sami namierzyli i maila przysłali, w salonie coś papierowo-systemowo sprawdzali i w sobotę jadę na kontrolę... jak coś nie bangladesz to mają w tygodniu przyszłym wymienić sprężyny
Może jestem przewrażliwiony ale coś mi tu śmierdzi.
Masz możliwość to podjedź do innego aso.
Zaloguj się na mojadacia.pl może tam będziesz miał coś o tej akcji albo zadzwoń chociaż na infolinie RP.
Może jest akcja serwisowa, ale udało im się ominąć medialnego szumu?
Ale rzeczywiście - trochę to dziwne. Też bym zadzwonił do innego ASO, powiedział jakie masz auto (rocznik) i zapytał, czy jest jakaś akcja serwisowa dla takich aut.
ja pisałem o tej felernej partii , bo mój już 10 razy wisiał na podnośniku Pewnie wymiana nie ograniczy sie tylko do sprężyn bo problem leży w zbyt dużym skoku całej belki
bo nie wyobrażam sobie jak sprężyna może wyskoczyć
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2016-02-12, 13:32, w całości zmieniany 2 razy
Skok belki jest ograniczony amortyzatorami, więc wtedy to one byłyby do wymiany, nie sprężyny.
Karenzo napisał/a:
nie wyobrażam sobie jak sprężyna może wyskoczyć
Np może pęknąć, może być zbyt krótka albo źle zamontowana (np przez brak / uszkodzenie / źle spasowane miski - a dokumentacja mówi, że akurat w marcu 2014 była jakaś zmiana ich dotycząca...).
Wysłany: 2016-02-18, 08:27 Akcja serwisowa-sprężyny tylnego zawieszenia Duster 4x2
Niektóre samochody marki DACIA DUSTER 4x2, wyprodukowane od 13 marca do 2 czerwca 2014 r w fabryce w Pitesti (Rumunia), mogą stwarzać zagrożenie dla użytkowników.
Lista nr VIN w załączeniu
Wysłany: 2016-03-10, 08:20 Akcja Serwisowa Wymiana Sprężyn tylnego zawieszenia
Witajcie.
Dostałem polecony z Renault Polska w którym było napisane iż podczas gwałtownego przejazdu przez przeszkodę mogą mi wypaść sprężyny...
... i chcą je wymienić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum