Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Hey, tak z ciekawosci na czym polega roznica bo zgodnie ze spefyfikacja:
1598 Pojemność skokowa (cm3)
4 Ilość cylindrów
16 Ilość zaworów
084 (114) Moc maksymalna kW (KM)
wielopunktowy sekwencyjny Typ wtrysku paliwa
1,6 16v Typ silnika
Typ silnika pokazuje wlasnie na 1,6 16v. (pytam jako laik) dzieki :)
Auto super sprawuje się na polskich drogach( a zwłaszcza na objazdach).
Komfort jazdy jest w ok. Wyciszenie jest spoko. Autko ma troszkę zaburzona ergonomie wnętrza. Pojemnik na kubek raczej nie spełni swojej funkcji. Opisywana przez wielu ludzi w rożnych artykułach/forach jakość plastików- zupełnie nam nie przeszkadza.
Podczas pobytu u rodziców zabraliśmy tatę na przejażdżkę(osoba na wózku inwalidzkim) nie było problemu z wsiadaniem/wysiadaniem. A sam wózek(wersja wyczynowa- nie można złożyć ramy) w całości wszedł do bagażnika
Wiemy też ze autostrada to nie jest ulubione miejsce Dusterka. Autku trochę brakuje przyspieszenia np podczas wyprzedzania. Redukcja biegu tu wiele nie pomaga.
MediaNaV- trasę przelicza bardzo szybko. W niektórych miejscach kazała nam jechać pod prąd.
Zobaczymy co będzie po aktualizacji- wymaga jeszcze testów.
Na wspomnianej trasie spalanie wyszło 6,8l- także przyzwoicie.
Ogólne wrażenia po pierwszym 1000km- pozytywne. I już wiemy, że drugi raz zdecydowalibyśmy się na to samo autko.
Mimo kilku rzeczy, które nie są optymalne- w swoim przedziale cenowym nie ma sobie równych.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-10-18, 16:09
Freebairn napisał/a:
MediaNaV- trasę przelicza bardzo szybko. W niektórych miejscach kazała nam jechać pod prąd.
Zobaczymy co będzie po aktualizacji- wymaga jeszcze testów.
Zamiast aktualizować, lepiej uwolnić i wgrać porządne mapy (czyli takie nie pochodzące od Here/Navteqa) dla których podobne kwiatki są normą, gdzie by się z nimi nie ruszyć.
Hey dawno tu nie zaglądałem, ale chciałem się z Wami podzielić pewnymi przykrymi faktami.
Otóż w tym tygodniu jakiś wandal- potłukł i urwał nam w Dusterze oba lusterka... Policja niewiele sobie z tej sprawy robi. Zgłoszenie przyjęli dopiero przy naszej trzeciej wizycie na komisariacie...
Kamer na parkingu brak... zniżki z AC tez już poleciały bo naprawa na chwile obecna zbyt droga by za nią samemu płacić...
Panowie z ASO uświadomili nam natomiast pewien problem... otóż nasza lokalna policja zakupiła sobie identycznego dustera i porusza się nim bez oznakowań.
Ma ktos z Was jakieś doświadczenia z przemelowywaniem nowego auta
Sprawę zgłosiłeś, a oni i tak umorzą sprawę, ponieważ nie wykryto sprawcy.
Mnie gość rozwalił ogrodzenie na niemieckich blachach i myślę świetnie, bo zdążyłem zrobić zdjęcie zanim uciekł. Więc walę na komisariat, a tu mi gość, że nic z tego nie będzie ponieważ nie mają możliwości sprawdzić na kogo jest wystawiona rejestracja u naszych sąsiadów. Żeby tego było mało. Podobni goście kupują jedną i jeżdżą kilkoma autami na nich. Sprawa wychodzi dopiero podczas rutynowej kontroli gdzie jak się okazuje nie mają nawet wykupionego OC.
Oczywiście po 2 czy 3 miechach sprawa umorzona.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2017-10-27, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum