W katalogach Dokkera (zapewne innych modeli też - nie sprawdzałem) jest do wyboru lakieru
beż popielaty (HNK). Gdy chce się go faktycznie wybrać, to go nie ma. ASO twierdzi, że lakier został chwilowo wycofany. Czy ktoś się orientuje, czy to faktycznie jest chwilowe, czy może na stałe i dlaczego nie ma go teraz dostępnego (jakieś problemy)?
Lakier HNK raczej znika na stałe . Na chwile obecną nie ma informacji mówiącej że jest planowany powrót do tego koloru . W zamian za ten lakier można zamawiać szary comete .
Z info które uzyskałem w kilku salonach to podobno stosunkowo małe zainteresowanie tym kolorem a co z tym związane nieopłacalne utrzymywanie go w ofercie.
Czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
Z info które uzyskałem w kilku salonach to podobno stosunkowo małe zainteresowanie tym kolorem a co z tym związane nieopłacalne utrzymywanie go w ofercie.
Czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
A ja w jednym z salonów dostałem informację, że było dużo reklamacji do tego lakieru (mówili o jakiś przebarwieniach) i dlatego został wycofany. Zadzwoniłem więc na infolinię Dacii, aby to potwierdzić, ale pan nic nie wiedział na ten temat, widział tylko, że go nie ma już.
Mogę potwierdzić, że ten lakier jest kiepski - u mnie po 11 miesiącach i 40 tys km po umyciu samochodu zauważyłem kilkadziesiąt rdzawych plamek.
Poza tym w lakierze było bardzo dużo wtrąceń i wad lakierniczych.
DrOzda byłem w szoku, gdy zobaczyłem jak jest położony to załamałem się - na powierzchniach pionowych skórka pomarańczy, dużo śmieci - nie będzie przegięciem jeśli powiem, że moje malowanie BMW w warunkach garażowych wyszło mi dużo lepiej, a lakiernikiem nie jestem. Wtrącenia przypominające ziarenka piasku, włoski mikrofibry, opiłki metalu (?!)
Plusem jest kolor samochodu, bardzo słabo widać brud
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-30, 11:52
Kiedy zaoferują przyjemniejsze, żywsze kolory. Czekam na czerwony. Klasyczną czerwień a nie jakiś czerwono-wiśniowy mix. Duster czerwony metalic by wyglądał zacnie.
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2016-01-30, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Ten beż popielaty to był najlepszy kolor daci w ofercie .
Mam bardzo podobny bo szary basalt (metalik )
i kolor rewelacja cała zima bez mycia a auto wygląda tak samo
Dopiero będę to reklamować. Niestety, nie jest to lotna rdza.
Lakier był zabezpieczony woskiem przed zimą. Jak widać nie pomogło, z bliska widać że po pierwsze wychodzi to od środka, po drugie przynajmniej połowa tych rdzawek jest w miejscach, które posiadały wady lakiernicze (wtrącenia).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum