Miałem założyć temat po przyciemnieniu szyb, ale, że minęły 3 miesiące a ja dalej nie mam czasu to wrzucam zdjęcia takiego jakiego kupiłem.
Wyposażenie standardowe dla wersji Outdoor + :
- kamera cofania;
- szyby tylne elektryczne;
- koło zapasowe.
Oświetlenie w podsufitce i bagażniku wymienione na LED.
Na pewno dokupię podłokietnik za voucher, przyciemnię kiedyś szyby i może kupię owiewki Heko. W pierwszej kolejności zakupię opony wielosezonowe.
Ostatnio zmieniony przez kicpra 2018-04-23, 19:43, w całości zmieniany 4 razy
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-10-01, 09:49
Ładne autko. Gratuluję zakupu.
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Siedzimy i oblizujemy monitor z żoną... Ku..a ile można czekać.
Dziś jadę po Matiza za 700 zł, bo potrzebne nam auto.
Te ledy to żarówki włożyłeś, czy jakieś inne rozwiązanie?
Szyby w salonie chciałeś okleić, czy w innym warsztacie? Masz pojęcie za ile ta przyjemność i czy boczki trzeba rozbierać?
pluto, dziękuję, wg mnie ten darmowy biały dobrze pasuje do wersji Stepway .
Ikarusiarz, żarówki ledowe, jak znajdę linka to go tu wkleję. W gniazdo w bagażniku nie chciała tak łatwo wejść, ale jak się pomyśli to da się ją tam upchnąć . Szyby w warsztacie, który się tym zajmuje i w którym przyciemniałem już szyby w swoim poprzednim aucie. Cena na którą się dogadałem to 350zł za szyby tylne boczne i tylna. Co do techniki i tego czy trzeba rozbierać boczki to nie wiem.
Miałem założyć temat po przyciemnieniu szyb, ale, że minęły 3 miesiące i może kupię owiewki Heko.
Ładne autko gratki
Z tym przyciemnieniem i to mnie schodzi bo naprawdę zdecydować się nie mogę, czy ściemniać czy nie, a z owiewkami to hm........... już miałem założone w salonie i okazało się ze szyby nie chciały się zamknąć i wracały w dół - to wersja salonowego serwisu ze nie da się ich założyć a jak jest w rzeczywistości ? i nie mam owiewek a bardzo mi zależało na nich
Marka: Dacia
Model: SS Techroad i Duster 4WD
Silnik: 90TCe i 150TCe
Rocznik: 2019 i 2021 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Kwi 2017 Posty: 213 Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2017-10-02, 20:06
Gratuluję nabytku i życzę zadowolenia z eksploatacji oraz odwiedzin ASO tylko podczas rutynowych przeglądów.
Faktycznie kolor biały pasuje do wersji outdoor idealnie.
Ostatnio zmieniony przez marko 2017-10-02, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Rocznik: 2019 i 2021 Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Kwi 2017 Posty: 213 Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2017-10-03, 10:26
Niestety na mokrej nawierzchni droga hamowania bije rekordy Guinessa
Dwa lata temu zainwestowałem początkowo w opony zimowe a następnie w letnie i stwierdzam że auto zupełnie inaczej się zachowuje na mokrej nawierzchni.
Na forum czytam, że polecane są opony całoroczne nokian weatherproof, tyle że to klasa premium i mogą faktycznie spełniać swoje zadanie w tym aucie.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-10-03, 13:31
marko napisał/a:
Niestety na mokrej nawierzchni droga hamowania bije rekordy Guinessa .
Sam nie wiem, na początku planowałem, że za 850zł kupię sobie komplet Navigatorów 2, później, że może Hankooki za 920zł, a teraz te Uniroyale za 1000zł . Nie wiem co robić.
Wysłany: 2017-10-03, 18:16
Widzę że trochę zniechęciłem do tych navigatorów, ale jest to tylko i wyłącznie moje doświadczenie z tymi oponami. Demonem szybkości polonez nie był i jeśli chodzi o styl jazdy mam raczej spokojny. Mimo wszystko jeśli podczas hamowania na mokrej nawierzchni auto osiąga ponad przeciętną drogę zatrzymania to nie jestem z tego powodu zadowolony. Zimą również miałem przypadek przy V-20km/h że auto po świeżym opadzie śniegu wpadło w niekontrolowany poślizg. Być może to sprawa samego samochodu (mam wysoko zawieszony tył), niemniej opony sezonowe lepiej się u mnie sprawują.
Co do nawigatorów u mojego kolegi w oplu vectra są takie zastosowane i z tego co wiem kolega nie narzekał, tylko że jego przebiegi roczne nie są w zasadzie wyższe niż 5000km.
Nawiasem mówiąc również stoję przed decyzją zakupu opon całorocznych do Lodgy.
Skłaniam się w stronę Hankook Kinergy 4S, tylko czekam na informację odnośnie daty produkcji. Chociaż lubię wspierać polskie przedsiębiorstwa.
Zastanawiają mnie te owiewki, do każdego auta da się zamontować a tylko Daciowe szyby się nie domykają ?
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-10-03, 19:42 Re: Biała MCV Outdoor
RowerekCombi napisał/a:
już miałem założone w salonie i okazało się ze szyby nie chciały się zamknąć i wracały w dół - to wersja salonowego serwisu ze nie da się ich założyć a jak jest w rzeczywistości ? i nie mam owiewek a bardzo mi zależało na nich
Byłeś, widziałeś czy uwierzyłeś na słowo? Wg mnie trochę pościemniali. Sam myślałem na owiewkami ale jak je zainstaluję to już nie będę mógł założyć klubowych flag. I tak oto na myśleniu się skończyło :)
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2017-10-03, 19:48
Osobiście jakbym mial kupować teraz opony całoroczne wybrał bym GOODYEAR VECTOR 4SEASONS G2 albo MICHELIN CROSSCLIMATE. Zarówno jedne jak i drugie posiadają bardzo dobre parametry oraz są ciche. W internecie jest dużo dobrych opinii, niestety wadą jest cena +/- 280zł
Nie kumam - na nowe auto nie żal ale na dobry komplet opon, który jest podstawą bezpieczeństwa w tymże nowym samochodzie to już żal? Będzie płacz jak rozbijesz to białe cudeńko przez Navigatory...
Płakać nie będę. Z racji dość niskich planowanych przebiegów i częstszej jazdy po mieście chcę założyć całoroczne co ma zaoszczędzić mój czas i pieniądze. Jak miałbym zapłacić 300zł za oponę całoroczną, to wolałbym kupić zimówki po 220zł a różnicę przeznaczyć na wymiany.
I jaki to jest dobry komplet wg Ciebie, Kubuch, ? A dobry samochód to jaki?
Dobry komplet to dla mnie minimum klasa średnia czyli choćby Hankook a dobry samochód to nowy samochód ;) Co nie zmienia faktu, że budżetowe opony to można pakować do służbówek albo starych trupków a nie do nowego auta.
Dobry samochód wystarczy nowy, a dobra opona nie wystarczy, że to będzie nowa? Czyli chińskie nowe Chery też by było dobrym samochodem dla Ciebie ? Co jest dobre, a co nie to kwestia oceny danej osoby. Ktoś powie, że Mercedes jest dobry bo to klasa premium, ale czemu dobry? Bo drogi? A nie oferuje w dzisiejszych czasach nic w zamian za kasę jaką kosztuje.
już miałem założone w salonie i okazało się ze szyby nie chciały się zamknąć i wracały w dół - to wersja salonowego serwisu ze nie da się ich założyć a jak jest w rzeczywistości ? i nie mam owiewek a bardzo mi zależało na nich
Byłeś, widziałeś czy uwierzyłeś na słowo? Wg mnie trochę pościemniali. Sam myślałem na owiewkami ale jak je zainstaluję to już nie będę mógł założyć klubowych flag. I tak oto na myśleniu się skończyło :)
Tak byłem w salonie gdy je montowali bo to miało być założone przy odbiorze auta właśnie nowego z salonu i dupa z tego wyszła. A jak już wspominałem bardzo mi zależało na nich i temu pisałem ze nie da się ich założyć bo problemy są z domykaniem itd. Dlatego i ja dałem pytajnik i zapytanie jak jest w rzeczywistości, i dlaczego nie da się ich założyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum