Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z zegarem w Media Nav
Autor Wiadomość
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 28
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 54
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 13:52   Problem z zegarem w Media Nav

Witam wczoraj zakupiłem i zamontowałem do swojego dustera Mn z reno captur wszystko ładnie pięknie ale zegarek źle pokazuje mi godzinę dam na auto ust czasu to jak zgasze auto to pokazuje mi 17.10 a jak dam ręcznie to zapamiętuje godzinę przed zgaszeniem samochodu jaki może być problem?
 
SVENSON 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe 90 LPG
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Maj 2017
Posty: 277
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 13:55   

Faktycznie źle pokazuje bo jest 13:55 :mrgreen:

Możesz coś więcej napisać, np o ile ci przeklamuje i czy masz podtrzymanie na system
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 28
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 54
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 14:22   

Zatrzymuje czas od zgaszenia silnika i wyjęcia kluczyków przy ustawieniu na ręczny a w automacie jak włączyłem auto ust czasu to dziś pokazało 17.10o 11 rano zapisane stacje są tak jak były ustawienia dźwięku też ok tylko zegar świruje oprogramowanie 4.0.2 a nie mam anteny GPS nie wiem czy to ważne radio play & pung zwykle dobrze pokazywał godzinę
Ostatnio zmieniony przez Cycu92 2018-01-20, 14:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2742
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-01-20, 17:29   

Do wskazania godziny w trybie automatycznym potrzebujesz antene GPS. Nawet najtansza z wtyczka FAKRA.
Dlaczego nie masz anteny? Troche bez sensu miec MN i nie moc korzystac z gps-u.

Edycja:
Zasilania podlaczone prawidlowo?
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2018-01-20, 17:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-20, 18:01   

shrek napisał/a:
Zasilania podlaczone prawidlowo?

Właśnie o to bym się martwił. Czy wszędzie dociera napięcie, gdzie powinno.
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 28
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 54
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 18:28   

A do ręcznego też trzeba antenę zasilanie raczej ok bo na starym było ok kości dobrze na pewno włożyłem a problem jest tylko z zegarkiem (na antenę czekam) a po za tym to za bardzo na elektryce się nie znam i nawet nie wiem czy wiedział bym gdzie szukać
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 57 razy
Wiek: 55
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3581
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-01-20, 18:30   

Radia mają zazwyczaj dwa napięcia. Jedno 12V po stacyjce a drugie stałe 12V.
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 28
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 54
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 18:52   

route2000 napisał/a:
Radia mają zazwyczaj dwa napięcia. Jedno 12V po stacyjce a drugie stałe 12V.

To to ja wiem ale jak by było coś z podtrzymaniem to raczej gubi też zapisane stacje i ustawienia inne

Jak tego nie ogarnę do poniedziałku to jadę do typa mu to oddać. A po 2 nie powinien wyświetlać godziny co pokazuje mi wyświetlacz przy zegarach?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-20, 18:58   

Już Ci napisał Shrek - Mn bez anteny GPS nie będzie poprawnie działać wskazywać godziny - bo nie ma źródła sygnału GPS do zegara.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Cycu92 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16v 4x4 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wiek: 28
Dołączył: 14 Gru 2017
Posty: 54
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-20, 19:16   

shrek napisał/a:
Do wskazania godziny w trybie automatycznym potrzebujesz antene GPS. Nawet najtansza z wtyczka FAKRA

jas_pik,
Automatyczne ustawienie to już wiem ale ręczne raczej nie ma tu potrzeby anteny a też nie działa tak jak trzeba.
Ostatnio zmieniony przez Cycu92 2018-01-20, 19:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-20, 20:22   

No właśnie nie wiesz - źródłem sygnału czasu jest GPS - wyłącznie . Automatyczne ustawienie czasu będzie poprawnie działało jeśli strefa czasowa będzie powiązana z mapą - a tą wiedzę będzie miało tylko wtedy gdy będzie sygnał GPS. Ręczne ustawienie dotyczy specyficznych warunków - krajów w których jest kilka stref czasowych i chcesz ustawić w danym kraju jedną konkretną strefę czasową która nie będzie związaną konkretnym miejscem w danym kraju .
Czy po przeczytaniu tego co napisałem już zrozumiałeś ?
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne