Wysłany: 2017-08-23, 21:32 [Sandero] pęknięcie na łączeniu na progu + odkształcenie
Witajcie - jak na zdjęciach. Zauważyłem na progu tylnych drzwi prawych pęknięcie mastyki (?) oraz odkształcenie progu delikatne idące pod nakładkę progową - jakieś pomysły co może być przyczyną? Zły montaż fabryczny (parę milimetrów różnicy na obu stronach auta?) i przez to powstające naprężenia dokonały takich zmian?
Zmiana jest tylko i wyłącznie na jednym załamaniu progu - od strony wnętrza auta czy od spodu nie ma żadnych odkształceń, na tym samym łączeniu po lewej stronie pojazdu nie ma żadnych zmian.
Auto ma 3 miesiące i 3 tys. km. przebiegu, jeżdżone zwykle samemu z dzieckiem, bez obciążeń.
Serwis widział i chce naprawiać (wymienić mastykę?).
teraz2.jpg
Plik ściągnięto 37 raz(y) 186,46 KB
teraz1.jpg
Plik ściągnięto 35 raz(y) 202,67 KB
Ostatnio zmieniony przez zwirz 2017-08-23, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Druga strona jest ok.
Przy odbiorze nie zauważyłem tego bo bym to od razu zgłosił, tych tylnych drzwi raczej często nie używam więc dopiero niedawno zauważyłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum