Witam wszystkich,
Sam dacii nie posiadam, ale od jakiegoś czasu obserwuję ruch na forum zbierając opinie nt. tych aut.
Teraz do rzeczy:
Mój tata nosi się z zamiarem kupna VAN'a. Zaproponowałem mu żeby obejrzał z salonie Lodgy ('katalogowo' mu się podoba), zwłaszcza, że wreszcie Dacia dała sensowny podstawowy silnik 1.6 100KM (Nissana?).
Wolałby jednakże coś używanego (wiadomo - budżet), tylko bardzo słabo jest z podażą tych aut na rynku wtórnym. Pytania do osób, któe kupowały 'salonówki', jeśli pozostalibyśmy przy opcji 'nowy':
1. Czy można liczyć na jakieś upusty od cenników?
2. Czy są jakieś rabaty na 'grupy zawodowe'?
3. Jakie są koszty OT w ASO (dla logana swgo czasu były sensowne ceny przeglądów)?
4. 5 lat gwarancji to standard czy dodatkowo płatna opcja?
5. Może ktoś sprzedaje Lodgy z I-wszej ręki ?
1. nie
2.tak
3. przegląd ASO 700 zł , jak sam kupisz materiały 500
4. odpłatna
Salonówek nie brał bym pod uwage , nie chcesz wiedzieć jak "dobrze" są traktowane . W każdej firmie jest tak samo , auto firmowe ogólnego dostępu to baza testowa na wszelkie dziwne pomysły
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-07-31, 12:35, w całości zmieniany 1 raz
z własnego doświadczenia : u dealera możesz wyrwać 1000 a ubezpieczenie na 5 lat dostaniesz za 1 pln . no i można kupić wyprzedaż rocznika ... to dodatkowe 2000 mniej
Marka: Skoda / Kia
Model: Rapid / Carens
Silnik: 1.2 TSI / 1.6 GDI
Rocznik: 2013 / 2014 Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Sie 2014 Posty: 126 Skąd: Siechnice / Wrocław
Wysłany: 2015-07-31, 15:13
Karenzo napisał/a:
Salonówek nie brał bym pod uwage , nie chcesz wiedzieć jak "dobrze" są traktowane . W każdej firmie jest tak samo , auto firmowe ogólnego dostępu to baza testowa na wszelkie dziwne pomysły
Rozumiem Karenzo, że chodzi Ci o auta demo, a nie te, które po prostu stoją już w salonie lub na parkingu dealera? Pytam, bo ja Skodę wziąłem z parkingu, a Kię z salonu (oba nie jeździły jako auta demo) i odpukać nie mam żadnych problemów, a jednak na aucie, które dealer już ma u siebie można więcej utargować z ceny niż przy aucie do zamówienia. Fakt, że w obu przypadkach kupowałem, mając znajomego u dealera, więc może to jest powód mojego spokoju co do jakiegoś dziwnego wykorzystania tych aut przed sprzedażą.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-31, 16:09
Demo demu nierówne. Ot wygrałem na weekend Dacię w konkursie na majówkę. Ponieważ musiałem odstawić Lodzie do blacharza w ASO po drobnej przycierce na parkingu wziąłem Logana MCV.Mimo ze zarejestrowany pod koniec maja to dwa tygodnie temu miał na liczniku 40 km ...
wystawkowi są ok
ale ciężko je dostać
domówek nie ruszaj , nie opłaca się
Osobiście wystawówek bym nie kupił bo nie chciał bym aby w moim aucie przewinęło się ile set osób macając wszystko co się
Oddał by do jakiegoś solidnego odkażania ale to już mój "hopel "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum