Witam . Niedawno robiłem przegląd nowo zakupionego auta i w raz z diagnostą zobaczyliśmy brak ''puszki'' obudowy pod wajchą zmiany biegów... widać goły drążek do którego przymocowane są linki do zmiany biegów. Problem w tym ,że nie wiem jak to profesjonalnie nazwać... a żeby poszukać części trzeba wiedzieć jak się to nazywa...
dodaję screen żebyście wizualnie wiedzieli gdzie ta pokrywa się znajduje... niestety zdjęcia nie zrobiłem... więc przerobiłem fotkę z nowej wersji Stepway...
Chodzi o elementy podwozia.
Ostatnio zmieniony przez McLaren 2016-10-06, 14:12, w całości zmieniany 1 raz
Zależy od wersji - tak wygląda sterowanie skrzyniami JH1 i JH3, sparowanymi z silnikami benzynowymi, nie tylko w sandero, ale także we wszystkich pozostałych daciach.
Ze względu na drążek sterujący trudno byłoby to zresztą zrobić inaczej, dlatego dopiero przy skrzyniach JR5 i serii TL, gdzie są cięgna, pudło lewarka posiada pokrywę.
W Uno 1.0 drążek sterujący wychodził przez mieszek z grodzi, a przegub był wewnątrz samochodu, w Astrze F podobnie. Ale wydaje mi się że taki problem to nie problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum