, poza zamkiem w tylnej klapie z pilota się nie zamyka, trzeba kluczykiem otwierać i zamykać stało mi się to jak montowalem kamerę cofania, coś w zamku(cięgło) chyba źle złożyłem:(
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-10, 22:15
Lajkonik napisał/a:
ASO może wmawiać, że się ułożą w uszczelkach, ale jak dla mnie uszczelki powinny pasować od początku, a nie dopiero jak się wytrą. Upierałbym się przy regulacji zamka.
10/10
Przerobiłem kilkanaście nowych aut z salonu i w większości żadnego układania uszczelek nie było a jak były problemy z tym to już zostawał do końca. Pierdu-bajdu z tymi uszczelkami.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-04-11, 17:43
ten typ tak już ma - u mnie w DD było to samo, teraz jak w mercu
Sprawdziłem, osadzone były ładnie, chyba że jak przejechałem po nich ręką to coś dopchnąłem i tego nie zauważyłem bo jest poprawa także dziękuję za wszystkie podpowiedzi i będąc w ASO przy okazji innej rzeczy która mnie ciekawi w Sandaczu poproszę o kontrolne wyregulowanie zamka i napiszę czy jest jakaś poprawa...a i dzięki za trop z pianką akustyczną bo też mam zamiar troszkę pobawić się w montaż innych głośników, chociaż jeszcze ciągle się waham czy przy tym czego słucham jest sens pakować w nie kasę skoro te fabryczne są naprawdę całkiem całkiem
@ Dar1962 - u mnie może jeszcze nie jak w meśku ale jest progres, a jako ''stary'' metal zazdraszczam Ci rejestracji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum