Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-02-13, 17:42
Jedynym sensownym rozwiązaniem będzie wymiana tegoż elementu - zaślepka airbagu. Szukałem tak pobieżnie na allegro ale same nieaktualne oferty albo komplety z poduchami.
Ale samo z siebie tak pękło? Dziwne... , może poducha była wystrzelona i jakiś magik naprawił metodą garażową, najsensowniej raczej całą poduchę z osłoną wymienić.
Ale samo z siebie tak pękło? Dziwne... , może poducha była wystrzelona i jakiś magik naprawił metodą garażową, najsensowniej raczej całą poduchę z osłoną wymienić.
A ja raczej że samochód nie jest garażowany i różnice temperatur zrobiły swoje. W moim fabrycznie nowym sandero po roku też były widoczne miejsca gdzie osłony mają się rozłamać. Fakt jednak że w Dusterze 2010 nic takiego się jeszcze nie dzieje (ale on wszystkie noce spędza w garażu).
Żaden magik nie naprawił bo samochód od nowości w rodzinie
no to faktycznie skucha, ja bym do ASO podjechał i niech zobaczą jako ciekawostkę - ciekawe co powiedzą, wygląda na wadę materiału i różnica temperatur nie ma tutaj znaczenia. W daćkach generalnie widać miejsce gdzie poduszka ma rozerwać kierownicę, ale żeby samo pękło co by nie było czeka Cię wymiana poduszki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum