przyciemnialiście szyby w swoich loganach II MCV?
Zastanawiam się właśnie nad konfiguracją.
Czy ktoś przyciemniał wszystkie szyby? Ja chciałbym przyciemnić komplet trochę jaśniejszą folią, tak żeby spełniać wymogi prawne. Zależy mi na efekcie wizualnym i praktycznym. Dotąd jeździłem swoich starym samochodem z przyciemnionym tyłem - folią 80%.
U mnie lakier czarna perła metalik.
Wymogi prawne będziesz spełniać jeśli będziesz miał prawe i lewe lusterko zewnętrzne oraz szybę czołową o przepuszczalności minimum 75% światła i przednie szyby boczne o przepuszczalności minimum 70% światła (wszystko potwierdzone atestem). Jeśli masz powyższe to resztę szyb możesz okleić czym chcesz - folia na tych szybach nie musi mieć atestu. Możesz te szyby nawet zamalować.
Ostatnio zmieniony przez ArcadioSF 2017-02-23, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
Wymogi prawne będziesz spełniać jeśli będziesz miał prawe i lewe lusterko zewnętrzne oraz szybę czołową o przepuszczalności minimum 75% światła i przednie szyby boczne o przepuszczalności minimum 70% światła (wszystko potwierdzone atestem). Jeśli masz powyższe to resztę szyb możesz okleić czym chcesz - folia na tych szybach nie musi mieć atestu. Możesz te szyby nawet zamalować.
Znam przepisy, chodzi o kwestie wizualną. Czy ktoś przyciemniał całość i jak to ewentualnie wygląda.
Ja chciałbym przyciemnić komplet trochę jaśniejszą folią, tak żeby spełniać wymogi prawne.
Ale wiesz, że szyby przednia i boczne z przodu są już fabrycznie przyciemnione do takiego stopnia, że każde dodatkowe będzie skutkowało utratą dowodu jak trafisz na upierdliwego gliniarza?
Ja chciałbym przyciemnić komplet trochę jaśniejszą folią, tak żeby spełniać wymogi prawne.
Ale wiesz, że szyby przednia i boczne z przodu są już fabrycznie przyciemnione do takiego stopnia, że każde dodatkowe będzie skutkowało utratą dowodu jak trafisz na upierdliwego gliniarza?
To robi się problematycznie... Myślisz, że w warsztacie będą wiedzieli, jakiej folii użyć?
W warsztacie gdzie przyciemniają szyby powinni mieć miernik przepuszczalności światła przez szybę, a jak nie mają to omijaj szerokim łukiem...
MSZ czarne auto i do tego kombi oraz czarne szyby to mi się kojarzy z karawaną.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
To robi się problematycznie... Myślisz, że w warsztacie będą wiedzieli, jakiej folii użyć?
Myślę, pole manewru jest takie, że w grę wchodzi tylko przezroczysta folia wg mnie taka zabawa z przednimi szybami nie jest warta późniejszego zdzierania na drodze w najlepszym wypadku lub nieplanowanego badania technicznego i wizyty w wydziale komunikacji w tym gorszym. Miałem podobny dylemat i w końcu przyciemniłem tylko tył.
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg
Wysłany: 2017-02-23, 15:09
Ja robiłem w Wawie w http://przyciemnianie.com.pl 2 auta. Jedno 8 lat temu, drugie 6 lat temu i do dziś nikt nie może poznać że to naklejana folia a nie wtapiana. Jak robiłem mieścili się jeszcze w pobliżu siedziby tvn. Jeżeli tym rządzą ci sami ludzie to rzeczywiście są to fachowcy. Podjechać nie zaszkodzi i myślę że wszystko wyjaśnią, dają oczywiście certyfikat.
Ja robiłem w Wawie w http://przyciemnianie.com.pl 2 auta. Jedno 8 lat temu, drugie 6 lat temu i do dziś nikt nie może poznać że to naklejana folia a nie wtapiana. Jak robiłem mieścili się jeszcze w pobliżu siedziby tvn. Jeżeli tym rządzą ci sami ludzie to rzeczywiście są to fachowcy. Podjechać nie zaszkodzi i myślę że wszystko wyjaśnią, dają oczywiście certyfikat.
Ja mam zakład Artfoll, korzystałem z usług i byłem bardzo, bardzo zadowolony. Odezwę się do nich i wypytam.
Dziecku miało słońce nie świecić. Mod czysto użytkowy... ale wizualnie mi pasuje.
To jest drugi z czterech stopni przyciemnienia (jasno<-50-35-20-5->ciemno).
Dziecku miało słońce nie świecić. Mod czysto użytkowy... ale wizualnie mi pasuje.
To jest drugi z czterech stopni przyciemnienia (jasno<-50-35-20-5->ciemno).
Fajnie wyszło:)
Gdzie w Poznaniu robiłeś ? Ja się zastanawiam między przyciemnieniem 50 a 35
Mógłbyś wysłać fotki z wnętrza pojazdu w słoneczny dzień oraz w wieczorem lub w nocy ? To by mi odpowiedziało na pytanie czy dam radę tak jeździć.
Kiedyś miałem 5 i w nocy to tylko światła było widać więc teraz przewrażliwiony na tym punkcie jestem.
Ostatnio zmieniony przez franius 2019-05-18, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
Traci się oczywiście gwarancję na same szyby, jako element zmodyfikowany.
Dodatkowo, jeżeli do przyciemniania były wyjęte z auta i awarii ulegnie któraś z części demontowanych przy tej okazji, to też można się spodziewać kwestionowania przez gwaranta zasadności jej naprawy.
Witam . Przyciemniałem szyby w firmie na fakturę. W ASO powiedziano mi , że gwarancja to obejmuje .Przeciez moge folię sciagnac. Nie widzę tu podstaw do jej utraty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum