Witam,
Czy istnieje możliwość montażu nawigacji prostokatnej np z Clio IV w Dusterze Ph1? Np. Poprzez kupno ramki dedykowanej 2 DIN. Generalnie mogę zakupić ja w dobrej cenie ale muszę być pewny że wejdzie i czy będą działać wszystkie funkcje, dlatego proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-08-07, 18:34
A nie lepiej MN taka jak jest w daciach montowana, bo ramka ktora kupisz bedzie wlasnie do tego radia. Nie znam wymiarow radia z Clio 4, ale jezeli jest takie jak standardowe radio 2 din to wejdzie w ramke adaptacyjna 2 DIN do dustera jezeli taka wystepuje (nie wiem). Nastepnie jescze do kompletu trzeba pilot, antena GPS.
Właśnie jest problem z ramką. Kupiłem ramkę 2 DIN do Dustera ph1 następnie radio MN do Daci oryg. (zaokrąglona). Dużo brakuje trzeba byłoby dużo przerabiać. Brakuje miejsca u góry jak i u dołu lepiej jest zrobić ramkę samemu.
Czy ktoś zna wymiary zewnętrzne jak i wew tej kwadratowej nawigacji? Może jest opcja dopasowania do ramki 2 DIN. Otwór na radio w ramce to 17x 9,6 cm
Nie ma szans upchnąć w ramkę 2 din radionawigacji MediaNav prostokątnej renaultowej.
Nie ma on rozmiaru standard 2din.
A jeżeli chodzi o Navi Daciową to już w ogóle jest ciężko. Standardową ramkę 1din trzeba przerobić i dodatkowo opuścić w dół max panel klimatyzacji i przycisk , wtedy idzie upchnąć MediaNav
Własnie to zrobiłem tzn przerobiłem ramkę od sandero, włożyłem MN standardową.
Teraz jestem na etapie podłaczania mikrofonu, oraz kamerki, pilot już został podłaczony śmiga fajnie. Jak wszystko skoncze to wstawie fotki jak wyszło :).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum