Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2017-12-14, 19:04
Wyłączone podświetlenie klawiszy radia fabrycznego classic
Autor Wiadomość
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
  Wysłany: 2017-12-14, 18:43   Wyłączone podświetlenie klawiszy radia fabrycznego classic

Witam chciałbym się dowiedzieć jak włączyć podświetlenie klawiszy radia dacia duster pół roku temu je wyłączyłem ale teraz nie mam bladego pojęcia jak to włączyć spowrotem

D_Q_NP_645115-MLB25188126156_112016-Q.jpg
Plik ściągnięto 2582 raz(y) 17,27 KB

 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 317 razy
Wiek: 43
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16028
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-14, 21:10   

Nie znam żadnego innego sposobu wyłączenia podświetlenia jak tylko odpięcie właściwego kabelka we wtyczce - http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=11376
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-14, 21:20   

Jest tylko nie pamiętam przycisk włączenia radia jest podswietlony i wyświetlacz ale reszta nie bo jakaś sekwencja klawiszy była do włączenia i wyłącznia reszty jak by był źle kabelek to of też by nie świeci się
Ostatnio zmieniony przez Cycu92 2017-12-14, 21:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
zwirz 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 15 Mar 2017
Posty: 126
Skąd: Łódź
Wysłany: 2017-12-15, 08:45   

Jak wcisniesz długo menu to pojawią Ci się dodatkowe opcje - tam jest "illumination" u mnie na on jak jest wszystko podświetlone - nie klikałem ale może tam da się to zmienić?
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-15, 10:24   

Niestety przez te menu nic nie idzie zmienić to jest tylko informacyjne wiem że jest jak przytrymasz jakieś guziki czy na radiu czy kierownicy to wtedy się da się uruchomić ponownie podświetlenie tak jak i je zgasic
Ostatnio zmieniony przez Cycu92 2017-12-15, 10:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3561
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-12-15, 11:22   

To może masz częściowo uwalone radio? :->
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-15, 13:22   

Co nie jest kumam
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1054
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-12-19, 19:14   

Nie wiem co nawywijałeś ale
- ostatnio bawiłem się oprogramowaniem najnowszą wersja - jako "twardziel" w pliku pozamieniałem wyrazy w języku angielskim na polski. Wsadziłem pendriva do gniazda i po chwili zainstalowało się nowe oprogramowanie. Ale juz więcej prawie nic nie widziałem na wyświetlaczu. Radio grało ale nic więcej nie mogłem zrobić. Nie działały tez chyba klawisze. Udało mi się znaleźć nie zmieniony plik z oprogramowaniem i kiedy wgrała się aktualizacja system wrócił do normy.

A na marginesie nie wiedziałem że można zmniejszyć iluminację
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-21, 20:04   

Nie tak do końca bo klawisz of i wyświetlacz świeci mi się cały czas normalnie ale daje sobie głowę uciąć że resztę jakoś zgasilem. Jeśli chodzi o instalację i podłączenie wszystko jest ok sprawdzałem 2 razy. Jak sobie przypominam to znalazłem tą kombinacje z jakiegoś radia z reno a teraz nie potrafię tego wyszukać.
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1054
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-12-21, 22:53   

Podesłałem Tobie plik .cab do radyjka wgraj na pendriva wsadź w gniazdo radia i spróbuj zaktualizować oprogramowanie. Nie zapomnij o PIN kodzie do radyjka.

Jak ja uwaliłem radyjko to klawisz power chyba się palił normalnie ale wyświetlacz na mega super lekkie podświetlenie i tylko w ciemnym garażu można było zobaczyć coś na jego ekranie :D. Powodzenia.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-22, 14:36   

Jak wszedłem w ukryte manu opcja monitor i zjechalem na dół to zobaczyłem że illumination ill-off mi pisze a powinno być on może zna ktoś sposób żeby całkowicie zresetować ustawienia radia (odłączenie klem nic nie daje) albo poproszę o link do aktualizacji radyjko mam z 2014
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1054
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-12-22, 15:13   

a użyłeś tego pliku Renault_A2150422_V2030.cab z linku w wiadomości prywatnej:
EDIT link usunięty ponieważ powodował problemy
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2018-02-01, 22:23, w całości zmieniany 3 razy  
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-23, 13:41   

Na dniach spróbuję
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-23, 14:39   

Co to za plik bo jak to dałem to zaczęło radio wariowac
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1054
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2017-12-23, 16:53   

Najnowsze oprogramowanie jakie udało mi się znaleźć do tego radyjka.
Renault_A2150422_V2030.cab

Tu masz ewentualnie wersję 199
Renault_A2130902_V0199.cab
EDIT link usunięty ponieważ powodował problemy
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2018-02-01, 22:24, w całości zmieniany 3 razy  
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-12-24, 19:32   

Dzięki napewno spróbuję
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 61
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 18:46   

Temat nie aktualny zakupione MN
Ostatnio zmieniony przez Cycu92 2018-01-20, 19:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne