Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3753 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-12, 21:07
Czy ktoś wie gdzie w Polsce można kupić złączkę która się zwie "Junior Power Timer 2.8 mm" wyglądającą tak:
Oczywiście w rozsądnej minimalnej ilości (tzn. potrzebuję jedną sztukę).
Są to właśnie brakujące złączki w gnieździe bezpieczników bardzo popularne w grupie VAG.
Wysłany: 2016-05-29, 16:47 Konektory bezpieczników w skrzynce kabiny
Cześć, mam nietypowe pytanie tym razem. Przymierzam się do zamontowania elektrycznych szyb i lusterek w Dacii Logan MCV 2007, schematy mam, wszystko OK, wiem do których miejsc na bezpieczniki się wpiąć, tylko jest jeden problem. W skrzynce bezpieczników te miejsca, w których ich fabrycznie nie ma, czyli np. bezpiecznik szyb ma tylko jedno 'sreberko' dla nóżki bezpiecznika. Miejsca, gdzie powinien być bezpiecznik ogrzewanych lusterek i ich sterowania, również nie ma metalowej podstawki pod bezpiecznik - wiecie o co mi chodzi? - ma ktoś patent, jak dorobić dla bezpiecznika gniazdo w skrzynce? Jakieś konkretne złączki ze sklepu elektrycznego?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-06-22, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
I takie właśnie są w skrzynce bezpieczników kabiny w miejscu, gdzie fabrycznie podłączone są elektryczne szyby - F13 i F14.
antychrust napisał/a:
konektor do dużych bezpieczników [tych po lewej stronie skrzynki] ma też jakąś konkretną nazwę?
Zdaje się, że "SPT F630".
Kupiłem zarówno JPT jak i SPT - montowałem elektryczne szyby i lusterka. Żadne z tych dwóch nie były tymi samymi konektorami, co te fabryczne, ale te mniejsze bez większych problemów weszły i służą. Gorzej z SPT - za chińskiego boga nie chciały wejść mi do gniazd. Może to jakieś inne konektory są?
Trudno sie mówi, pominąłem je i lusterka działają na jednym bezpieczniku z szybami, świat sie od tego raczej nie zawali ;) A co do wymiany szyb i lusterek i podłączenia, to z manualem serwisowym i VISU to sie okazało naprawdę proste (ale tez czasochłonne i żmudne), a znalazłem te pomoce dzięki forum :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum