Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
[MNEVO] Uwolniona wersja 6.0.4
Autor Wiadomość
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-02, 22:51   [MNEVO] Uwolniona wersja 6.0.4

Dzieki naszemu koledze klubowemu robson330 stałem się posiadaczem MNE.
Mój pierwszy wypiek to nowa a do tego uwolniona wersja oprogramowania w wersji 6.0.4

Przyśpiesza działanie systemu - to pierwsze co można zauważyć.
Jak instalujemy?
Sciągamy paczkę z chomika tu jest link
Rozpakowujemy na pendrive ( warto aby był szybki
Na pendrive utworzą się katalogi z nazwami Etap1, Etap2, Etap3.
Z katalogu Etap1 kopiujemy plik upgrade.lgu do głównego katalogu pendrive i po włożeniu do MNE uruchamiamy instalację - w ten sposób wgrywamy wersję oprogramowania 6.0.4
Teraz cczas na Etap2 - tam też jest plik upgrade.lgu który trzeba będzie odpalić ( pódwójne uruchomienie)
Po zainstalowaniu na pendrive pojawią się nam dodatkowe pliki( 2 exe, 2mscr i dll-ka) oraz katalogi o nazwach Mediaskinv2 i Screenshots.
Jesli tak to przy każdym uruchomieniu MNE z tym pendrivem włożonym do gniazda USB będziemy mieli możliwość uzyskać małe ikonki w górny prawym rogu ekranu.
Ikona z aparatem robi nam zrzut ekranu do katalogu Screshots
Ikona z dyskietką to Totalcomander
A trzecia ikonka( tabliczka) to Taskmanager

Etap3 to podmiana map /POI/Speedcam wchodzimy do przez ikonę do TotalComandera ( a także zabijamy program nawigacyjny za pomocą taskmanagera) i dokonujemy podmiany plików
Dodałełem też pliki TMC na Polskę które powinny wszystkim zadziałać

Uwaga:
Testowałem to na swoim sprzęcie i działa bez problemów ale nie odpowiadam za ewentualne uszkodzenia przy samodzielnej podmianie w waszych MNE.
Robicie to na własną odpowiedzialność.
Nie zawsze będę mógł pomóc odratować wersji MNEvo.

Jeśli będziecie używać to i proszę dobrowolne datki na dalszy rozwój projektu .
Przepraszam ale ktoś się włamał na chomika i skasował pliki a ja juz ich niemam na swoim komputerze

przekaż darowiznę na rozwój projektu MN EVOLUTION

MediaScreen.jpg
Plik ściągnięto 132 raz(y) 39,32 KB

_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2018-07-07, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
thoomaash 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Dołączył: 14 Wrz 2016
Posty: 5
Skąd: Tychy
Wysłany: 2016-09-14, 09:08   

Szukam szukam i nie potrafię znaleźć informacji na dwa pytania.
1. Czy uaktualniając medianav evo z wykorzystaniem Twojego pliku do 6.0.4 konieczna jest późniejsza podmiana nngnavi.exe w celu korzystania z map umieszczonych w pliku z chomika ?
2. Posiadam renault w związku z tym czy po wgraniu tego uaktualnienia zostanie nadpisane logo i ui na ten dostępny w dacii ? Czy jest to przypisane do urządzenia i nie zależne od oprogramowania ? (pamiętam, że zmieniło się logo z żółtego rombu na srebrny przy starcie medianav po aktualizacji z 5.2.7 do 6.0.3)
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-14, 09:19   

thoomaash napisał/a:

1. Czy uaktualniając medianav evo z wykorzystaniem Twojego pliku do 6.0.4 konieczna jest późniejsza podmiana nngnavi.exe w celu korzystania z map umieszczonych w pliku z chomika ?

Nie , w tym oprogramowaniu następuje to automagicznie :D
thoomaash napisał/a:
2. Posiadam renault w związku z tym czy po wgraniu tego uaktualnienia zostanie nadpisane logo i ui na ten dostępny w dacii ?

Nie powinno się zmienić logo ani kolory
thoomaash napisał/a:
Czy jest to przypisane do urządzenia i nie zależne od oprogramowania ? (pamiętam, że zmieniło się logo z żółtego rombu na srebrny przy starcie medianav po aktualizacji z 5.2.7 do 6.0.3)

Ta zmiana została zrobiona w fabrycznym oprogramowaniu 6.0.3 . Obecnie nic takiego nie powinno się zdarzyć.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-16, 12:02   

Aktualizacja przebiegła pomyślnie, prawie wszystko działa bez zarzutu. A mianowicie czy możliwe jest by jakiś plik konfiguracyjny po aktualizacji dostał atrybut tylko do odczytu? Pytam o to ponieważ chciałem wyłączyć informacje dźwiękową o przekroczeniu prędkości (Nawigacja - opcje - ostrzeżenia). Ustawiam na wyłącz i piknięcia po przekroczeniu nie ma. Do czasu ponownego uruchomienia silnika gdzie opcja wraca do włączona. Dało by się to jakoś sprawdzić i ewentualnie poprawić?
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-16, 12:07   

Pomysł Twój jest świetny ale nie wiem jak go zrealizować niestety.
Za słaby jestem w te klocki
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-16, 12:30   

a czy u Ciebie zapisuje to ustawienie? czy tylko u mnie coś się pomyrdało? pasowało by sprawdzić wszystkie pliki które są podmieniane czy któryś nie ma ustawionego "tylko do odczytu".
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
 
thoomaash 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Dołączył: 14 Wrz 2016
Posty: 5
Skąd: Tychy
Wysłany: 2016-09-16, 13:43   

U mnie też nie zapisuje tej zmiany i po każdym uruchomieniu silnika powiadomienia o przekroczeniu prędkości są aktywne.
 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-16, 13:51   

trzeba sprawdzić jakie pliki są podmieniane w aktualizacji do 6.0.4 oraz później w aktualizacji z etapu 2. można wtedy po kolei sprawdzić każdy plik czy aby przypadkiem nie jest "tylko do odczytu" i ewentualnie to zmienić.
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
Ostatnio zmieniony przez Chris 2016-09-16, 13:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-16, 14:07   

W żadnej wersji nie zapisuje tych ustawień na stałe. A ja nie wiem jak to zrobić aby się to dało zrobić.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-16, 14:56   

w wersji 6.0.3 którą miałem do tej pory zapisywało :P oryginalny up z programu daci


jas_pik tak jak pisałem wyżej. czy masz możliwość sprawdzenia jakie pliki są podmieniane przy aktualizacji do 6.0.4 i podczas etapu 2?


ps. coś drobnego poszło na paypala :D
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
Ostatnio zmieniony przez Chris 2016-09-16, 15:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-16, 15:04   

Jeszcze nie sprawdzałem ale być może uda się z powrotem wgrać 6.0.3 . Nakładka powinna działać
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Cav 


Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna]
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 3019
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-16, 20:51   

jas_pik napisał/a:
W żadnej wersji nie zapisuje tych ustawień na stałe. A ja nie wiem jak to zrobić aby się to dało zrobić.


Przeedytować ręcznie plik sys.txt oraz ew. sysorigine.txt jeśli ktoś taki ma.
BTW: też macie ten patent z podmianą sysorigine.txt na sys.txt przy starcie systemu?
Czy tylko u mnie to zostało po którejś wersji?

Bo to pewnie tłumaczy dlaczego nie trzyma ustawień, skoro ustawienia są w sys.txt a on jest podmieniany na sysorigine.txt, to można sobie w nim zmieniać do woli, ale i tak zostanie to nadpisane przy starcie systemu.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2016-09-16, 20:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-16, 21:34   

Nie do końca :( robiłem dziś kopię folderu NNG z MNE i są tam oba pliki sys.txt z datą modyfikacji 16.IX.2016 i sysorigine.txt z datą 6.V.2016 (jakoś wtedy upgradowałem do 6.0.3). w obu plikach jest linijka:
Kod:
overspeed_sound="!disabled"

a różnią się te pliki tym że w pliku sys.txt są dodatkowe linijki:
Kod:
[GPS]
baud=9600
port = 6
always_valid_gga_time=1
always_valid_rmc_time=1


cały plik sys.txt
Kod:
[device]
type="lge_ulc"

[speedcam.limited_countries]
_FRA=""

[warning.hva]
hva_countries=""

[warning]
speedcam_warning=1
speedwarn_alt_tolerance="100"
speedwarn_tolerance="100"

speedcam_visualtype=1
speedlimit_warning=1
speedlimit_warning_visual=1
speedlimit_warning_voice=1
speedcam_continuous_approach_beep_when_tonal=0
speedcam_need_approach_beep_on_section_cameras=1
max_section_time=600

warn_distances="130:1000,110:750,90:600,70:500,50:300,30:150"
activated_tonal_type="alert"
approach_beep_distances="300"
approach_beep_sound="!alert2"
overspeed_sound="!disabled"

speedcam_visualtype=1
speedcam_soundtype=0        ;=0 si non actif ou =2 si radar actif
speedcam_soundtype_0=2; Radar Fixe
speedcam_soundtype_1=2; Radar Mobile
speedcam_soundtype_2=2; Carrefour dangereux
speedcam_soundtype_3=2; Radar de section
speedcam_soundtype_4=2; Radar Feu rouge
speedcam_soundtype_5=2; Radar Feu rouge et vitesse
speedcam_soundtype_6=0; Passage ŕ niveau
speedcam_soundtype_7=0; Radar Couloir de Bus
speedcam_soundtype_8=0; Zone dangereuse
speedcam_soundtype_9=0; Zone Scolaire
speedcam_soundtype_10=0; Entrée d’agglomération
speedcam_soundtype_11=0; Radar Feu rouge et vitesse
speedcam_soundtype_12=0; Péage
speedcam_soundtype_31=0; Radar de distance

[speedcam_category:0];        Radar fixe
activated_sound="!alert6"    ;Choix du son général ŕ activer
approach_beep_sound="!alert6"    ;Choix du son d'approche
overspeed_sound="!ding"        ;Choix du son de survitesse
approach_beep_spoken_type=1    ;Activation du bip d'approche
overspeed_spoken_type=1        ;Activation du son de survitesse
use-road_speedlimit=0        =1 si on utilise la valeur des vitesses de la carte ou =0 si on utilise la valeur du fichier radar

[speedcam_category:1];        Radar Mobile
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:2];        Carrefour dangereux
activated_sound=0
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:3];        Radar de section
activated_sound="!alert2"
approach_beep_sound="!alert2"
approach_beep_distances="80"
approach_beep_spoken_type=1
overspeed_spoken_type=1
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:4];        Radar Feu rouge
activated_sound="!alert2"
approach_beep_sound="!alert2"
approach_beep_distances="80"
approach_beep_spoken_type=1
overspeed_spoken_type=1
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:5];        Radar Feu rouge et vitesse
activated_sound="!alert2"
approach_beep_sound="!alert2"
approach_beep_distances="80"
approach_beep_spoken_type=1
overspeed_spoken_type=1
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:6];        Passage ŕ niveau
activated_sound=0
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:7];        Radar Couloir de Bus
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:8];        Zone dangereuse
approach_beep_spoken_type=1
overspeed_spoken_type=1
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:9];        Zone Scolaire
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:10];        Entrée d’agglomération
activated_sound=0
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:11];        Radar Feu rouge et vitesse
activated_sound="!alert2"
approach_beep_sound="!alert2"
approach_beep_distances="80"
approach_beep_spoken_type=1
overspeed_spoken_type=1
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:12];        Péage
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:13];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:14];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:15];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:16];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:17];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:18];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:19];       
approach_beep_sound=0
overspeed_sound=0
approach_beep_distances=0
approach_beep_spoken_type=0
overspeed_spoken_type=0
use-road_speedlimit=0

[speedcam_category:31];        Radar de distance
activated_sound="!alert2"
approach_beep_sound="!alert2"
approach_beep_distances="80"
approach_beep_spoken_type=1
overspeed_spoken_type=1
use-road_speedlimit=0

[GPS]
baud=9600
port = 6
always_valid_gga_time=1
always_valid_rmc_time=1


może chodzi o jakąś inna linijkę? żaden z plików nie jest tylko do odczytu :(
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
 
Cav 


Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna]
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 3019
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-16, 21:44   

Chris napisał/a:

speedlimit_warning=1


Zmień na 0.
 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-17, 12:38   

Cav działa, dzięki wielkie :D
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-20, 22:41   

Poproszę o informacje czy wszystkim działa TMC ?
U mnie działa bez problemu i po Warszawie jeździ się znacznie lepiej ( ostatnie wypadki po kilka samochodów i blokady mostów wskazały że zmienia trasy na takie bez blokad)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Cav 


Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna]
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 3019
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-21, 06:03   

jas_pik napisał/a:
Poproszę o informacje czy wszystkim działa TMC ?
U mnie działa bez problemu i po Warszawie jeździ się znacznie lepiej ( ostatnie wypadki po kilka samochodów i blokady mostów wskazały że zmienia trasy na takie bez blokad)


A w jaki sposób działa TMC w MNEVO?
Komunikaty radiowe?
Czy radio musi być na jakimś konkretnym programie?
Portowana wersja na zwykłe MNE również ma taką możliwość?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-21, 08:35   

Cav napisał/a:

A w jaki sposób działa TMC w MNEVO?
Komunikaty radiowe?

TMC to Traffic Message Channel czyli cyfrowo przekazywane informacje dla programu nawigacyjnego podające dane niezbędne dla programu do :
- blokowania ulic/blokowania odcinków dróg/oznaczania zatorów(zakorkowanych odcinków}, zwężonych pasów drogowych itd. Program nawigacyjny oblicza czy takie informacje mają wpływ na Twoją trasę i w zależności od ustawień(Twoich ) pyta się Ciebie czy ma na podstawie tych danych przeliczyć trasę tak aby wybrać bardziej optymalną pod względem czasu przejazdu . Jesli wyrazisz zgodę to przeliczy i zmieni na alternatywną.
Cav napisał/a:
Czy radio musi być na jakimś konkretnym programie?

Nie musi , nawet nie musi być włączone , w Polsce takie sygnały cyfrowe sa nadawane przez RMF i ZET ale do tej pory w MNE nie było wrzuconych poprawnych licencji na Polskę
Cav napisał/a:
Portowana wersja na zwykłe MNE również ma taką możliwość?

Udało mi się nawet to przeportować ale nie zadziała bo MN1 nie ma wlutowanych kilku elementów tego odbiornika . Czyli nie działa.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Yamal 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0.9
Rocznik: 2015
Wersja: [Inna]
Dołączył: 21 Wrz 2016
Posty: 1
Skąd: TKN
Wysłany: 2016-09-21, 10:03   

Witam,
Odnośnie Etapu 3, gdzie podmienić te pliki, niestety nie posiadam żadnej wgranej mapy i nie wiem czy bedą u mnie takie pliki.
Mam oryginalna wersje oprogramowania 6.0.3 czyli teoretycznie można powyższe uwolnienie wgrywać?
Może jakieś wskazówki?

Pozdrawiam
Dziękuje z wszelkie wskazówki.
Ostatnio zmieniony przez Yamal 2016-09-21, 10:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-21, 10:17   

Wszystkie wskazówki masz w opisie.
Komplet plików niezbędnych do działania też.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
majkel 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 22 Sie 2015
Posty: 306
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2016-09-21, 11:41   

Z tego, co mi się udało zaobserwować to TMC również u mnie działa poprawnie.
Na jednej z głównej ulic wyłapał przebudowę i kilka innych.
W trasie jeszcze nie miałem przyjemności przetestować.
Na razie działa ok i bez komplikacji. :-)
_________________

 
Chris 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115
Rocznik: 2016
Wersja: [Inna]
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2016
Posty: 54
Skąd: Kraków/Mielec/Mochnaczka Wyżna
Wysłany: 2016-09-22, 14:31   

TCM w Krakowie działa. Ja jeżdżę dodatkowo z Automapą i powiem że troszkę inaczej wybiera drogi i objazdy. MNE koniecznie chce objeżdżać drogę Wielicką zwłaszcza przy Bonarce a automapa często każe jechać przez nią. Fakt że czasem jedzie się wolniej ale ogólnie czas przejazdy jest mniejszy niż ten proponowany z objazdem przez MNE.

Ogólnie to czy ten TMC to dane statystyczne (jak smartroutes z am) czy jakoś aktualizowany na bieżąco?

Znalazłem drugą funkcję której zmiana wartości nie jest zapisywana a mianowicie głośność rozmowy telefonicznej w systemie głośnomówiącym. Domyślnie jest to 15 i taka wartość jest zawsze niezależnie czy była zmieniona czy nie (w ustawieniach oczywiście a nie podczas rozmowy)

poniżej zamieszczam aktualizacje do:

poi extended 160601
poi 160822
speedcam 160511

PS. nie mogę dodać załącznika. jest tu jakiś limit na wielkość rar? Bo jak klikam na dozwolone rozszerzenia i rozmiary to pisze: bez limitu
_________________
Pray for PEACE,
Train for WAR!
Ostatnio zmieniony przez Chris 2016-09-22, 14:40, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3307
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-22, 14:34   

TMC to nie jest statystyka lecz dane online , możesz zmienić jeśli ustawisz na trasę szybką - powinen poprowadzić inną trasą - ale raczej nie będzie to ta sama co w AM.
Jeśli nie możesz tu załączyć plików to wystaw na jakimś serwerze czy chomiku.
Maksymalny rozmiar załącznika to 256 kB - takie są ograniczenia serwera DKPL
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2016-09-22, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
thoomaash 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Dołączył: 14 Wrz 2016
Posty: 5
Skąd: Tychy
Wysłany: 2016-09-24, 11:17   

TMC działa również w Tychach i Katowicach (na razie tyle sprawdzone).
Wyłapał już jeden poważniejszy wypadek i zwolnienie spowodowane remontem jednego pasa ruchu. Nie długo uda mi się go przetestować w trasie.
Do tej pory działa bezproblemowo. :-)
 
cortez8591 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: SCe 115 S&S
Rocznik: ---
Dołączył: 17 Cze 2016
Posty: 22
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-10-07, 19:35   

mógłbyś w pierwszym poście napisać co dokładnie wnosi ta paczka? zajmuje dosyć dużo miejsca, przez uwolniona rozumiem,że można swoje mapy wrzucać. zastanawia mnie natomiast jak to jest, że czuć że jest szybsza? jakieś tweaki były po drodze?

czy może jest to zasluga po prostu wersji 6.0.4 bo rozumiem ze jest to oficjalna wersja i jesli taka juz mamy w radiu to pierwszy krok mozna pominac?
Ostatnio zmieniony przez cortez8591 2016-10-07, 19:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne