Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2015-11-22, 22:38 hejka
Czesc,
Chcialem sie przywitac. Na razie nie mam zadnej Daci, ale zastanawiam sie nad zakupem Dustera. Mam nadzieje, ze mnie do tego zachecicie (albo moze przeciwnie zniechecicie ;) ).
Witam Polecam jak najbardziej :) tereny z nim to czysta przyjemność : Każdy ma inne zdanie ale jeżeli ja miałabym możliwość kupienia drugiego autka wybrałabym Dusterka 4x4 tylko brązowego bo czarny już jest pozdrawiam
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-01-12, 20:05
I stalo sie - po wielu pytaniach, Dusterek sie zamowil. Ponoc niedlugo zacznie sie produkowac i jak dobrze pojdzie, za 1.5 miesiaca zmaterializuje sie calkowicie i zacznie jezdzic po naszych pieknych (=dziurawych) drogach.
Az sam nie wierze, ze na ostatniej prostej wygral z japonskim Suzuki Sx-4 S-cross. Ale swiat sie zmienia....
Duze podziekowania dla wszystkich na tym forum za porady i podpowiedzi.
P.S. Jak zamawialem u dealera, to stal gotowy do odbioru inny Dusterek w wersji Laureate z napedem 2wd 115 km z 2015 roku. Moze ktos szuka takiego od reki, bo biedaczysko byl bardzo smutny, ze go nie wzialem i tak smutno lypal reflektorami (ale za bardzo roznil sie od konfiguracji, na ktorej mi zalezalo).
I stalo sie - po wielu pytaniach, Dusterek sie zamowil.
No to do roboty !
Wypełnić poprawnie dane opisu samochodu !
Baczność , Padnij, Powstań
I zamawiać naklejki klubowe oraz inne dodatki zgodnie z opisami na forum, nie zapominając o kultowej uszczelce
Wysłany: 2016-01-12, 21:22
Powoli, powoli, nie bede nic wypelnial ani zamawial przed odebraniem, by nic nie zapeszyc.
A co do konfiguracji to w duzej mierze skopiowalem Kicie, takze jej dusterek bedzie mial mlodszego braciszka. (choc troche poskapilem i bedzie bez chromow i tylko ze standardowym radiem).
No to zaszalałeś z TCE. Ja oszczędnie - SCE. Czy miałeś możliwość jazd testowych TCE i SCE? Oprócz uszczelki KUK proponuję filc samoprzylepny (opis u Kici).
Ostatnio zmieniony przez Piitubski 2016-01-12, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-01-13, 20:14
U mnie tez wlasnie to turbo przewazylo chyba nad Suzuki. Z drugiej strony do konca sie zastanawialem czy nie brac jednak wersji Urban Explorer z 115 KM. Tak naprawde okaze sie po paru latach czy to byla dobra decyzja (mysle o niezawodnosci). Juz nie mowiac, ze niestety turbo Dacia bardzo drogo wycenia (nie wiem dlaczego jest az taka roznica w cenie).
O filcu, KUK i innych sprawach bede myslal jak juz bede mial samochod. Zreszta na razie marzy mi sie jakas fajna grafika na lakierze - http://www.daciaklub.pl/f...t=4592&start=25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum