cześć.
Dziś na przeglądzie gwarancyjnym (renault dąbrowscy) stwierdzono u mnie źle zamontowaną butlę LPG(!) a raczej to co w wyniku błędnego montażu się stało z bagażnikiem.
Butla wisiała na jednym z trzech mocowań. 2 śruby wyrwały dziury w podłodze bagażnika.
Brak śladu uderzenia od dołu.
auto przetransportowano do pietrzaka i jutro (dziś już było po 20tej) bede z nimi gadał.
Prawdopodobnie będą wymieniać element podłogi w bagażniku. proszę o informację czy na spawach (ponoć powinni robić na tych które teraz są) które potem będą blacha może rdzewieć?
czy to najlepsze wyjscie wymiana tego elementu czy mam żądać innego działania.
proszę również o poradę jak rozmawiać z serwisem, czego oczekiwać i na co uważać?
dopinam fotke ;/
Kluczowe jest to co będą robić bo jeżeli chcą wymienić element podłogi to jest poważna ingerencja w samochód . Do tego obniża się jego wartość .
Jeżeli to zaspawają co jest łatwiejsze to problem jest trochę mniejszy i spadek wartości znikomy .
Trudno wyrokować ze zdjęcia . Jeżeli podłoga się pogięła to nie da się już jej wyklepać jak w fabryce z drugiej strony spawanie podłogi to ciężka sztuka
jutro dopiero będą to oglądać.
wada zauważona u dąbrowskich a ci wezwali lawetę od pietrzaka ale to już było po 20 i rano będą dopeiro oglądać.
panowie u dąbrowskiego mówili że prawdopodobnie wymieną cały element podłogi bagażnika. spawy w tym miejscu gdzie były. tylko czy to jest dobre rozwiązanie i czy nie będzie to rdzewieć na tych spawach?
no ale jak zaspawają tylko dziury to przecież jest lipa mega
mam wysłuchać co chcą zrobić i potem skonsultować się z wszystkimi możliwymi "pomocnikami" i dopiero decydować?
przy zakupie bałem się, że dacia zawiedzie
a po 2 latach autko śmiga jak nowe tylko partacze renault zawalili
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-23, 21:12
Wygląda jakby za delikatne za małe podkładki dali. Ew może warto było poprzeczną listwę metalową by lepiej zabezpieczyć. Ja bym optował za zaspawaniem i wzmocnieniem punktów montażu butli LPG wraz z malowaniem podłogi i odpowiednim zabezpieczeniem antykorozyjnym.
Ciężki temat . Ogólnie wysoka temperatura wypala ocynk stąd się bierze rdza .
Kolejny problem to nadwozie samonośne . Podłoga jest to nośnik więc musi być odpowiednio sztywna a zarazem elastyczna . Trudno będzie powtórzyć efekt z fabryki . Przy odsprzedaży każdy będzie mówił że cały tył był robiony bo podłoga wymieniona .
Jednak z dwojga złego chyba lepiej zaspawać otwory i dać jakaś listwę wzmacniającą .
Wtedy nie zmienia się rozkład sił na podłogę a po wymianie na 100 % się zmieni .
Podkładki nie są za małe jak mam takie same tylko ja mam ich chyba z 6 a dwa miejsce ich mocowania w fabryce zostało specjalnie dobrane przez inżynierów . A tu pewnie jak wiertarką podeszło
tak wygląda karoseria dustera
jak widzisz podłoga bagażnika to ważny element nośny
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-23, 21:26
Myślę że powinni solidnie zabezpieczyć, jakimś preparatem. Pomysł z listwą może być niezły, gdyż przyszły właściciel tego dustera pomyśli, że tak było od nowości, gdyż spod listwy nie zauważy spawów. Niestety gdy przyjdzie czas wymian butli LPG sprawa się wyda ;-(
a jest w ogóle jakieś stałe dobre rozwiązanie?
czy pospawać i co kilka lat czyścić i antykorozją otulać?
dziury spowodował ciężar butli w połączeniu z błędnym jej montażem
czy gdzieś znajdę instrukcję prawidłowiego montażu butli pod podłogą bagażnika w lodgy?
istnieją w ogóle takie dokumenty dla poszczególnych marek/modeli?
Niech pospawają potem oczyszczą /pomalują i dadzą coś antykorozyjnego to problemu nie będzie .
Ale jak będzie zabrudzone albo źle pomalowane to problem będzie nawracał
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-04-24, 06:30
Siara i wstyd dla ASO. Rozumiem wkurw, ale na odszkodowanie bym za bardzo nie liczył. Za to na auto zastępcze za darmo na pewno tak. W ramach gwarancji muszą naprawić to ewidentne. W tym wypadku raczej wymiana podłogi bagażnika.
Siara GIGANTYCZNA.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
szczerze, to ja bym się bał dać do spawania już ten samochód, po tym jak montowali tę butlę
cienka podkładka , duże obciążenie na taką małą powierzchnię , jeszcze pewnie krzywo skręcone
wspaniałe ASO
Ja też bym wolał zabezpieczyć te dziury i przez nie ponownie zamontować butlę, ale z solidna kotwą (obejmującą nawet 2 śruby). Wymiana tak poważnego elementu karoserii, jeżeli to nie jest absolutnie konieczne, to raczej bym wykluczał. A jak ci spaprają (wybiorą niewłaściwe miejsca na spaw) to za kilka lat pojedziesz na wakacje i na autostradzie pogubisz walizki, bo wylecą Ci razem z tą podłogą i przy okazji zabiorą ze sobą kawał wydechu i tylny zderzak.
wojtus ile już jeździsz na tym poprawionym i jak to wygląda z czasem?
Poprawka była robiona w marcu 2012 czyli minęło już 3 lata, od tamtego czasu zero problemów z mocowaniem. Te większe podkładki zasłoniły pospawane pęknięcia podłogi bagażnika dodatkowo porządnie zostało to zabezpieczone jakąś czarną masą.
Też miałem dylemat czy wymieniać podłogę, czy poprawić mocowanie (pospawać pęknięcia) i wybrałem moim zdaniem mniejsze zło. Wymieniona podłoga na pewno nie byłaby już tak dobrze zamontowana jak fabrycznie (cięcie, spawanie).
kejo81pl, wybierz naprawę podłogi, a nie wymianę poprzez spawanie tak jak zrobił kolega wojtus. Niech zrobią raz, a za to solidniej to wtedy nie miałbyś później problemów.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
zrobili podobnie jak u wojtusa
wzmocnione z dwoch stron,
na góre nalożone coś co po nagrzaniu przylega do blachy
od dołu baranek i dali jeszcze awaryjnie kosz
milion przeprosin + 2 przeglądy gratis
auto wczoraj odebrane. myślę że jest to obecnie najmocniejszy element tego auta
Ostatnio zmieniony przez kejo81pl 2015-04-26, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum