Mam na imię Adam, obecnie jestem zadowolonym użytkownikiem starej skody octavii 1.9TDi ale od jakiegoś czasu myślę o zakupie nowej Dacii Duster 1.6 SCe.
Czytam forum od jakiegoś czasu ale jeszcze mam wątpliwości odnośnie kosztów eksploatacji.
Coś ostatnio dużo osób przesiada się ze skody na dacie.
Wiesz, po prostu nie za bardzo jest alternatywa, rok temu raczej bym brał skodę bo były jeszcze normalne silniki.
Ja bardzo ale to bardzo niechętnie się rozstaję z octavią, nie rdzewieje, nie psuje się, w sumie gdybym zrobił parę rzeczy zanim padną ze zużycia + facelifting i troszkę dupereli to mógłbym jeździć do zezłomowania bez problemu, szczególnie że mam fajny silnik.
Inna inkszość, że po prosu chcę troszkę zmienić cechy samochodu na coś co będzie dla mnie bardziej praktyczne i tutaj duster najbardziej mi leży co nie znaczy, że pod każdym względem bardziej niż obecna skoda.
Coś ostatnio dużo osób przesiada się ze skody na dacie.
Skoda zaczęła się "cenić" - ale i jakościowo też poszli do "przodu".
Ceniła się raczej zawsze i jakościowo też jest lepiej wykonana jeśli chodzi o materiały jeżeli porównamy do pierwszych daciek. Aktualne już tak bardzo nie odbiegają wizualnie.
coyote_x napisał/a:
chcę troszkę zmienić cechy samochodu.
Myślę właśnie, że to jest główny powód zmiany marki.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2015-12-09, 07:58
Marek1603, Dacia ma też jedną niezaprzeczalną zaletę - jest "tania cennikowo". Nie każdy ma chęci, czas, pieniądze, umiejętności, aby "wykłócać" się o każdą złotówkę z dilerami. Tym bardziej, że salonów jest coraz mniej i ciężko to "ugryźć logistycznie". Na przykładzie Raciborza jeszcze 3-4 lata temu były salony Fiata i Renault a wcześniej od kiedy tutaj mieszkam również Skody i Seata. Teraz nie ma nic - zamknęli nawet ostatnio taką "mini filie" Fiata w galerii handlowej, gdzie w małym pomieszczeniu stała sobie jakaś Panda.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum