Wysłany: 2017-11-18, 15:31 Duster 1.6 sce +lpg 2017 salon
W poniedzialek ide wplacic zaliczke na dustera 1.6 sce lpg , ale nadal nie jestem na 100% przekonany czy to dobry pomysl.Chodzi mi o ten silnik +lpg.Auto bedzie wykorzystywane jako rodzinne i taxi ( jako dorywcze zajecie). Przebieg przewidywany 25 tys .Chcialbym poznac Wasze zdanie na ten temat.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-11-18, 19:23
witam zdecydowałeś, wpłać i przestań się bić z myślami czy zrobiłeś dobrze. A jak auto przyjedzie, odbierz i ciesz się pojazdem
Taxi to tylko dodatek , nie zamienie na inny model ten jest naladnieszy oczywiscie moim zdaniem
No coż widze ze nikt nie potrafił mnie zniechecic do zakupu wiec ide podpisac papiery i dusterek pod koniec tygodnia bedzie moj
Ostatnio zmieniony przez piterssss 2017-11-20, 10:03, w całości zmieniany 1 raz
Jak szukasz zniechecenia do Dacia, to idz na forum volkswagena, tutaj raczej wiekszosc ludzi sobie chwali.
Gdybym nie potrzebowal kombi, to tez bym jezdzil Dusterem
No coż widze ze nikt nie potrafił mnie zniechecic do zakupu
To zaczynam zniechęcać - przeciez to samochód na F (francuski)
W DD nie miesci się lodówka w bagazniku
Ma za wysoko progi
Jest napomopowany a mieśca w środku za mało
Wystarczy?
piterssss napisał/a:
wiec ide podpisac papiery i dusterek pod koniec tygodnia bedzie moj
Nie zapomnij zabrać ze sobą kuponu Ambasador ( jesli chcesz to mam nawet 2)
Ale pamiętaj - pokazujesz go pracownikowi salonu po wynegocjowaniu wszystkich warunków ( zniżek) akcesoriów/opon zimowych.
Tuż przed podpisaniem umowy i wplatą zaliczki ( to jest Twoja ostatnia tajna broń) .
Jak Ci sam zaproponuje wydłużenie gwarancji to określ że na razie Cię to nie interesuje bo masz na to 3 miesiące po zakupie a chcesz dostać jak najwięcej za jak najmniej już w chwili odbioru bo inaczej żona wystawi walizki .....
Zadzwoń do Renault - a następnie wróć do ASO i zmień umowę .
Za kilka zł będziesz miał 48 miesięcy gwarancji i pakiet bezpłatnych przeglądów do przebiegu 60 000 km.
To że ASO dopłaci do Twojego zakupu tej przedłużonej gwarancji nie upoważnia ich do nie przyjęcia od Ciebie kuponu ambasadora . Dodatkowo on musza sfinansować niby te 800 zł dla osoby która Ci go dała. Ale tak naprawdę finansowo im to Renault pokryje ( ale pewnie o tym jeszcze nie wiedza)
Musisz to załatwić przed odbiorem pojazdu i zapłata reszty ceny. Po tym zgodnie z prawem nie będą mogli przyjąć kuponu.
Regulamin promocji „Dacia dla Przyjaciół”
§ 2 ZASADY PROMOCJI
c) okazanie przez Beneficjenta przy zakupie pojazdu vouchera w celu otrzymania przez Beneficjenta za 99 złotych brutto (słownie: dziewięćdziesiąt dziewięć) oferty 4 lata gwarancji oraz pakiet EASY SERVICE;
niby zakup samochodu jest pozniej, bo narazie zamówiłeś samochód, jeszcze go nie kupiłeś, ale:
§ 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE
e) wydrukuje voucher z poziomu swojego konta w serwisie „Moja Dacia” zawierający ofertę „Dacia dla Przyjaciół” dla Uczestnika o wartości 800 złotych brutto (słownie: osiemset złotych) z przeznaczeniem na akcesoria i obsługę serwisową, tj. operacje wykonane w serwisie wraz z zakupem części zamiennych w tym punkcie Autoryzowanej Sieci Sprzedaży Dacia w Polsce, w którym Beneficjent zakupił na własność nowy pojazd marki Dacia i zrealizował swój voucher na gwarancję 4 lata i pakiet EASY SERVICE. Voucher pojawi się na koncie ‘’Moja Dacia’’ Uczestnika Promocji w ciągu tygodnia od zamówienia pojazdu przez Beneficjenta.
tak to jest napisane, ze sam już nie wiem co kiedy się pojawia.
wg regulaminu nie jest to jednoznaczne
_________________ Dacia Logan MCV 2 FL, 1.2 16v
Ostatnio zmieniony przez goswee 2017-11-20, 22:47, w całości zmieniany 3 razy
Po zamówieniu zazwyczaj już nie przyjmują kuponu i nie przedłuża gwarancji i nie dadzą pakietu za promocyjna cenę tylko tą z cennika czyli chyba 699 zł .
Rozwiązanie jest w miarę proste - na zasadzie Minister Finansów swoim zarządzeniem kazał mi zrezygnować ..... ( a każdy wie że finansami domowymi rządzi domowy MF)
Ale po namowach pracownika salonu któremu własnie odjeżdża premia miesięczna ..... ostatecznie się zgodzę na zmianę zamówienia .....
Czyli unieważniamy/rozwiązujemy umowę już zawartą i sporządzamy nową , a w nowej dajemy kupon i sprzedawca musi go przyjąć - proste.
W sumie ja po miesiacu od zamowienia bryki poszedlem do salonu i wybralem to samo tylko ze starszym silnikiem, ale od reki .
Umowa do smieci, podpisalem nowa i po krzyki. Zaliczke sobie sami przeksiegowali.
Przez 3 miesiące od daty odbioru można skorzystać z promocyjnej ceny 699 zł za pakiet { przedłużenia gwarancji do 4 lat i pakietu EasyService) bo cena standardowa jest prawie 3 razy wyższa. Nie możesz skorzystać z kuponu Ambasadora - czyli ceny 99 zł za to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum